Jump to content
Monday 30 January 2023

douakh

Medlemmar
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Trovärdig

About douakh

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

1,083 profile views
 1. Jag har en sådan tätning och den har fungerat helt felfritt. Haft båten 3 säsonger och vid två tillfällen har jag haft en Auktoriserad Cummins-verkstad som gjort service och sett över allt och de har varken haft anmärkning eller någon anledning att se över tätningen. Inte heller har jag vid något tillfälle sett att det läcker. Härligt att slippa fylla på med fett.
 2. Tack för svar, motorn går riktigt bra och kylningen verkar det inte vara problem med. Återstår som sagt att kolla oljan, kanske rentav ett oljebyte med rekommenderad viskositet. Läst i gammal tråd att det varit summern som varit kass.
 3. Hej, jag har köpt en begagnad utombordare 15HK Mercury från 2012. När jag startar motorn piper motorn ca 6 sek, därefter tystnar den. Kontrollampan slocknar också samtidigt. Jag har läst att det vid uppstart ska pipa ca 1 sekund. Piper de kontinuerligt står det att det kan bero på Engine overhet eller Low oil pressure. Inget vekar fel när jag kör båten och signalen återkommer inte heller. Kylstrålen är normal. Jag har inte kollat oljenivån men ska göra det i dag. Tänkte först bara kolla här på forumet om nån har erfarenhet av detta?
 4. Tack för bild och svar. Blir installation som på min bild då det blir enklast att komma åt.
 5. Är det en sådan här koppling du gjort bakom rattpumpen?
 6. Tusen tack för infon. Du har möjligtvis inte bild på kopplingarna?
 7. Hej, jag håller på att installera en Raymarine Autopilot. Min befintliga hydralstyrning är Ultraflex med 5/16 slangar. Jag fann ett kit på Sea Sea med slang och kopplingar. När jag inspektera slangen som är av nylon med måtten 3/8 är det en väsentlig skillnad på tjockleken på slangarna. Funkar det med tunnare slangar till autopiloten än vad jag har i dag till min styrning?
 8. Håller på att installera Autopilot så att det inte blir så slingriga sträckor samt att man orkar dra ner på farten och kan ägna sig åt annat än att ratta :)
 9. Någon som kan rekommendera nån Garim Autopilot till en båt med roder och vikt på ca 5 ton?
 10. Jag hittar infon om min cylinder: Volume cc: 116
 11. tack för svar, jag hitta ingen info på kolven gällande storlek, får se om jag hittar något i manualen.
 12. Hej allesammans, jag ska köpa en Autopilot men har svårt att räkna ut vilken storlek på hydralpump jag behöver i förhållande till styrcylindern. När jag läser om hydralpumpar går det all läsa tex: Passar till hydraulstyrningar med cylindervolym från 100 till 170 cm3. På min styrcylinder kan jag läsa att volymen är 25cc. Hur omvandlar jag det till att få reda på vilken pump som passar? Tack!
 13. douakh

  Ozonmaskin

  Hej allesammans på MG! Jag har läst härpå forumet att en del använt sig av ozonmaskin i båtarna för att bli av med odörer o dyl. Tidigare har jag för mig att jag läst att materialet runt elkablar kan ta skada genom att bli spröda. Stämmer det? Finns det risker att något i båten tar skada av att man kör en ozonmaskin? Tacksam för kunniga svar i ämnet.
 14. Vad jag förstår så har värmerören ingen inbyggd termostat utan bara ett överhettningsskydd. Värmeröret tycks ha bara ha läget av eller på. Jag har inga problem med att få permanent uppkopplad landström då hamnen tillhandahåller elmätare om medlemmar önskar ström under uppställningsperioden.
 15. kanske ett värmerör är en bra lösning att ha i motorrummet? https://www.seasea.se/värmerör-180w
×
×
 • Create New...