Jump to content
Monday 15 August 2022

sSvensson

Medlemmar
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About sSvensson

 • Rank
  Örlogskapten

Mina båtar

 • Båtens namn
  Jeanneau Cap Camarat 625 WA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har själv fastnat för WA båtar på runt 6m. Lätthanterliga och som @ChristerN säger att man ser vad som händer runt båten. Men bästa är att åka och kika vad som faller en i smaken. Men hade nog satsat på en båt med utombordare. Men som vanligt försök få servicehistorik.
 2. Bilden du visar tycker jag påminner om Bavaria. Lite mer än Er budget dock. En Nidelv 23 DC targa kanske?
 3. Lite status och vad som fixade problematiken. Ny termostat hjälpte inte. Köpte även spoladapter som kopplas till vattenslangen som skruvas in på sidan av motorn. Efter ett litet tag hörde man hur det fylldes upp och ett pysande/gurglande ljud framträde. Efter några sekunder kom det vatten ur skvallerröret. Lät den gå en stund då vattnet var lite varmt. I detta läge var motorn avstängd. Kopplade bort spoladaptern och provade att starta igen igen och efter några sekunder kom skvallerstålen igång. Det var nog som ni sa att att fylla upp med mer vatten dvs längre ned med motorn i tunnan. Möjligt att det saknades någon decimeter. Var precis som den sög luft och inte lyckades trycka upp vattnet. Men ny termostat är ju aldrig fel. Tack för alla tips.
 4. Tack för tipset. Har dock sökt efter det på youtube men önskar din vägledning för jag hittade inget tyvärr.
 5. Skumt det funkade i höstas men kanske hade tunnan högre upp, minns inte. Först ny termostat och efter det höja upp tunnan och få i mer vatten.
 6. Tänkte inspektera termostaten och den satt fast ordentligt. Få bli till att köpa en ny då den överlevde inte mina försök att ta bort den. Återstå att se om det var det som strulade. Reagerade på att det är mkt avlagring. Vitliknande kalk. Är det normalt på en motor som knappt gått 200 timmar?
 7. Efter vinterdvala var det dags för att start. Motorn är en DF175 -15; 200 timmar. Impeller byttes hösten 2020 av förra ägaren. Fick kvitto. Olja, filter samt drevolja bytte jag hösten 2021. Använder mig av tunna. Vatten upp till kavitationsplattan. Det kommer ingen kylstråle. Dock bubblar det från vattenintagen på båda sidor och varm luft känner jag komma ut från skvallerröret. Tog bort en av anoderna på kylblocket och det var snustorrt där inne. Ska det vara det? Kört stötvis några minuter och väntat runt 30 min mellan testerna. Tips på felsökning önskas.
 8. Hej, har du haft motorn inne på diagnostik? När kommer larmet och vilket varvtal håller du? Hade nått liknande på min förra båt som hade en Verado 135 -09 Fick larm på boost valve vid gaspådrag över 4000 RPM. Bytte o härjade med köp från USA. Hjälpte inte. In till mekanikern som kopplade upp och sa byt batterier. Då jag hade kollat batterierna och tyckte de var fräscha var jag tveksam. Men mekanikern var påstridig. Bytte tillbaka till original ventil och nya batterier och efter det fungerade allt. Verado är känsliga fick jag förklarat. Viktigt med rätt batterier dvs hög kallstartsström och fräscha. Optima hade jag på min.
 9. Hej jag har en Jeanneau cap camarat 625 Wa med en Suzuki 175hk. Plus med den är ruffen och stora platta ytan i fören. Bra då man har hund och lätt att ta sig i och ur båten. nackdelen är att jag har inget kapell. Stolarna är väl ingen höjdare med de ämnar jag byta. Annars har du Askeladden 635 och Aquador 21 wa samt Finnmaster 6600 wa. Finns säkert fler där ute men de är de jag kikade på när jag letade Wa.
 10. Har du prövat att uppdatera till senaste programvaran? Jag köpte en i juni och installerade senaste versionen. Tog en bra stund dock. Hjälper inte det då hade jag lagt ett ärende till Raymarine supporten.
 11. Kolla upp Svenska sjö https://svenskasjo.se/ Ska byta till de då det skiljde flera tusen ifrån Trygg-Hansa där jag har båten idag.
 12. Tack! Ska mäta ankarboxen. Får 6Kg plats blir det ett sådant.
 13. Hej, Tänker köpa nytt ankare och det lutar åt ett Delta. Men är osäker på antal KG, står lite olika när man söker. Båt Jeanneau Cap Camarat WA 625. Vikt ca 1200Kg exkl last. 4 eller 6Kg? 4Kg känns lite väl lite men står att det ska klara upp till 1.5 ton. Någon som har Delta och kan ge lite input?
 14. Hej har en vän som har en Johnson Oceanrunner 115hk -00. Motorn är i behov av att ställa tändningen enligt verkstad som bytte impeller. De hade inte själv möjlighet sa dom. Vad är det som krävs för det?
 15. Köpte mig precis en begagnad tiki som du visar. 2006:a. Nöjd med den så här långt. Låg bra på vägen. Man får ta bort lyktorna med tillhörande kabel på varje sida. Vår båt väger precis vad man får lasta och är 6.2m.
×
×
 • Create New...