Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Frippe77

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    254
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av Frippe77

  1. Förmodligen ingen 2-takts olja i tanken. Motorn har säkert egen pump för inblandning av olja i bensinen.
  2. Inte begränsad utan begagnad hydraulisk påskjutsbroms (vanligt i USA med den typen av bromssystem på släp)
  3. Skulle jag själv göra ett bromsat 30 efterfordonet så skulle jag sätta passade bromsskivor från någon bil och bromsok från samma, sen köpa en begränsad hydraulisk påskjutsbroms. Men tror den lösningen blir dyr om man inte själv gör allt. Jag skulle nöja mig med broms på en axel. Ska det lämnas iväg tror jag man ska köpa axel som är bromsad och sen en standard påskjutsbroms. Tänk bara på att ett efterfordonet får ej ha fjädring.
  4. Helt rätt. Vet inte hur många gånger jag har skrivit samma som du på forum. Jag själv har kört stora, tunga o båtar efter både små o stora bilar, har aldrig ens blivit stoppad. Tror Polisen har lite koll ändå. Sen när det gäller broms så även där är det upp till föraren om man vill kalla det broms eller ej, behöver inte heller vara någon klassad axel med broms, bara det är något man kan kalla broms.
  5. Det är ingen här inne som vet vad du har för motor på din båt. Båtmärke har inte med motor att göra. vore kanske även bättre med en bild på din lampa när den är släckt. de andra symbolerna syns bra men den tända kan man bara se rött ej vad det är för symbol.
  6. Går ej att lägga i växel på grund av att det krävs oljetryck för att ansätta kopplings lamellerna. Ingående axel snurrar inte och vi får inget oljetryck.
  7. Det är inte motorn som delar olja, utan på ingående axel sitter pumpen. Alla automater/ hydrauliska backslag behöver olje tryck för att kunna trycksätta kopplingarna och samma pump skapar även smörjtryck. Det är detta tryck vi blir utan när vi har en motor stäng, ja eller bogserar en bil med automatlåda. Men stänksmörjningen har vi kvar på nästan alla backslag då utgående axel ligger lägst och för med sig olja runt i huset.
  8. Tack du;) Nä stavningen o sådant har nog gjort mig till den mer praktiska. Kan säga att skulle jag kunna välja om min kunskap och mitt intresse så väljer jag bort stavningen utan problem igen;) Vist det vore roligt att skriva en bok i framtiden, men Ove är redan skriven.....
  9. Fishtail rodret är klart. Ska bli spännande o se hur mycket det hjälper vid långsam manövrering samt hur mycket det bromsar i planande fart.
  10. Tack Läst 800 sidor propeller teknik, googlat mycket, försökt bilda mig en uppfattning när det sparas på tillverkningskostnaden kontra strunta i bränsle förbrukning. Vist där är många grundvärde att utgå från, sen har jag försökt att optimera det så mycket det går.
  11. Man bör ha axeln låst. Har man ej så man kan bromsa axeln så är set lämpligt att skifta motorer med någon timmes mellanrum för att smörja upp lamellerna. En låst fast propeller bromsar mindre än en som startar rotera.
  12. Två motorer med backslag och rak axel är det vanligt. Där har man ofta ingen styrservo pump på någon motor. Kör man i deplacement fart så går det billigare med en motor stängd även om propellern bromsar, samt att man även sparar motor timmar som oftast är dyrare än dieseln. Klart det drar lite mer åt ett håll, men det tar autopiloten hand om.
  13. Yttre styrplatts tar form Diesel värmare har kommit i
  14. När du säger svampig styrning. Det är inte så att din motor sitter lite högt i det läget du har den tiltad i? Km vara så att plattan ligger över botten linjen på båten, då blir inte båten så vidare bra att styra.
  15. http://www.glasfiberteknik.se Läs Gör det själv tipsen där
  16. Tror ej det hjälper på så stor båt/motor. Kan ej tänka mig att plastbitarna kan hjälp till lyft upp båten mer än vad du kan tilt dig till. Men trimplan är garanterat något att sats på, både för bränsle förbrukningen och sidolut.
  17. Haha nä det får det inte, behövde lä för att svetsa bak på båten;)
  18. Så här ser det ut när jag växlar av båten från lastbilen. Efter den är av växlad går det att köra runt med den som ett släp och går att svänga bil och "släp" ca 45 grader.
  19. Kontrollera flottören samt nålventilen i förgasaren, låter som du inte får bränsle, blir sämre mer motorn skakar o rör sig på grund av sjögången. Prova först att släpp på tömnings skruven på undersidan av flottörhuset när motorn är igång, ska föda bra då.
  20. Trewq. Jaja då får han hälla ut det bara så är problemet löst, gör du likadant när du diskar? Vi andra kör diskmaskinen strax över 60 min lika så går tvättmaskinen också minst den tiden. Själv skulle jag föredra att göra min bränsletank helt ren om jag haft problem med tanken.
  21. Glappet kan vara luft, km ta tid innan man fått upp all luft från cylindern och slangarna. Prova lufta mer. Att den går tyngre är nog på grund av att det inte är samma deplacement på rattpumpen högre flöde på denna, då måste du ta i mer för att få samma tryck. Eller cylindern byttes också?
  22. Demonteras tanken, ta en hetvatten högtryckstvätt och skruv av slangen från munstycket, kör ner slangen på med Max värme o flöde, slangen åker runt i tanken o sköljer o tvättar rent, låt den hålla på så någon timme. Sen är det bara o tömma tanken på vatten o sen sätta en dammsugare i påfyllnings hålet någon timme för att suga ut all kondens.
  23. Demonteras tanken, ta en hetvatten högtryckstvätt och skruv av slangen från munstycket, kör ner slangen på med Max värme o flöde, slangen åker runt i tanken o sköljer o tvättar rent, låt den hålla på så någon timme. Sen är det bara o tömma tanken på vatten o sen sätta en dammsugare i påfyllnings hålet någon timme för att suga ut all kondens.
  24. 10 mm ? Nä det är verkligen inte över gränsen. Sumpen är säkert 600 mm lång och oljestickan kan bara sitta på ett ställe, krävs inte mycket lutning för oljenivån ska ändras på stickan.
  25. Hur kan olja trycket öka med mängden? Ge inte svar om ni inte vet fakta om.
×
×
  • Skapa nytt...