Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

tomme71

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    37
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om tomme71

  • Placering
    Fänrik
  1. Min båt har en VP 5,0 V8 tillverkad -79, marschfart 24 knop vid 3400 varv som jag oftast ligger i är 1000 under maxvarv på den motorn. Det som finns gjort enligt tidigare ägare är lyft av en topp för ca 10 år sedan, däremot så står det inte varför och vad som gjordes då! Enligt loggen så har den gått ca 6000 distans, men den fungerar bara sporadiskt så den har nog gått åtskilliga distans mer... Bytt är: limpor och knän, startmotor och generator, renoverat förgasaren samt monterat elektronisk tändning, sedan bara vanlig service varje höst!
  2. Det gick åt betydligt mer lysfotogen än vanligt under säsongen (Wallasvärmaren)!
  3. Verkar vara en Särki 425, googlade på bilder av en 425 och den ser exakt ut så! Tack för förslagen!
  4. tomme71

    Fabrikat?

    Är det någon som vet vilken båt detta är, fabrikat? Den är ca 4.2 meter lång.
  5. Varför i hela friden ska motorn ur??? Drevet sitter på utsidan och om det är där problemet finns så finns det ingen orsak att motorn ska ur! Lossa drevet (det finns bra instruktioner att ladda ner) och lämna in det hos en kunnig marina!
  6. Jag brukar öppna upp dörren till "soporna" då cirkulerar luften och kylskåpen blir lättare av med värmen, har märkt att kompressorn på kylen går betydligt mindre då, annars så blir det ganska varmt under köksbänken!
  7. Råkade ut för liknande problem för några år sedan när jag köpte min båt, i och för sig en helt annan maskin (AQ225D förgasarmotor) men efter tömning av tanken och rengöring av förgasaren så har den gått bra. Vad som förvånar mig är att varje vår när jag byter det vattenavskiljande filtret varje vår och häller ur det i en glasslåda är att nästan allt innehåll i filtret är vatten!!! Tyvärr så är dagens bensin utblandad med E85, och som bekant så är E85 sprit och sprit har en viss inblandning av vatten...
  8. Någon som vet vilken typ av olja som man ska fylla på i behållaren på TX? Dom flesta brukar säga röd servo-olja, men det som är i behållaren nu är inte röd utan ser ut som vanlig brun 10-40 olja! Instruktionsboken säger bara "TX control oil only" det står inget om oljespecifikationen i mina papper! Någon som kan hjälpa mig?
  9. Hemmabygge till ett 280, inte speciellt svårt att få till!
  10. Jag renoverade min förgasare som är från 1980 och motorn gick betydligt bättre efter det!
  11. Och du har testat med ett nytt batteri eller?
  12. Ca 3 till 5 tusen beroende på leverantör, men om du ska byta så byt allt. Tändkablar och rubbet, det brukar löna sig med en stabil motor efteråt! Min är motor är 34 år gammal och går utmärkt... (cheva 305 i Volvoutförande)
  13. Kolla upp att fördelaren fungerar med tändförställningen, annars kan jag rekomendera byte till elektronisk tändning. Sen så kan förgasaren behöva en renovering med byte av nålar och munstycken. Jag gjorde det på min lite mindre AQ225D förra säsongen och den blev mycket bättre!
  14. Knappast brist på kylmedia, med högre spänning så går ju en likströmsmotor fortare, det innebär i fallet med för lite köldmedia så skulle kompressorn suga ner sig fortare med högre spänning!
×
×
  • Skapa nytt...