Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Tnamaid

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Tnamaid

  1. Öva ALDRIG! utan att först meddela Sjöräddningen ,att Du ska öva ,var och när!
  2. Enkel förtöjnining och säker ?? I fören på en Dominant 78 som låg i en kusthamn med Y-bom. Se foto, Svagaste länken !
  3. Hubbles / Du hade lite frågor om Norge och Lofoten. 1991 Maj-Juni seglade 3 "Gubbar "och jag runt i vattnen kring Lofoten. Om jag utesluter att det var vackert och annorlunda kusten i Bohslän, så var det annat som jag kommer ihåg. Vädret växlade ständigt, regn, snö, sol, storm,stiltje.Strömmar i sund beroende på tidvattnet.Svajankring, det gjorde vi inte p.g.a.djupet.Natten låg vi hamn ,oftast vid en flytbrygga, eller långsida en fiskebåt eller annat som följde tidvattnet.Då kunde vi undvika långa förtöjnings-tampar. .Middagen, "nyfångad torsk" åts vid träbryggan längst in i Trollfjorden.Och att Hurtigruttens båt "Kung Olav" kom in och vände där. Annars så var det ju Midnattsolen,de vita sandstränderna, i en del vikar, och Lunnefåglarna "liknar små papegojor"fanns i tusental på en ö Syd Lofoten. bif.foto Tidvatten.Camping med färska måsägg till frukost.Trollfjorden.mm
  4. Det kan ju vara ett slutet sällskap: Ank Ring För Bjuden😎
  5. För 6 - 7 timmar sen skrev Mackey: Det är en oskriven regel, att inte kommentera stavning och språk här på MG. Men nu pikas Georg Ohm. För "Fot " och "Tum " på båtar !😋
  6. Obs. Sjökortet visar inte Vart grunden finns. Sjökortet visar VAR grunden finns !
  7. Jag menar att man ska inte behöva lägga muspekaren på tiden för att se hela datumet 😉
  8. Tnamaid

    Datum

    🌟⏰ Nytt År . Nu är det läge att sätta Datum och År på inläggen.Så att det kan läsas utan markering. Som det är idag så noteras det tid om det är insatt samma dag, eller tex.Torsdag. Om det var från dagen före, det blir en gissning? Vilken månad ? vilket År ? M-G- har många inlägg i samlingen. Det kan bli som när hantverkaren sa: Jag kommer på Tisdag, men han sade inte vilken tisdag det var ! Om det var denna veckan, eller nästa månad.( nästa år).
  9. T F A kryssare ! ? Teknik för Alla-tidningens hemma bygge av plywood ?
  10. Kolla Erik Aanderaa. på You Tube. Crossing The North Sea Alone Wintertime. Han startar och landar drönaren från/på båten. Drönare följer båten via GPS,en.
  11. Seglarsnack ,forum för Segelbåtar,det förstår jag vad det är! Seglarsnack, forum för Motorbåtar,vad är det? Är det seglande Motorbåtar ? Är det Motorseglare ? Förklara !
  12. Dragg : Järnskrot som kastas över bord, helst med en tamp i. Används när man ej skall driva bort med vinden, vill sällan fastna i botten, då kallas det att dragga...
  13. ...12 meter långa OCH 4 meter breda... om man skall vara sådan... och eftersom det här är språkpolis-tråden, så - ja! Fartyg det är segelfartyg,Båtar det är ångbåtar." Lundqvists sålde sina fartyg och köpte båtar"
  14. Var har Du hittat uppgifterna om att byta Zinkanoderna ,när båten flyttas från sötvatten till saltvatten ? Med ditt påstående så skulle vart enda fartyg stort som litet,vara tvunget att sätta nya anoder när de har varit i Vänern t.ex.!! Drömcenario för anodfabrikanter ? Mara för Göteborgs hamn.
  15. Vad har Du för erfarenhet av AGA-gasolpannor,när Du kommer med ett sådant påstående? Har Du arbetat med gas-produkter,typ Butan, Propan.? Illa skött och fel underhåll, då är allt farligt!
  16. :DEn" Bohusläning"ligger aldrig i lä ! Eller hur Thallatha ? Har du aldrig legat vid en holme i skärgårn, när det kommit ett åskväder!? Eller åskar det aldrig i de östra farvattne!? Jo då; men jag brukar ligga i lä, men man kanske inte gör det i de västra farvattnen ..? Och i de lägena ligger jag kvar.
  17. Tån ? W. Brandskär i bohuslän.
  18. Du hade rätt, och jag fel! Det är Maggan som har Olles sol-hatt. När jag zoomade fotot såg jag det.Kapten Olle styr "Josefin"
  19. Hur bred är den båten? Min nuvarande är 3,05. Har inte varit där med den - ännu. Är ju en godvädershamn med sitt utsatta läge. Min havsfidra på bild i förra inlägget var 2,2 m bred. SCAN0174.JPG Båten är 3.o5m bred. Men jag vet inte bredden på Olle som står i fören. (Villners Olle). Båtens djupgående är 1,10m. Det var trångt när jag var där med Monsunen,så gör Du ett försök.Obs.det måste nästa vara "blegg"
  20. Speljakt var först med ett acceptabelt svar, med Tnamaid, inte långt där efter med ett helt rätt svar. zzr_IMG_0279.jpg zzr_IMG_0275.jpg zzr_IMG_0301.jpg Tommy ! jag tog det långt före ,men jag fick ju gå in med en ledtråd när det hamnade i Östersjön! H.H.s harvedrag börjar nog längre söderut.Minnet är ju kort,men lite kommer jag ju ihåg efter över 50års farande fram och tillbaks utefter kusten.(sommartid).Hat sö pent!
  21. I Harstena är ju 5 bokstäver samma som namnet på det större skäret i gruppen - även om nu namnet är en aning missvisande för oss som har segelbåt. Dock - om du står på Harstena så är kursen till skäret där min båt ligger förtöjd, ca 263 grader på ett avstånd av ca 177 distansminuter. Dessvärre ligger ju Götaland i vägen, men för oss seglare är ju ändå närmaste vägen mellan två punkter otänkbar. zzr_IMG_0264.jpg På denna bilden ser det ut som Du ligger i viken på holmen V. Pater Noster-fyren
  22. Vatten i västra Sverige är helt rätt, men Granit är det nog mera frågetecken om. Det är i varje fall ingen Bohusgranit, trotts att ögruppen ligger inom detta landskap. zzr_IMG_0300.jpg Leta bland "Hin Håles Harvedrag"
×
×
  • Skapa nytt...