Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

touchwood

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    422
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

touchwood senast vann den dag 5 Februari 2022

touchwood hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

120 Expert

Om touchwood

  • Placering
    Kommendör 1. graden

Profile Information

  • Plats
    Västkusten

Mina båtar

  • Båtens namn
    Ryds Arkö med 9HK Archimedes Penta, Vator 15 GL - 65 HK Mercury. Fletcher Bravo 170 - Mercury 200 HK Black Max. Ockelbo DC 21 - VP B30. Flipper 570 HT - 60 Hk Mercury. Sea Ray 270 Sundancer - Mercruiser 7.4 MPI

Senaste Profilbesöken

1 842 profilvisningar
  1. Varför ska du slipa bort den ?
  2. En filt lär väl suga åt sig fukt hela vintern, bättre med en sopsäck uppifrån som tejpas i nederkant. Men det måste göras på en från början torr motor, gärna med lite WD-40 spray på det elektriska. Helt riktigt. Det var det jag glömde skriva, att han sedan skulle dra en sopsäck över filten.
  3. Vira en "gammal" filt runt motorn men försök att få den torr först med en värmefläkt eller liknande.
  4. Vad jag hörde så fick hon ersättning till slut men fick samtidigt munkavle att inte prata om det mer, dom la locket på.
  5. Eftersom den aldrig nådde golvet så måste den befinna sig högre upp än golvnivå och kläderna har du redan gått igenom alltså måste den ha fastnat någonstans i arbetsbänken. Har du bild eller länk till hur arbetsbänken ser ut ? Den kan ju ha studsat till något mjukt också, trasa, upprullad kabel eller vattenslang men då borde du ha hittat den vid detta laget. Enligt Sherlock Holmes är nu arbetsbänken huvudmisstänkt.
  6. Kan en för "låg" spänning skada batteriet, exempelvis en konstant spänning på 13 volt från ett nätaggregat som ligger inkopplat hela tiden ?
  7. I Göteborg finns https://www.lindahlmotor.se/ som kan Mercury. I Eskilstuna finns http://www.lundinsmarin.se/ som kan Mercury, dom är nog strået vassare då dom även Optimerar dom och håller på med styrboxar, skruva loss styrboxen och skicka upp den till dom och låt dom testa den och ev. laga den så slipper du ta hela motorn till någon verkstad till att börja med, men slå dom en signal innan så guidar dom dig. Det kan vara bra att även testa spridarna men det beror ju på hur angelägen ägaren är.
  8. Otroligt irriterande när man hittar precis det man vill ha och så dyker det upp ett RÖTÄGG och förstör allt, förstår din frustration, hoppas du får tag i en till.
  9. Här är några du kan prata med. https://www.blocket.se/annons/stockholm/renoverade_toppar_stort_urval/15357978 https://www.blocket.se/annons/stockholm/helrenoverade_longblock_mercruiser_volvopenta/92112346 https://www.blocket.se/annons/stockholm/mercruiser_350_mpi_bravo/92897423 https://www.blocket.se/annons/varmland/renoverade_4_3_5_7_7_4_mercruiser_volvo/51074442 https://www.blocket.se/annons/stockholm/remanufactured_mercruiser_alpha_4/1400065283
  10. Walléns Motorrenoveringar https://www.wallensmotor.se/
  11. Snyggt, kul och höra hur den går sedan.
  12. Ja dom dynorna jag såg satt hårt, man fick faktiskt ta i lite för att få loss dom.
  13. Har inget svar på dina frågor men om du vill slippa att borra i båten så kan du använda några remsor med kardborreband för att hålla dina dynor på plats, har sett det på andra båtar där det fungerat bra.
×
×
  • Skapa nytt...