Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Joche

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    110
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Joche

  1. Vi har en Maxi 800 och är väldigt nöjda med den. Där har du gott fyra kojer till barnen och en dubbelkoj till er vuxna. Lättseglad och sticker bara 1,35 djupt.
  2. Håller med att det varit intressant att läsa orginalinlägget. Tycker inte man ska kalla någon idiot eller liknande här på forumet. Med andras tips och hjälp så hade det kanske inte varit så svårt att fixa båten.
  3. Såg det i går kväll på tv3 play då vi kopplade datorn till tv:n. Reklamen kom på lite konstiga ställen, men bra att se hur lång pausen var då tiden står högst upp i rutan. Och även om jag tyckte första programmet var töntigt, så kunde jag inte låta bli att se avsnitt 2. Det är alltid roligt att se båtar och platser man känner igen då vi gått kanalen tidigare. Och det blir nog fler turer. Kanske redan nästa sommar. Nu ska jag ut till båten och jobba inför nästa sommar!
  4. Tog upp båten i går. Köpte 4 begagnade stöttor som var galvade. Använde spännband mellan, men satte en extra träbock bakom motorn då båten lutar något bakåt. Det blev väldigt stabilt. Lastbilsföraren gillade dessa stöttor, då det går snabbt att palla upp båten och lätt att reglera höjden. mvh Joachim
  5. Illa och Illa. Ska du sedan köpa en ny båt så kan du ju göra fynd i nästa led.
  6. Lade ut min motorbåt till försäljning i våras. Det var trögt att sälja även då, men vi hittade en annan familj på Blocket som ville byta sin segelbåt mot motorbåt. Förhoppningvis är båda familjerna lika nöjda efter sommaren. Vi hade tänkt oss en mindre motorbåt men det blev en segelbåt i stället. I bland får man vara lite flexibel.
  7. När jag bytte båt i våras sade de på Svenska Sjö att de höjt priserna rejält för vissa modeller, bland annat den Bayliner 2855 som jag hade. Så därför var jag inte förvånad över denna debatt.
  8. Vi bytte vår Bayliner 2855 (-93) i början mot sommaren mot en segelbåt. Vi var annars väldigt nöjda med motorbåten, och där fanns till och med sängplats för sex vuxna och stort pentry. Skulle kunna tänka mig köpa en liknande båt igen, om vi nu mot förmodan skulle tappa vårt återvunna intresse för segling ... Mitt råd är att titta på amerikanska båtar. Vi tittade också på en Nimbus 28 DC innan vi fann vår Bayliner 2855:a. Det är också en båt som går väldigt bra i sjön.
  9. Jag blev nyligen av med min 2855:a från 1993. Bytte tillbaka till segelbåt igen men jag gillade verkligen vår Bayliner under de år vi hade den. Det är svårt att sälja alla båtar just nu, men Bayliner är välgjorda båtar tycker jag.
  10. Väntar på att det ska gå en och en halv vecka, då vi har semester. Hörde ett inslag från Smögen på radion i går, där de intervjuade en norsk dam i en båt. Det blir mer plats för oss som är ute konstaterade hon glatt. Jag har svårt att förstå alla dem som inte går ut trots att det är lite mulet och regnigt. Jag var ute på en dagstur i söndags, och då badade vi flera gånger och det var riktigt varmt i havet så även jag gillar sol.
  11. När jag var 13 år hittade jag en båt på mässan i Långedrag som försäljaren demonstrerande och jag fick fribiljetter till mina föräldrar. De besökte mässan och köpte sedan båten som vi behöll i familjen under nästan 30 år. Underskatta aldrig en kund. Tycker det var en tankvärt inlägg.
  12. Nu blir det lättare att slussa! (missade att besöka maringuidens monter i år) http://ttela.se/start/regionalanyheter/1.1517174-tv-manga-nyheter-pa-batmassan
  13. http://ttela.se/start/regionalanyheter/1.1517174-tv-manga-nyheter-pa-batmassan Mitt tv-inslag från mässan. I morgon ska jag dit igen, som privatperson. Brukar få en annan bild av mässan då.
  14. Har en Honda 2,3 och är mycket nöjd med den. Enkel att använda och väldigt stark för sin storlek.
  15. Enmans verkar slut, men tvåmans finnsi alla fall i Uddevalla enligt hemsidan, men Jula har haft fel lagerstatus på produkter tidigare under sommaren, men det verkar vara ett bra pris. Så det är säkert ingen bluffannons.
  16. Om man stör sig på någon tycker jag att man ska säga till. Så gjorde jag i Marstrand förra helgen, när båtrannen spelade sommartider 23.30 och jag hade lagt mig för att sova då jag skulle jobba på måndagen. Hon bad om ursäkt, sänkte volymen och flyttade över till en annan båt. Respekt kallar jag det. Om jag spelar musik och någon störs av det så är jag tacksam om någon säger till mig om det. Och inte tutar som tack 6.30 på morgonen.
  17. http://ttela.se/start/lillaedet/1.1014288-tommie-stallde-baten-pa-fel-tomt-kronofogden-tog-den?articleRenderMode=default Registrerad båt i kryssarklubben är alltid bra. Dessutom en bra organisation att ha i ryggen. En förening även för oss motorbåtsägare.
  18. Sommaren 2011? Det är mycket kvar av hösten -10! Lycka till med båtköpet. Berätta hur det går.
  19. De skulle ut med havskajaker för att se hur skicket var på båten i kväll. jag vet inte hur det gick.
  20. http://ttela.se/start/vanersborg/1.942678-strandad-segelbat-bortskankes Jag talade nyss med en person, som sade att båten fortfarande är kvar. Först till kvarn gäller . . .
  21. Även förra sommaren var fin för oss. Då hade vi drygt 30 grader en vecka på Läsö, men hade semester direkt efter midsommar då också. Sista semesterveckan var dock regnig då. Hade samma veckor i år, men på västkusten var det inte alls så varmt som det varit på andra platser. Drygt 20 grader och blåsigt har det varit. Vi var ute nästan 4 veckor i följd och började med några dagar i Skagen och gick sedan upp till Kosteröarna. Det har blivit många nätter i naturhamnar och mycket bad.
  22. Jag har varit medlem i kryssarklubben i många år, och har ofta legat vid dess bojar. Även i år har jag legat ett tiotal nätter på Västkusten vid dessa bojar, men flera gånger har seglare kommit och på ett otrevligt sätt frågat om jag är medlem. Jag har ett årsmärke som sitter i fönstret på motorbåten och namnet står tydligt där bak. Under de år jag hade en segelbåt, låg ofta segelsäcken med genuan, över märket som då satt på masten och inte syntes. Fick aldrig någon fråga då. Många seglare är tyvärr misstänktsamma mot oss i motorbåt, men det är perfekt att ligga vid bojar och det kommer jag fortsätta med. Många norska och danska båtar är också registerarade i SXK.
  23. Jag skrev inte att dieseln drog mer, men min uppfattning är att det inte skiljer så mycket. Enligt vad jag har läst på olika forum så ligger en dieselförbrukningen för en båt som min (29 fot) på mellan 1,5 - 2 liter distans. Och min drar strax under 2 liter i 25-30 knop. En dieselbil drar väl omkring 0,5 liter milen och min bensinbil 0,65 blandad körning.
  24. Har nyss kommit hem från 4 veckor i en Bayliner 2855. Jag förstår inte varför detta inte skulle kunna vara en bra långfärdsbåt. Sedan låg vi sex vuxna i den förra sommaren en natt, och då var det lite trångt men alla fick bra sov- och matplatser. För 2 vuxna och 2-4 barn (våra är 16 och 19) så är det gott om plats i en 2855:a, är min åsikt. Jag hade gärna varit ute fyra veckor till men semestern är snart slut. Och du får en båt som går i 30 knop. Är budgeten 400 000 så tänk på att du säkert vill komplettera utrustning och det kostar en hel del.
  25. Senast jag tankede var bensinen bara 10 öre dyrare per liter än dieseln. Och min bensinmotor drar inte specielt mer än motsvarande diesel. Så varför byta?
×
×
  • Skapa nytt...