Jump to content
Tuesday 07 February 2023

neubert

Medlemmar
 • Content Count

  546
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Expert

About neubert

 • Rank
  Flottiljamiral

Mina båtar

 • Båtens namn
  Clara Cluck II
 • Bild

Recent Profile Visitors

1,558 profile views
 1. Har köpt Biltemas Multi LCD-Display och har fått till alla värden utom varvtalet. Det finns två inställningar som jag inte förstår mig på.. Det är Instance 0-15 och Ratio Settings 0.5-250. Nån som vet vad de gör?!? Mvh Nils
 2. Förskruvningar borde väl fungera väldigt bra? Kanske en extra packning i förbandet med kapslingen. Förskruvningar
 3. Har köpt en båt med en AD41B där det sitter 2st 12V generatorer. Ena laddar startbatteriet och andra förbrukningsbatterierna. Varför väljer man att göra så? Är det bättre än att ha en skiljerelä och en generator? Tänker att det är större orsak till problem och hittar inga bra svar på frågan... Nån som kan belysa lite för och nackdelar med denna installation? /N
 4. Har dubbelkollat din notering men det är torrt så det är nog bara en reflex av blixten. Motorn går klanderfritt vilket också borde antyda på att det bara är en av de 4 som läcker och de andra 3 täcker upp för den?!?
 5. Hej! Har en stund haft lite bränsleläckage, runt några dl efter nån timmas gång och tog mig idag tid att leta lite. Hittade läckaget vid utloppet där jag ritat rött. Tror inte det är alla som läcker men skulle gissa på nr.2 från vänster. Har en vecka kvar på semestern. Vågar man fortsätta åka och vad är det som krävs för att får det tätt? Skruvarna satt hårt så antar att det är nån packning som inte håller tätt. Är det bara att skruva isär och byta packning eller är det nått speciellt jag bör tänka på?? Tack på förhand!
 6. Hur är det med vindar, styrkor kontra vågor? Tanken är att gå från stugan längst ut i kustbandet utanför Valdemarsvik. Blir ca 50Nm. Kan man dra några paralleller att om det ex. blåser mer än 5-6 m/s från ett specifikt håll vid start så blir sjön ute på havet si och så stor?
 7. neubert

  Gasolgrill

  Saxat från Magmagrillars hemsida: Vad gäller vid Eldningsförbud? Efter att varit i kontakt med MSB och Länstyrelsen i Uppsala, har vi fått svar på hur vi ska tolka ett eldningsförbud i skog och mark: En Magma gasgrill som sitter monterad ombord är att likställa med ett gasolkök. Sådan utrustning anses INTE vara i "skog och mark" även om du är ute i naturhamn med din båt. Det betyder alltså att en Magma gasolgrill får användas ombord även vid eldningsförbud. Det är också logiskt, eftersom det annars skulle innebära att all form av gasolspisanvändning ombord skulle vara tveksamt eller förbjudet vid ett eldningsförbud. Däremot är det klart olämpligt att använda en kolgrill ombord vid eldningsförbud, då det kan fara gnistor med vinden. Och att grilla i land med din Magma på benstativet är förstås inte tillåtet oavsett kol eller gasol, eftersom grillen då står "i skog och mark". Det sista medskicket från MSB och Länstyrelsen är "Man bör självklart som vanligt ha ett säkert beteende" vilket vi instämmer i fullständigt! Ref: Handläggare krisberedskap och kärnenergiberedskap samt Tjänsteman i beredskap på Länstyrelsen i Uppsala län, 2018-07-31.
 8. Väcker liv i denna tråd då jag köpte en Magma grill och även jag trodde att Biltemas till utseendet lika flaskor för 59kr skulle funka. Men det är inte samma anslutning på dessa som på campinggaz som innehåller lika mycket gas men kostar 149kr på Jula... Är det nån annan som har någon fiffig idé eller lösning för något billigare engångsflaskor?
 9. Jag brukar visa denna film ( https://youtu.be/gH6fQh9eAQE ) nedan för mina elever då jag undervisar i energi, inneklimat och styr & reglerteknik. Där syns det tydligt att vi har haft cykler med variationer genom tiderna med varmare och kallare klimat. Det är dock sedan den industriella revolutionen som det barkat iväg ordentligt. Man ser även i filmen hur CO2 halten förändras under sommar och vinter och jag har även sett studier hur den förändras lokalt mellan dag och natt då våra växter, alger osv. är en viktig balans för att ta hand om CO2. Tänker mig inte lägga mig i diskussionen. Jag har min ståndpunkt och har mött alldeles för många som inte vill se hur det verkligen ligger till.
 10. Fler som tolkar precis som jag...
 11. Så dumt av mig... tänkte inte alls på det! Det är nog bäst att jag börjar kissa i vattnet igen, kanske ska börja tömma septik där också? Det lilla som jag påverkar är ju tydligen försumbart!
 12. Som vanligt (ganska ofta iaf ) så sticker diskussionen iväg... Förstår ärligt talat inte problemet? Om det är kubik hit eller ditt, en "kiss" i Mississippi eller annat. Hur fräscht är det att kissa, tömma tank eller annat i det vatten vi badar i eller tar upp för att diska glasen vi dricker ur?!? Oavsett gödning eller inte så kissar du inte i badkaret innan du häller upp vatten och hoppar i.. det är väl en fråga om allmänt vett! Och visst finns det mer som förorenar men fortsätt kissa ni som vill så ser jag till att mina fekalier och urin hamnar där de ska!
 13. Hej! Var idag med sonens klass på Stendörren, Naturum som drivs av Länsstyrelsen i Sörmland och fått höra en hel del intressant information om Östersjön. Detta var dock något som chockade mig mest även om jag de senaste åren alltid tömt septiktanken på riktiga sugtömmningsställen. Att så lite urin skapar en så stor algblomning tänkte jag behöver spridas! Kissa uppe i skogen - Inte i vattnet!
 14. Om jag räknar rätt motsvarar en 4hk bogpropeller ca 3000W. 3000/12-14V ger en ström på 210-250A lite avrundat. Det skulle ju isf innebära att alla installationer med BM-1 och bogpropeller inte skulle vara kompatibla?!?
×
×
 • Create New...