Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Rolle37

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rolle37

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej, Vi är på väg att köpa en nyare båt, Fjord Dolphin 775 89:a med penta aqad41 och penta dp drev som gått ca 800 tim. Är det någon som har erfarenheter att dela med sig om denna båt och motor. Vi har fastnat för båten pga dess lagom storlek, vill inte ha för stor båt, planering och utrymme. Nuvarande ägaren har servat båt, motor och drev själv under tiden han ägt den. Jag har själv ingen erfarenhet av denna motor, brister och fördelar därav så tar jag tacksamt emot tips och argument för och emot. Orkar den båten lastad med 5 pers och lite packning? Finns det något med båten som kan vara bra att veta, för och nackdelar. Tack på Förhand! Mvh Roland
  2. Stänger tråden då jag nu köpt olja och glykol. Gick på det säkra valet(för mig) och köte mineralolja på 20 liters dunk. Tack för alla svar!!
  3. Jag borde alltså inte bara rädd att välja den delsyntetolja som agrol rekommenderar mig? Enligt vad jag läst i detta och andra forum så har det sedan länge varit rengörande additiv även i vanliga mineraloljor.
  4. Min motor är från 76 och jag har nu blivit rekommenderad en delsyntetolja 10w-40. Av märket agrol nova. Rekommendationen kommer från dom själva. Jag tror nog att jag kommer satsa på en mineral olja för att vara på den säkra sidan.
  5. Hej, jag läste i ett annat forum att: Det man skall se upp med på äldre motorer är att oljan innehåller tillräckligt med zink. Man har dragit ned på detta i moderna lågviskösa oljor för att inte förgifta katalysatorn. Vanligen leder bristen på zink till kamhaveri. Om visositeten inte är hög nog för att hålla oljetrycket upp så kan det bli värre än så. Vad säger ni om detta resonemang? Talar det för mineralolja? Jag är fortfarande förvirad i valet syntet vs mineral.
  6. Är det den som heter Agrol Nova 10W-40? http://www.granngarden.se/product/motorolja-nova-10w-40--20-l
  7. Hej, jag har ingen Swedol nära men jag har nära till Granngården så det låter som ett bra alternativ. Kan man köra på helsyntet i en gammal v8 båtmotor? Jag är inte så bra på oljor... Vilka för eller nackdelar med syntet resp mineralolja? Tack för alla svar än så länge!
  8. Vad tror ni om denna olja från Jula, någon som har erfarenhet. Jag har en ford windsor 351 från mitten av 70 talet. http://www.jula.se/motorolja-marin-15w-40-1-624040
  9. Ok, tyvärr har jag inte Biltema så nära...
  10. Hej, Är det någon som testat eller har erfarenheter av motorolja och glykol från Ö&B? Dom har ganska bra priser men vet inget om kvaliten...
  11. Hur gör ni med toan? Glykol eller bara tömma och en slatt badolja eller dylikt?
  12. Hej, även jag har funderat på vilket som är bäst, tappa ur eller låta blandningen vara kvar? Vilket är bäst. Brukar ni även spraya förgasaren med konserveringsspray?
  13. Hej, ja då var det dags att avsluta denna tråd då jag tror att jag fått ordning på det sista problemet. Det känns ibland som att det ena felet löser av det andra. Troligen pga för dåligt underhåll och kontroll innan båten läggs i ... man lär sig. Det sista problemet var ju att jag inte fick igång den efter att varvräknaren börjat svajja. Felet var en kabel som skakat loss från sin jordkontakt på motorn vilket resulterade i att spolen fick spänning när jag körde startmotorn men ingen spänning när jag släppte startnyckeln. Jag justerade tändningen igen, tilll 10 grader i förtändning vid ca 800 varv. Jag kan höja tändningen relativt mycket innan den börjar antyda till knackning eller gå dåligt men valde att låta den stå enligt boken. Tack för all hjälp!!
  14. Enligt tändinställningslampan stod den på 0 grader när jag kollade, därav justeringen 10 grader vid 700 varv och skall stå på 10 grader enligt boken. Men den blev lite svårstartad därav mina funderingar...
×
×
  • Skapa nytt...