Jump to content
Saturday 02 March 2024

MariochDaniel

Medlemmar
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About MariochDaniel

 • Rank
  Landkrabba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej Mackey, tack för ditt svar! Hur har du gjort rent praktiskt? Har du kollat tidtabellen och sen bara följt efter färjan? Hur långt bakom ligger man? Nyfiken på varför du inte låg där hela vägen 😉 Vår båt går finfint i 25-28 knop så det är inga problem.
 2. Hej Jorgen, hur menar du att det blir dubbelt så lång väg? Tack!
 3. Hej! Vi har haft en Flipper 640DC under två somrar - vi älskade den! Då var våra barn 3 och 5 år och de fick plats med mig i ruffen. Pappan sov under kapellet på solbädden. Där får det knappt plats två vuxna skulle jag tro. När vår tredje äldsta dotter (tonåring) var med (då var vi alltså fem på båten) sov en i ett tält. Vi bar ute som längst en vecka i taget med denna båt. Vi köpte också en liten värmare som drevs med gasolfalska, det var skönt att ha ibland på vissa kvällar. När det gäller matlagning funkade det bra, man fällde enkelt upp ett bord där man ställde en bärbar kokplatta. Denna kokplatta tog vi ofta ut och lagade mat med utomhus också. Vi hade en liten toa första året som stod på golvet i ruffen men den användes nästan aldrig - bättre att gå på toa i land och få extra golvutrymme att lägga packning på. Denna var en onödig utgift så här i efterhand. Vi är stora fans av Flippers design och funktion och har nu bytt upp oss till en större Flipper 880ST där det finns två ruffar, kök och badrum. Riktigt lyxigt men också en större prislapp. Lycka til!
 4. Hej! Vi funderar på att göra vår första långtur i sommar från Nynäshamn till Gotland och ser fram emot lite tips från er med erfarenhet frånd detta! Vi har en två år gammal båt - Flipper 880ST - med två utombordare på 250hk. Vi har ingen VHF på båten, behöver man det eller var det "förr" i tiden? Hur är det med mobiltäckningen nu förtiden mellan fastlandet och Visby? Räcker det med GPS och den SOS-funktion som finns på denna om det skulle hända något mitt ute på havet? Har hört att man kan ta rygg på Gotlandsfärjan - är det en bra idé? Har också förstått att det är lugnare att ta sig över tidigt på morgonen - stämemr det? Tack! 😉
×
×
 • Create New...