Jump to content
Saturday 20 July 2024

Jheiden

Medlemmar
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jheiden

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Tack för svar. Anledningen var att jag inte hade täckt hela intaget med vatten och att den sög in luft därav det pipande ljudet. Tog ner båten till havet för att köra den på tomgång och den funkade då jättebra och fick skvallerstråle. Fick aldrig varning att motorn var för varm när jag körde i tunnan och skvallerstråle när jag körde den i havet därav borde impellern ha klarat sig?
 2. Jheiden

  ECU trimning

  Hej! Någon här som har erfarenhet av Maptune box? Eller rekommendation på annan leverantör för att trimma motorn? Skulle gärna göra något med min Yamaha F115B - 16 om det finns en seriös leverantör som kan lösa detta utan risk för att motorn går sönder. sen undrar jag om försäkring. Min nuvarande försäkring blir helt värdelös om jag trimmar motorn men finns det något försäkringsbolag som hanterar även optimerade motorer?
 3. Tack Mange! Ok, kan det orsaka ljudet också? Körde med muffar innan och fick ingen stråle då heller.
 4. Hej! Gjorde egenservice av årliga underhållet idag. Bytt olja i drev och motor och bränslefilter samt oljefilter. Hällde sedan i lite stabilisator i tanken enligt anvisningar. Startade sen motorn och skulle köra den varm. Får då ingen skvallerstråle. Men håller koll på temperaturmätaren och kör ändå då jag vet att det kan ta tid innan den kommer. När motorn sen kommer upp i arbetstemperatur så börjar den att låta märkligt och fortfarande ingen stråle. Stängde sedan av. Motoroljan såg lite tråkig ut så gjorde ett kompressionsprov men provet var bra, 150 i samtliga stiften. Motorn har för övrigt gått jättebra under hela sommaren och servades senast i Juni. Båten har dock kört väldigt få turer under sommaren och stått på land senaste 4 veckorna för lite puts. Teorier om vad som kan orsaka detta? Se bifogad film. Tacksam för hjälp!
×
×
 • Create New...