Jump to content
Monday 27 May 2024

Schmaxo

Medlemmar
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Schmaxo

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Låter rimligt! Ju lägre hastighet desto bättre i mitt fall 😊
 2. Hejsan! Jag har en cresent 42D som jag tänkt köpa en snurra till. Jag har letat runt om rigglängd, ser olika svar lite överallt. Runt 40cm=kort rigg, runt 50=lång rigg. Nu är min drygt 43-45cm cirkus. Har bild ifall det underlättar. Jag gissar på att jag behöver lång rigg. Men jag vill vara säker. Passande styrka på motor? Ska endast ha båten för gädd/göstrolling och kortare körsträckor. Kollar på en 4hk 4taktare, skulle det duga? Vad har en sådan för hastighet i lägsta fart? Tack för svar! /Max
 3. Hejhåå Jag la projektet lite på is ett tag. Men jag köpte tryckimpregnerad trall som sitsar, 22mm tjocka. Ska bara ha båten som slit och släng, så jag gör det inte så speciellt. Hålet i golvet ersatte jag med en aluplatta som en kompis fixade. Sätter nog bara dit den med gångjärn eller liknande.
 4. Löste det på annat vis tror jag! En förlängningsmutter. Ska nog funka. Bara o dra i en maskinskruv som greppet tag i skrovet👍🏻 Tack ändå!
 5. Sen undrar jag om någon vet vart jag kan få tag på längre stävöglor. Det saknades på denna, så jag köpte en enkel på Biltema. 8x80mm. De har en större också, men innan jag åker dit och kollar igen så kan jag lika gärna fråga. Måttet mellan muttrarna var perfekt, men typ 2-3cm för kort. Tror måttet mellan platta och längst ut på skruven måste vara minst 7cm. Annars går den ej igenom båten.
 6. Tack för svar! Ja glasfibermatta istället för spackel bör ju självklart få bättre hållfasthet, jag kör på det! Spacklet kan jag köra i ojämnheterna i de gamla lagningarna istället. Hur mycket topcoat tror du/ni jag behöver för hela båtens insida? Det gör ju allt hårdare, men även snyggare.
 7. Hejsan på er! Jag kom nyligen över en Crescent 42 i hyggligt skick. Behöver fixas lite med den dock. Ytterskrovet är fint och behöver knappt något fix. Men insidan behövs plastas lite på sina ställen. På några ställen behöver jag tips på hur jag bäst går tillväga. Den behöver lite nedslipning och omplastning på gamla lagningar, och lite topcoat på det. Som ni ser på bild så saknas sittplatser. Skulle tryckimpregnerade träskivor lackade med båtlack duga gott? Och typ sätta fast dom med kardborre, ifall jag nu skulle vilja bygga en kastdäck eller liknande (enkelt att ta av/på). Här är det ena jag vill fixa. Det har suttit en toft ovanför detta antar jag. Men vill täta detta på något sätt. Skulle glasfiberspackel i "öppningarna" funka att grunda med? Och sedan plasta med glasfibermatta över detta. Tänkte att det blir enklare att plasta rundade hörnen än räta. Här tror jag det suttit en typ av träskiva, när jag kollat på andra bilder av denna modell av båt. Vettefasen vad förra ägaren gjort här. Men behövs det göras något, förutom att slipa ner och göra finare? Hålen som är där är väl för att få undan vatten i båten, som man sedan länsar ut genom bottenpluggen, eller? Samma med dessa hål antar jag, få undan vatten vid regn? Sen har vi detta, som jag antar ska likna en dyvika/bottenplugg. Jag kan se att det finns gängor. Ska jag borra ut detta och sätta i en ny dyvika, eller chansa med att skruva dit en bottenplugg? Grymt tacksam för svar. Allt gott!
 8. Schmaxo

  Fiskebilder

  understa bågen runt 2.5-3 kg den översta 1.5-2 kg
 9. Schmaxo

  Fiskebilder

  Min första Regnbåge på lite över kilot
 10. jag är en rätt nybörjare med angeldon, och undrar bara hur man trär på fisken bäst på den u formade kroken?? http://shop.textalk.se/se/article.php?id=3705&art=1358189&ref_lp=kelkoo&utm_source=kelkoose&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Fladen Krok till angeldon 4-p En sådan krok använder jag. Senast ändrad av Schmaxo | 20 februari 2010 | 19:06
 11. Schmaxo

  Abborre Bilder

  Mycket fina färger Liten vinterborre
 12. Schmaxo

  Fiskebilder

  Inte särskillt stor, men tyckte att färgerna va extremt fina i solskenet
×
×
 • Create New...