Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

sSvensson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    121
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om sSvensson

  • Placering
    Örlogskapten

Mina båtar

  • Båtens namn
    Jeanneau Cap Camarat 625 WA

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej och välkommen! Har själv ingen erfarenhet av just det. Men sök via Google på ”water from exhaust pipe df140” Fick ett par intressanta träffar på suzukioutboardforum.com.
  2. Äntligen klar för denna säsong. blev okej. Får putsa vidare till hösten eller nästa vår. Tar ett tag innan man får in tekniken. Hade alldeles för mkt polermedel ett tag. Ibland kanske för lite. Vaxet blev Menzerna gelcoat premium protection. Vet jag inte om jag gjorde rätt dock? Körde med maskinen på lägsta fart med mjuk trissa. Kändes som man ibland tog för lite. Väntade 30 min och torkade av. Tack för alla tips.
  3. En till. Vänster om motorn körde jag nu. Givetvis dog batteriet på maskinen innan jag vart helt klar.
  4. Kört på lite till. blev Biltemas Ultimate Cut. Otålig som man är. Men är nöjd. Men får inte bort all oxid. Ska dock köra en omgång till för att se om det vill försvinna. Blir nog en lammull men det får bli till höst eller nästa säsong. Vax däremot ska jag beställa enligt era tips. Skippar keramiskt denna gång. Hade köpt Biltemas billiga båtvarv men lämnade tillbaka det.
  5. Tack för allas svar. Körde lite ikväll. På med medel och lägsta fart på en mindre yta. Smetade ut och sedan höjde hastigheten och körde i S rörelse. Blev faktisk hyfsat. Lite oxidering är kvar men blankt blev det. Ska köpa hem hem lite prylar i veckan som ni har tipsat om.
  6. Tack för alla svar. blir till att beställa lite. Fått bra förslag på produkter. Men någon som har provat Biltemas Ultimate cut ? Då kan man komma igång redan idag.
  7. Tack Jag har alltid kört med full fart med polermaskinen😳 Det är en oscillerande. Ska sluta med det och sänka. IPA har jag faktiskt hemma. Nytt försök i morgon.
  8. Hej Önskar vägledning och tips på hur jag ska kunna få upp ett någorlunda blankt skrov. Har en polermaskin och ett par trissor från Jula. Testade idag att köra lite med någon cleaner jag hade i garaget men nä blev knappt någon skillnad. Trissan blev dock blå.
  9. Jag hade valt båt 1 utombordare av nyare modell. Gillar samtidigt Mercury. Sen gillade jag att det var ankarspel och teakdäck. Men båt 2 är snyggare i vitt än det blåa. Lite modernare inredning men som vanligt får man kompromissa. lycka till oavsett val.
  10. Har själv fastnat för WA båtar på runt 6m. Lätthanterliga och som @ChristerN säger att man ser vad som händer runt båten. Men bästa är att åka och kika vad som faller en i smaken. Men hade nog satsat på en båt med utombordare. Men som vanligt försök få servicehistorik.
  11. Bilden du visar tycker jag påminner om Bavaria. Lite mer än Er budget dock. En Nidelv 23 DC targa kanske?
  12. Lite status och vad som fixade problematiken. Ny termostat hjälpte inte. Köpte även spoladapter som kopplas till vattenslangen som skruvas in på sidan av motorn. Efter ett litet tag hörde man hur det fylldes upp och ett pysande/gurglande ljud framträde. Efter några sekunder kom det vatten ur skvallerröret. Lät den gå en stund då vattnet var lite varmt. I detta läge var motorn avstängd. Kopplade bort spoladaptern och provade att starta igen igen och efter några sekunder kom skvallerstålen igång. Det var nog som ni sa att att fylla upp med mer vatten dvs längre ned med motorn i tunnan. Möjligt att det saknades någon decimeter. Var precis som den sög luft och inte lyckades trycka upp vattnet. Men ny termostat är ju aldrig fel. Tack för alla tips.
  13. Tack för tipset. Har dock sökt efter det på youtube men önskar din vägledning för jag hittade inget tyvärr.
  14. Skumt det funkade i höstas men kanske hade tunnan högre upp, minns inte. Först ny termostat och efter det höja upp tunnan och få i mer vatten.
  15. Tänkte inspektera termostaten och den satt fast ordentligt. Få bli till att köpa en ny då den överlevde inte mina försök att ta bort den. Återstå att se om det var det som strulade. Reagerade på att det är mkt avlagring. Vitliknande kalk. Är det normalt på en motor som knappt gått 200 timmar?
×
×
  • Skapa nytt...