Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

cgusta

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om cgusta

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det är ett nytt växelhus (skal), drygt 10000kr Drivaxel 3400kr Propeller 1600kr Arb kostnad 4300kr Nya delar.
  2. Kan berätta hur det hela slutade. Med 50% åldersavdrag och annat trevligt så hamnade detta på strax över 10.000kr för mig. Dyr läxa... Då byter man propeller, ev drivaxel, växelhus.
  3. Ser att denna tråd spårat ur och bytt riktning ett flertal gånger. Stort tack till er som hjälpt till med ärendet i fråga. Båten skall till en firma imorgon som skall beräkna jobbet och skicka offert till försäkringsbolaget. Därefter håller vi tummarna för bra & effektiv reparation.
  4. Tackar och bockar för ditt svar. Skall bli spännande att se vad de säger... Bara rädd att det kommer ta en stund att få den fixad, det är ju egentligen nu i dessa tider som man vill vara ute på sjön!
  5. Ja det har jag koll på. Det var lite speciella omständigheter som ledde till dagens incident. Jag har stort fiske-intresse sedan barnsben så sjön är inget nytt för min del 🙂 @Gelis Tack!
  6. Tack för välkomnandet! Bra tips. Skall ringa dem direkt imorgon.
  7. Misstänkte detta tyvärr! Får kolla med Mercury och försäkringsbolaget. Tack för ditt svar 🙂
  8. Hoppas denna länk fungerar https://m.imgur.com/a/OJgiU1J
  9. Hej, Idag på premiärturen med min första ”riktiga” båt så gick vi dessvärre på grund. Det är en Ryds 510 GTI med en Mercury FourStroke 50HK EFI från -07. Propellern fick sig en rejäl smäll och även undre delen av motorn gick sönder. Ser ut som något gjut-material...? Nu till mina frågor, hur skall jag gå tillväga? Var kan jag hitta nya reservdelar som passar denna motorn? Hela nedre yttre delen känns som den behöver bytas ut... Jag har en självrisk i mitt försäkringsbolag som ligger på 1100kr vilket känns väldigt lindrigt. Tacksam för all hjälp jag kan få :-) Skall försöka fixa bilder så fort som möjligt. De var för stora för att bifoga.
×
×
  • Skapa nytt...