Jump to content
Tuesday 18 June 2024

Search the Community

Showing results for tags 'skvallerstråle'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack
  • MV-Marin 6600 FC's Ämnen

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 6 results

  1. Hej, När jag körde min korta premiärtur på ca 5-10 minuter upptäckte jag att när jag lade i växel från neutral kom det ånga en stund från skvallerstrålen, sedan kom det tillbaka. Vid kontinuerlig framdrift så kommer en stadig stråle, men vid varje växling mellan neutral till drift kommer ånga. Vidare så är strålen väldigt varm. Vad kan detta bero på och vad sker när man lägger i växeln, eftersom det tydligen påverkar vattenkylningen? Se en kort videosnutt när båten ligger still vid bryggan efter färden. Jättetacksam för alla tips. MVH Erik IMG_0759.mov
  2. Hej! Har varit i kontakt med marindepån och mercuryservice men får lite olika rek och när jag läser liknade fel i detta forum så får jag ett par till. Jag har en mercury 75hk. När jag startar motorn och låter den gå så är det inga problem med skvallerstrålen. När jag däremot varit ute och kört ett tag och skall lägga till så händer exakt samma sak varje gång, skvallerstrålen slutar, jag måste koppla ur och ge gas för att slippa stänga av den pga överhettning. (Larmet har gått flera ggr innan jag hittade denna lösning)När jag ger gas så startar skvallerstrålen rätt snabbt igen. Jag bytte impeller i vintras så där borde inte problemet ligga. Jag har rensat skvallerhålet. Fick en rek att byta termostat men borde inte skvallerstrålen rinna oavsett termostat temperatur? Vill inte börja byta i onödan. Ngn i forumet skriver att ngt blad i impellern kan ha lagt sig åt fel håll men känns inte som det heller passar i min felbild. Ngn som har ngn erfarenhet att dela med sig av?
  3. Skulle varmköra min Yamaha f150 för att byta olja idag. Har en bra spolmuff med vattentillförsel från båda hållen, men fick aldrig igång någon skvallerstråle efter start. Jag kommer inte ihåg hur det är, kommer den igång direkt vid start eller tar det ett tag? Vågade bara köra i en minut innan jag stängde av motorn... Provade 2 gånger, den andra gången tryckte jag muffen runt insuget men det hjälpte inte. Någon som har några tips?
  4. Hej! Jag får ingen skvallerstråle på min Mariner. Jag har kollat impellern och den ser jättefin ut. Och från impellern och ut är det fritt. När jag blåser med tryckluft från termostaten och bakåt så kommer det inte ut nån luft. Så det är med största sannolikhet täppt på något vis från termostaten och ner till impellern. Hur rensar jag kanalen bäst? Jag provade med ståltråd som hastigast utan framgång. Ståltråden är lite för vet och formar sig när man böjer den. Någon som tips på lösning? Vet ni om man kan hitta reservdelar till en sån här på nätet? Bild 1 Bild 2 Bild 3
  5. Hejsan! Skulle nu dra ut med båten. Starta allt precis som det skulle men, jag såg att det inte var någon vattenstråle från båten utan det rann vatten ut lite överallt från motorkåpan. Vad kan detta bero på och hur åtgärdar jag det? Motorn servades för två år sedan. Förgasaren gjordes helt fin och flottörnålen byttes nu i mars. (allt detta gjordes av service-gubbe för utlösa pengar).
  6. Hej! Gjorde egenservice av årliga underhållet idag. Bytt olja i drev och motor och bränslefilter samt oljefilter. Hällde sedan i lite stabilisator i tanken enligt anvisningar. Startade sen motorn och skulle köra den varm. Får då ingen skvallerstråle. Men håller koll på temperaturmätaren och kör ändå då jag vet att det kan ta tid innan den kommer. När motorn sen kommer upp i arbetstemperatur så börjar den att låta märkligt och fortfarande ingen stråle. Stängde sedan av. Motoroljan såg lite tråkig ut så gjorde ett kompressionsprov men provet var bra, 150 i samtliga stiften. Motorn har för övrigt gått jättebra under hela sommaren och servades senast i Juni. Båten har dock kört väldigt få turer under sommaren och stått på land senaste 4 veckorna för lite puts. Teorier om vad som kan orsaka detta? Se bifogad film. Tacksam för hjälp!
×
×
  • Create New...