Jump to content
Saturday 25 May 2024

s841

Medlemmar
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Expert

About s841

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

1,680 profile views
 1. En sån har min granne på landet och det är lång rigg om jag inte missminner mig, lägsta fart vet jag inte, men "toppfarten" på hans 4 hk är nog i bästa fall runt 4 knop med oss 2 på fisketur.
 2. Inte undra på när båten ligger på land, men skämt å sido, påminner om min klient som drev processer mot (till en början) en koloniförening vilket slutade illa då han förlorade i alla instanser så klienten förlorade allt inkl. fru och bostad. Så illa ska det säkert inte gå gör dig Mellgard för du inser väl vid det här laget att du kommit till vägs ände och livet är för kort för att gräva ner sig när man redan befinner sig djupt ner i gropen? Såg en nässelfjäril idag och vet att sommaren är på väg så passa på att njuta för precis som Gustav Hellström skriver " I morgon är en skälm".
 3. T- röd eller terpentin är mitt förslag Fungerar på händerna i alla fall efter höstens "avverkning" (ett par tallar och granar)
 4. Och enligt SAOL sedan 1800-talet.
 5. Att segla en större båt är precis som raol skriver inga problem , men storleken gör manövrar i hamn knepigare så "träna, träna, träna" på att lägga till/manövrera med motor. Och ta det lugnt. Du kommer få en härlig sommar för; "Navigare necesse est"
 6. Risken med att använda olika alias är att man plötsligt besvarar inlägg som gäller den andra profilen
 7. I den förra tråden (fler än 2000 inlägg om jag inte missminner mig) som togs bort rekommenderade jag KBT och tycker ff att det är ett bättre alternativ.
 8. Var i länken hittar du "killgissningar"?
 9. Så skönt att höra! Önskar att en viss medlem här på MG också fick uppleva det för hans egen skull.
 10. Nu känner jag givetvis inte alla personligen här på MG, men jag är rädd att du Mellgard blandar ihop foliehattar och rättshaverister (en försvinnande liten grupp här) med kvalificerade beslutsfattare (troligen en något större grupp här på MG), lätt hänt kanske, men var inte ledsen för det, snart är det vår och sjösättning vilket är mycket trevligare att tänka på.
 11. I min ungdom (70-talet) fick jag arbeta en tid på en kvällstidning och fick lära mig något om just passbilder som kunde begäras ut med offentlighetsprincipen. Det var praktiskt när någon känd person misstänktes för brott (allt från fortkörning till mord och "skörlevnad). Visst fanns massor med fina, trevliga bilder i arkiven, men just passbilder får de flesta att se ut som de tagits på bar gärning och omgående ska lagföras och låsas in.
 12. Min far var också högutbildad kemist, men följde med utvecklingen under hela sitt yrkesliv och omprövade ofta " gamla sanningar" vilket är nödvändigt för att hänga med. Precis som jag fått göra i mitt arbete med människor. Så det kanske är dags för dig Mellgard att acceptera att det som var sant en gång inte längre stämmer, tänk på DDT eller Trikloretylen till exempel.
 13. Allvarligt talat, Har ni ingen lärare på skolan som kan hjälpa er med hur man gör en undersökning? Visst är det ett "fiktivt företag" ni skapar, men försök ändå lära er något. Läs noga vad raol svarar, gör om gör rätt och använd tiden på skolan för att lära er något. Ursäkta min något irriterade ton, men jag begriper inte hur låg kvalitet det är på elevers totala brist på hur en undersökning ska formuleras och användas till. Ställ krav på undervisningen så blir er framtid ljusare.
 14. s841

  Modellbygge

  Ja det ska bli kul, har sett klipp där näten går att fälla ut/sänka och funktioner är alltid spännande. Och storleken 55 cm är praktisk när den ska med i båt eller husbil. Bra att tillbehörssatsen ingår nu mer.
 15. s841

  Modellbygge

  Hur går det med bygget av Rivan? Själv har jag fått hem "Svea", men råkade också trycka hem en mindre Fiskebåt Billing Boats Cux 87 i skala 1:33 som jag tänkte börja med, lite behändigare format.
×
×
 • Create New...