Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

sobi

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sobi

  • Placering
    Kadett
  1. sobi

    Toatank

    Hej! Jag skall flytta min toatank men behöver fylla mellan skrov och tank. Det går åt ca 20 liter. Vad skall jag använda för material för att understödja tanken på ett bra sätt? Förslag? sobi
  2. Det blir nog samma väg tillbaka av tidsskäl. sobi.
  3. Sandön är en underbar ö - när det inte är högsäsong Skall du gå genom Hjälmare kanal, via Arbogaån och Mälaren till Stochkolm - hur får du båten till Hjälmaren!? Lastbil? Vi har 2 alternativ lastbil från stenungsund men det verkar vara lite dyrt om det bara är 1 båt, så det får nog bli Göta älv, Vänern till Kristinehamn sedan lastbil till Hjälmare kanal.
  4. Hej! Planerar att ta vår Maxim från Göteborg till Stockholm för att titta på skärgården där. För oss blir det bäst att använda Hjälmare kanal. Är det någon som gjort detta eller har tips antingen om resan eller fina ställen i skärgården runt Stockholm?
  5. Hej! För oss räckte det med att lossa kulten ta bort övre muttern på packboxen i akterkojen, lägga dit en oring sedan sätta sätta tillbaka allt igen. /Sobi.
  6. Tack för tipset, det kan kanske bli ngt sådant. sobi
  7. sobi

    Fällbart?

    Hej! Vi skall passera broar i sommar. Eftersom Maximen är ca 30 cm för hög behöver vi fälla göstaken. Ideer?? Kanske finns fällbart på annan båttyp etc? svobi.
  8. sobi

    Rengöring

    Hej! Jag skall göra ren bränsletanken på Maximen. Är det rimligt lätt att göra detta genom inspektionsluckan eller behöver man ta upp ett hål i durken? Tacksam för erfarenheter. sobi.
  9. sobi

    Motorbyte

    Sommaren 2010 fick vi fel på kylpaketet på vår MD21. Eftersom vi hade lagat den tillräckligt bestämde vi oss för motorbyte. Vi hade tidigare tittat på motorer och bestämt oss för att inte höja farten på båten, så det blev en Solé mini 62 på 59 hk. Motorn sattes in under hösten 2010 av Björlanda varvet. Vi använde oss av det gamla S-drevet som vi renoverade. Efter 80 tim. körning kan vi konstatera ett mycket lyckat resultat! Marchfarten ligger mellan 6,5 knop vid 2100 varv och drygt 8 knop vid 2700 varv. Vi har valt en marchfart på ngt under 7 knop och har fått en förbrukning på 0,65/nm. Vi har då 2150 varv av möjliga 3000, och motorn går mycket tyst och fint. Vid sjö från sidan höjer vi farten ngt, så att båten sätter sig och blir stabilare.
  10. Hej. Vi bytte för 5 år sedan och köpte på sea sea. Den funkar utmärkt. sobi.
  11. sobi

    Byte av rutor

    Tänkte byta ruffrutor. Någon som vet ett bra sätt att få bort tätningen? (betyltape) sobi.
  12. Skall kolla Ö-metall- tack tack. Sven
  13. sobi

    Al. ramar

    Hej! Är det ngn som vet var jag få tag i aluminiumramar till ruffrutorna ? Mvh. Sven.
×
×
  • Skapa nytt...