Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2024-04-28 på alla områden

  1. 1 poäng
    Innan du börjar rubba, slipa med maskin och gå loss hårt behöver du kolla på varför det är flammigt. Det KAN vara så att någon tidigare ägare polerat sig igenom gelcoaten och det är laminatet som syns igenom. I så fall förvärrar du flammigheten med mekanisk åverkan. Det är svårt att avgöra orsaken till flammigheten på bilden.
  2. 1 poäng
    Har kört med Abralon 2000 och 4000 med framgång precis som föreslagits. Min gamla Nimbus29C blev som ny med Abralon trots att svavel tagit sig upp i gelcoaten som gul fläckar och tidigare ägare ej polerat båten. Går enkelt att handpolera med mkt vatten tack vare Abralon/Mirkas konstruktion. Men börja med oxalsyra som är ngt lindrigare för gelcoaten/topcoaten.
  3. 1 poäng
    Det ser bra ut. Det ser lika ut i min manual. Inte helt uppenbart om man skummar igenom. Skall jag var ärlig har jag inte läst igenom den i detalj. 🙂 Hoppas att det löser sig.
  4. 1 poäng
    Sätt kortet i en kortläsare och koppla till datorn så ser du om det är tomt eller om det finns något på det. Om det finns en fil/katalog på kortet kan du ju testa att sätta i det innan du startar plottern också. Jag har för mig att det på vissa plottrar går att göra så. Det bästa sättet att få uppdateringar på fw till plottern är ju att ladda ner dem från Garmins hemsida och lägga på kortet. Gratis! Har du fortfarande problem är det bara att ringa Garmins support. När ordinarie personal jobbar (alltså inte bara sommarjobbare) brukar de veta vad de pratar om.
  5. 1 poäng
    Svårt att se vad problemet är. Men en utväg är att slipa lätt med Abralon och maskin. Börja med 500 eller 1000 och sedan 2000, 4000. Då blir det blankt. Med så fina korn avverkas inte mycket av gelcoaten heller. Använd mycket vatten.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...