Jump to content
Sunday 26 May 2024

Botved

Medlemmar
 • Content Count

  1,064
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Botved last won the day on January 16 2020

Botved had the most liked content!

Community Reputation

94 Expert

2 Followers

About Botved

 • Rank
  Vice Amiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oj vilken gammal tråd. Den satt bra så länge vi hade båten av vad jag kan minnas.
 2. Tog bort inlägget. Och skickar som pm.
 3. Även om jag i stort sett övergivit MG så vill jag ändå avsluta tråden. Jag brukar vilja att trådskapare avslutar sina trådar och meddelade vad som hände. För oss blev det en rigg från Maxi 68 och röstjärnen kommer lösas som på bilden från Peka67.
 4. Tittat lite noggrannare. Det ser ju lite skumt ut att det i formen för båten är förberett för självslående? Dessutom verkar det vara både främre undervant och babystag?
 5. Det staget är till för att masten i tre ska i invertera, dvs böjas åt "fel" håll och i värsta fall gå av. Båtar med svepta spridare kan klara sig utan. Även andra kan nog under vissa former klara sig utan. Ring Benns och fråga, dom har bra koll.
 6. Absolut en selcruiser. Jag hade en för ganska många år sedan. Det är en halvplanande glasfiberbåt, alltså inget stål. Ett jätteprojekt men det förstår du säkert. Älskar du att renovera och driva båtprojekt så sätt igång. Jag är väldigt förtjust i att renovera men det kräver tid och ibland blir det kostsamt. Är du inte så sugen så är skroten enklast.
 7. Nja....... Jag har en egen vilja. Någon grupp passar för vår långtidsrenovering med "low budget". En annan passar våra båtar som används. Det finns ju enormt mycket att välja på. Både allmänna grupper och mer specificerade.
 8. Jag har en bekant som driver segelmakeri och han har rullar hemma men inte i enorma mängder. Han har också satt en gräns för hur stora segel han syr, det begränsar ju också behovet en smula.
 9. Jag går alltid in på personens profil. Ibland visar det sig att man tom har gemensamma vänner. Då får jag mer bakgrundsinfo om personen. Jag har startat en egen grupp med ca 60 medlemmar och där godkänner jag ju själv vilka som är med.
 10. Oj vad mycket som skrivits i "min" tråd. Kul att den väcker i intresse men jag har inte större problem med otrevliga personer här än på andra forum. Det jag tycker är svårt här ibland är ju att veta om svaren man får kommer från folk med erfarenhet eller om det bara är "killgissningar". Det tycker jag är lite enklare på forum eller i grupper där man vet vem man pratar med. Här har jag viss koll eftersom jag varit med så länge och även blivit kontaktad i pm då och då men jag gillar nog att ha mer "koll" på erfarenheten hos de som svarar. Men det finns skitgrupper på FB såklart, dom har jag lämnat.
 11. Smiling om du gillar båtar ritade av Jan H Linge. Min son har en och jag tycker den är trevlig både invändigt och att segla.
 12. Det är intressant hur lätt det är att skylla allt på regeringen. Blir det skifte nästa val med stort inflytande av SD så försvinner alla brott direkt och alla lever lyckliga i alla sina dagar. Undra vad som händer om dom inte håller vad dom lovar........tänk om det fortfarande finns tjuvar och banditer. Hmm......
 13. Min absoluta favorit om vi bortser från den vi har är Compis 97. Det kommer dock aldrig bli en då vi beslutat att gå ner i storlek framöver. Men Compisen seglar bra, är välbyggd och i min smak skitsnygg. Perfekt att kunna gå mellan akterruff och salong vilket vi gör även på den vi har idag.
 14. Det finns en Willing 31 som varit till salu rätt länge. Jan H Linges båtar är som regel mycket välbyggda och trygga. Willing är enorm invändigt.
 15. Det finns såklart för och nackdelar med alla olika forum och eller sociala plattformar, maringuiden har säkert många bra värden för dem som gillar upplägget. FB för mig handlar till nästan 100% om båtar och båtliv och där ser jag inga större risker. I mitt fall är det nog mest att jag blir lite fundersam över råden som kan ges i helt anonyma forum. Jag gillar helt enkelt att veta vem jag "pratar" med och även kunna skicka bilder snabbt och enkelt. Vi har tom träffat våra bästa vänner via en seglargrupp på FB.
×
×
 • Create New...