Jump to content
Monday 30 January 2023

FranzJaeger

Medlemmar
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About FranzJaeger

 • Rank
  Landkrabba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi har kikat lite på samma modeller och har känt, klämt och måttat i både Yamarin 65 och Flipper 640/650DC. Där tycker vi att man får plats med två vuxna och två mindre barn. Vi har dock inte haft möjlighet att titta närmre på Finnmaster 68, den är alltså trängre än de övriga? Vore intressant att höra mer om era upplevelser av skillnaderna på dessa båtar om ni varit och kollat på dom!
 2. För fyra vuxna hade det nog varit tight, men det är ju två vuxna och två barn som ska få plats vilket jag tycker att det känns som att det skulle kunna funka när vi har varit och kollat på modellen. Det blir såklart lite camping av det men det känns ok, det lär inte bli mer än en eller två nätter vid några tillfällen.
 3. Hej! Vi planerar att köpa vår första "större" båt till denna säsong och tror att DC kommer passa oss bäst. Önskan är en båt som är lite större än nuvarande (mittpulpet på 510 cm) och funkar att åka på lite längre utflykter med samt även testa på att sova över några nätter i. Båten kommer att användas på västkusten och vi är två vuxna samt två barn (9 och 5 år) som ska få plats. Övriga krav/önskemål ser ut som följer: - Toalett, eller möjlighet att installera - Kyl - Möjlighet till enklare matlagning - Möjlighet att sova två vuxna och två barn - Helst en lite nyare båt, från 2013 och framåt - God kvalitetskänsla - Helst utombordare Med en budget som helst inte ska överskrida 400000kr så blir det såklart en fråga om att kompromissa på ett plan eller annat. Efter gedigen nät-research står det just nu främst mellan två modeller: Flipper 640 DC + Modern design + Smart utnyttjande av utrymme + Bra sjöegenskaper och hyfsat låg förbrukning - Matlagningsmöjligheterna känns rätt kompromissartade Finnmaster 68 DC + Till måtten större än Flippern och oftast bestyckad med lite större motor, känns därför som på pappret "mer" båt för pengarna + Riktigt pentry - Pentryt verkar ta en del plats från solbädd - Designen känns lite till åren om man jämför med Flippern - Delade meningar vad gäller sjöegenskaper (oftast får den gott betyg men har i något test läst att den ska vara lite nervös när det går snabbt) Flippern har jag kollat på en del (men inte provkört) och tycker den verkar väldigt gedigen och smart utformad. Finnmastern har jag tyvärr inte haft möjlighet att klämma på, det finns ingen till salu just nu i närområdet. Kollade dock på 62an på båtmässan och upplevde att den kändes som det var fint i hopskruvat. Det jag främst undrar är om Flipperns till synes smartare utnyttjande av plats väger upp de 55 cm den saknar i längd mot Finnmastern? Jag undrar även om någon som har eller har haft en Finnmaster 68 dc kan bekräfta att det funkar bra att sova två vuxna och två barn, i tester så anges ju bara 2+1 kojplatser och det ser ut som att pentryt stjäl en del plats från solbädden. Men den kanske är så pass stor i ruffen att en vuxen och två barn får plats att sova där? Övriga tips och erfarenheter för eller emot någon av dessa modeller mottages även tacksamt! Övriga modeller som fallit bort på vägen, någon man borde överväga igen? Aquador 23 DC (väldigt praktisk, men det blir en rätt gammal båt om budgeten ska hållas med allt vad det innebär) Yamarin 68 DC (Fin, men man får en betydligt nyare Finnmaster 68 DC för samma pengar) Yamarin 65 DC (Fin, men känns inte lika smart utformad som Flipper 640 DC) Finnmaster 62 DC (Väl kort i ruffen om man är 184 cm) Flipper 670 DC (Väldigt få som säljs, osannolikt att hitta en för 400k. Annars superfin!)
×
×
 • Create New...