Jump to content
Wednesday 06 December 2023

touchwood

Medlemmar
 • Content Count

  417
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

touchwood last won the day on February 5 2022

touchwood had the most liked content!

Community Reputation

119 Expert

About touchwood

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Profile Information

 • Location
  Västkusten

Mina båtar

 • Båtens namn
  Ryds Arkö med 9HK Archimedes Penta, Vator 15 GL - 65 HK Mercury. Fletcher Bravo 170 - Mercury 200 HK Black Max. Ockelbo DC 21 - VP B30. Flipper 570 HT - 60 Hk Mercury. Sea Ray 270 Sundancer - Mercruiser 7.4 MPI

Recent Profile Visitors

1,637 profile views
 1. Eftersom den aldrig nådde golvet så måste den befinna sig högre upp än golvnivå och kläderna har du redan gått igenom alltså måste den ha fastnat någonstans i arbetsbänken. Har du bild eller länk till hur arbetsbänken ser ut ? Den kan ju ha studsat till något mjukt också, trasa, upprullad kabel eller vattenslang men då borde du ha hittat den vid detta laget. Enligt Sherlock Holmes är nu arbetsbänken huvudmisstänkt.
 2. Kan en för "låg" spänning skada batteriet, exempelvis en konstant spänning på 13 volt från ett nätaggregat som ligger inkopplat hela tiden ?
 3. touchwood

  ECU trimning

  http://www.lundinsmarin.se/
 4. I Göteborg finns https://www.lindahlmotor.se/ som kan Mercury. I Eskilstuna finns http://www.lundinsmarin.se/ som kan Mercury, dom är nog strået vassare då dom även Optimerar dom och håller på med styrboxar, skruva loss styrboxen och skicka upp den till dom och låt dom testa den och ev. laga den så slipper du ta hela motorn till någon verkstad till att börja med, men slå dom en signal innan så guidar dom dig. Det kan vara bra att även testa spridarna men det beror ju på hur angelägen ägaren är.
 5. Otroligt irriterande när man hittar precis det man vill ha och så dyker det upp ett RÖTÄGG och förstör allt, förstår din frustration, hoppas du får tag i en till.
 6. Här är några du kan prata med. https://www.blocket.se/annons/stockholm/renoverade_toppar_stort_urval/15357978 https://www.blocket.se/annons/stockholm/helrenoverade_longblock_mercruiser_volvopenta/92112346 https://www.blocket.se/annons/stockholm/mercruiser_350_mpi_bravo/92897423 https://www.blocket.se/annons/varmland/renoverade_4_3_5_7_7_4_mercruiser_volvo/51074442 https://www.blocket.se/annons/stockholm/remanufactured_mercruiser_alpha_4/1400065283
 7. Walléns Motorrenoveringar https://www.wallensmotor.se/
 8. touchwood

  AQ170+

  Snyggt, kul och höra hur den går sedan.
 9. Ja dom dynorna jag såg satt hårt, man fick faktiskt ta i lite för att få loss dom.
 10. Har inget svar på dina frågor men om du vill slippa att borra i båten så kan du använda några remsor med kardborreband för att hålla dina dynor på plats, har sett det på andra båtar där det fungerat bra.
 11. Det är riktigt, höljet sitter fast i Aktuatorn som styr oljeflödet till cylindern. Därför kommer höljet alltid att "glappa" lite fram och tillbaka.
 12. Ja så är det ju, och håller med att "vänt igen" "väntigen" är mer korrekt än "vänd igen" men med den Bohuslänska dialekten så är det nog inte så lätt för utomstående.
 13. Och "vänt igen" kommer från "vändtegen" som betyder "vändplatsen" , där är ursprunget för detta namn som har ändrat sig under årens gång. Källa: Öbo för länge länge sedan.
 14. Hur många rattvarv har du mellan fulla utslag ?
×
×
 • Create New...