Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Skogskatt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Skogskatt

  • Placering
    Fänrik
  1. Okej har testat nu och då står det att autofunktionen inte kan beräkna rutten??
  2. Tack så mycket! Skall testa återkommer!
  3. Ber så mycket om ursäkt om jag gjorde dig upprörd.... I texten som jag läste skrev du att du först valde navigera till och avslutade med instruktioner till men tyvärr har jag inte funktionen instruktioner till...
  4. Du menar alltså att den inte visar vägen över grund o stenar om du väljer navigera till? Vad har du angivit för djup o höjd på båten?
  5. Har haft den inställd på 1 meter men även provat 2 meter djupt men visar ändå vägen över stenar!
  6. Är nybörjare på gps,har en Garmin 526 med bluechart vision kort. När jag vill använda navigerings-hjälpen så visar den närmsta vägen över sten o grund,den använder ej farleder!! Har läst i bruksanvisningen och ställt in längd på båt o djup m.m. Har även testat att ändra hur nära man vill gå land o grund men den visar iallafall över grund!! Tacksam för hjälp
  7. Hejsan Har en motorbåt med utombordare,och tänkte nu koppla in en Garmin 526. Bör man ha ett eget batteri till Garmin eller räcker det med det befintliga? Det är på 75ah och jag har ingen extra utrustning förutom trim-plan, lanternor,trim o tilt på motorn,vatten-pump till diskhon, rädd att man blir stående till havs! Undrar även om min gamla digitala Silva kompass stör min gps?
  8. Hejsan Ska måla botten med självpolerande färg,den heter Hempel Mille Alu baltic. Det står på burken att den ska appliceras 3-gånger!!! Är det verkligen nödvändigt med 3 gånger??? Tacksam för svar! Mvh Joakim
  9. Är ägare till en joda 24 som det finns ett bar-skåp med uttag för glas! Det ska tydligen finnas glas med joda-tryck,är det någon som har och vill sälja eller tips vart man får tag i sådana glas??
  10. Hur gör man ren en fast diesel-tank? Tror jag fått diesel-bakterier i tanken! Måste man montera ur tanken eller kan dom suga ur den på en båtverkstad? Måste man byta filter och alla slangar?
  11. Motorn startade inte,provade en 5-6 gånger men gick inte! Har misstänkt att bränslemätaren inte fungerar har stått på halv tank sen förra säsongen när vi köpte den,så jag provade att fylla på 5-liter diesel och lite bakteri-medel,och då startade den!! Skruvade idag upp bränsle-givaren och ser att det är halv tank,så mätaren funkar ju!! Blir nu orolig vad det var för fel!! Är det någon som har några teorier?? Det är en nyservad volvo penta MD 2030
  12. Mätaren visar halv tank hela tiden! Går det att ta bort givaren och kolla,eller blir det luft i systemet? Eller är det dålig kontakt någonstans? Det är en diesel tank,kan det explodera när man skruvar vid tanken? Kan man fixa det själv eller ska man lämna det til proffs? Och ett stort tack till alla som brukar svara,ni har varit till stor hjälp!!!
  13. Kan man använda en gammal bensindunk att tanka diesel i,eller kan motorn ta skada om det är lite bensin kvar??
  14. Skogskatt

    Marin servis

    Hejsan På jakt efterplast servis med marint motiv till födelsedagspresent, någon som har några tips på någon bra sida?
  15. Skitigt kapell på grund av att båten fraktades på lastbil,och det regnade. Kan man tvätta kapellet med tvål och svamp,tänkte passa på när det regnar! Eller förstör man kapellet,så det läcker in vatten??
×
×
  • Skapa nytt...