

Rollen
Medlemmar-
Innehålls Antal
2 729 -
Gick med
-
Besökte senast
-
Dagar Vunna
17
Rollen senast vann den dag 11 Maj
Rollen hade det mest gillade innehållet!
Anseende bland gemenskapen
578 ExpertOm Rollen
-
Placering
Hedersmedlem
Senaste Profilbesöken
Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.
-
Kolla att kablarna på förkopplingsmotståndet sitter fast och att stiften inte oxiderade. Gör rent och sätt fast. Om motorn fortfarande stannar när du släpper nyckeln, så är nog motståndet defekt.
- 8 svar
-
- 1
-
-
Marteckylningen till AQ115 har aldrig haft någon elektrisk cirkulationspump. Dubbelpumpen är ganska sällsynt. Den utgick ur sortimentet på 70-talet, eller tidigt 80-tal. Då infördes en vevaxeldriven sjövattenpump, och den befintliga sjövattenpumpen används som cirkulationspump.
-
Har du drev eller backslag? Det är olika stickor beroende på transmission.
-
Kom det något vatten ur avgasutsläppet när motorn gick?
-
Om du har originalfördelare sitter det brytare och kondensator i den. Klacken på brytaren slits med tiden, speciellt om fördelaraxeln är rostig. Då minskar brytaravståndet, Om fjädrarna rostat av fungerar inte tändförställningen. Om man ställer tändningen rätt vid tomgångsvarv, blir tändpunkten alldeles för sen vid högre varv.
- 26 svar
-
- 1
-
-
Det ska gå lätt att styra. Förmodligen ventilen i servon som inte funkar. Den måste gå lätt. Ventilen är kopplad till styrkabelns hölje. Den måste kunna röra sig fritt någon cm åt varje håll. Kabelns hölje får inte vara klamrad nära servon. Om du tittar på höljet när någon vrider fram och tillbaks på ratten ska höljet och delen som det är fäst röra sig lite fram och tillbaks. Motorn behöver inte vara igång.
- 24 svar
-
- 1
-
-
Om olja trycks ur oljesticksröret , läcker förbränningsgaser förbi en eller flera kolvar. Om man lägger oljepåfyllningslocket utan att vrida fast det, och kör motorn på tomgång, kan man se om det är en eller fler cylindrar som vevhustrycket kommer ifrån. Om locket bara hoppar vartannat vevaxelvarv är det en cylinder som läcker. De här motorerna är väldigt känsliga för vevhustryck på grund av det klena röret till vevhusventilationen. Om man tar bort den klena slangen och ersätter den med en 19mm slang som dras så att den slutar i närheten av luftintaget på luftfiltret, kan man ofta fortsätta att köra utan att märka något fel. Ofta beror problemet på urusel motorrumsventilation. Jag vet en ägare till en Flipper 850 som lät montera en AD41P som har den klena vevhusventilationen. Efter ett tag trycktes all olja ut genom oljesticksröret. Den som monterat motorn tog in båten och tog isär motorn. Kolven på cyl 6 hade skurit. Kolv och foder byttes och kunden fick tillbaks båten. Efter en tid hände samma sak igen. Motorn åtgärdades och ventilationen förbättrades. Detta var ca 15 år sedan, och det har funkat sedan dess. Flipper 850 och Orrskär 850 är väl de båtar har riktigt urusel motorrumsventilation.
-
Varför ska du lyfta drevet? Om backspärren är hel går det som sagt inte att lyfta drevet för hand. Om motorn funkar kan det vara slirkopplingen som behöver dras åt.
-
Marinspecialisten/ Martec International, har alla delar till pumparna.
- 12 svar
-
- 1
-
-
Det går inte att lyfta drevet för hand, även om framväxeln är i. Det krävs ganska mycket kraft. Det är ett par fjädrar som håller drevet. Om drevlyften fungerar trycker den först ner backhaken så att den släpper innan drevet lyfts. Du säger att det inte är elmotorn som det är fel på. Låter den när du försöker köra upp drevet.
-
Vattnet går genom axeln nr 30, till slanganslutningen nr 25, och vidare genom slangen till skölden.
-
Ett modernt elkylskåp med kompressor är mycket effektivare än ett gammalt skåp av absorbtionstyp. Oavsett om det går på el eller gasol. Jag har ett 80 liters Dometic i båten. Det har ett riktigt frysfack som håller -18 grader.
- 4 svar
-
- 4
-
-
Om du skruvar ur justerskruven helt kanske det går att få in generatorn lite längre.