Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Dali

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Dali

  • Placering
    Kadett
  1. Får spänning till motorn. Men varken start eller tilt fungerar. Någon som har tips på vad det kan vara? Och någon som vet vart man hittar servicemanual?
  2. Hej, Totalt ny på båtar. Jag har en Mercury 90Hk. Då den idag plötsligt slutade starta så tog jag en titt under huven. Skruven jag pekar på med pilen i bilden sitter inte riktigt åt, känns lite som det är gängpaj när den är skruvar en bit, så kabelskorna sitter inte fast, antar att det inte ska vara så? Jag fick igång motorn efter en stunds mekande (läs slå av och på brytare, dra lite i kablarna, försöka att få ovan nämnda kablar ligga mot skruven så det blir kontakt) , så det verkar vara glapp för hela elmatningen, även el-tilten samt lanternorna slutar att fungera när inte motorn får ström. Tänkte börja med att byta huvudbrytaren då det verkar spöka av och till när man slår av och på den, men vad blir nästa steg att felsöka? Skulle tändningsbrytaren till nyckeln kunna spela in? Den behöver ju inte vara på när man kör tilten och därmed inte ställa till det här? Har dålig koll på hur allt är kopplat så har någon en bra skiss att hänvisa till är jag tacksam för det med
  3. Ser lite torrt ut Thallatha Och om det blir så att jag hittar båt så kommer jag se till att ha båtplats. Verkar finnas att få tag på i fjorden (var inga problem när jag kollade lite förra året) även om de önskvärde ställena verkar ha runt 20 års kö ;( Har inte varit iland på Nidingen själv, bara tittat lite på krabbtaskorna 20m ner vid sidan om
  4. Tackar för alla svar. Västkusten i detta fall är Kungsbacka. Så det blir väl runt Onsalahalvön vi kommer åka och bada, fiska etc. Men 4-takt alltså. Får väl börja åka och kolla på lite båtar när dom börjar läggas i så man kan testa helt enkelt. Och tack för tipsen. Förresten, finns det något mot att köpa en båt som gått i sötvatten om man skulle hitta någon?
  5. Dali

    Båttips.

    Hej. VI funderar på att skaffa en båt till familjen och behöver lite tips på båtar då vi aldrig ägt någon själva. Vi är två vuxna samt 3 barn 6-13. Ser gärna att man kan ta med någon kompis till kidsen. Vi bor på västkusten och kommer åka till öar och bada, så någon typ av styrpulpet verkar vara vettigt av de jag tittat. Inget krav att kunna dra vattenskidor, men finns det något vettigt alternativ är ju det bra med. Vi kommer sannolikt bara göra dagsutflykter sommartid. Räcker detta med info för att ge lite bra tips? Har ni några bra tips? Budget? Runt 100Kkr? Vet ju inte riktigt vad man skall sikta på då det finns båtar som ser ut att "funka" för syftet från några tiotals tusen men jag kanske tänker helt fel. Och hur fasen vet man om motorn är bra? Har exempelvis tittat lite på en ryds 530dl, skulle en sådan fungera eller är den för liten tro?
×
×
  • Skapa nytt...