Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

fredddan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fredddan

  • Placering
    Kadett
  1. Hade själv samma problem men då var det att bensinfiltret satt i fel flödes riktning.
  2. Jag har också hört lite att hondas 2,3:a låter ganska mycket, jag undrar däremot om Yamhas 2,5:a har avgasutsläppet under eller ovan vattenlinjen? hittar inte vad det står det någonstans. Är det inte någon som har provat suzukis 2,5:a? Är nyfiken på den pga av den låga vikten den har för att vara vattenkyld (13kg)
  3. Jag har redan en Minn kota 36 och är grymt nöjd med den men vill ha en liten snurra att ha när man vill åka lite längre och plus att det går lite fortare. Är det någon som vet ungefär hur många knop en flatbottnad fiske båt på 3,5m och väger 60kg gör med en 2,5hk motor?
  4. Jag undrar om det är någon som har lite bra rekomendation på en 2,5hk? Har tittat lite på suzukis 2,5:a och Hondas 2,3:a men fördelen med suzukis motor tycker jag är att den är vattenkyld och har neutral och växel fram. Båda har en vikt på ca 13kg vilket är väldigt bra.
  5. fredddan

    Båtformar?

    Jag undrar om det är någon som vet var man kan hyra båtformar?bor i Göteborg.
  6. Tjena Allan vad jag har hört så är det bättre att använda kaross lim och ev nitar, men är nyfiken om någon har erfarenhet av detta på forumet.
  7. Detta är förvisso en mycket lättare båt jag hade tänkt bygga för motorstyrka på kanske max 5hk efterssom det ska vara en s.k takbåt men jag e ändå skeptisk till enbart nitar. Ja ja jag tackar för tipsen men får nog tänka lite till hur jag ska göra. Svetsa är nog det ultimata trots allt.
  8. Jävla 08 Senast ändrad av fredddan | 02 mars 2008 | 20:50
  9. Självklart ska jag ha vattentäta nitar.
  10. http://www.maringuiden.se/gfx/mainpage/sextant_liten.gif\ border=\0\ /> Tjenare, jag undrar om det är någon som har prövat att 'nita' ihop en hel aluminium båt med sikaflex eller liknande. Anledningen till att jag frågar är att jag har tillgång till jätte billig aluminium men ingen svets. Båten jag tänkt att bygga är en s.k flatbottnad takbåt på cirka 50-60kg och 3,5m lång.
  11. Tjenare, jag undrar om det är någon som har prövat att nita ihop en hel aluminium båt med sikaflex eller liknande. Anledningen till att jag frågar är att jag har tillgång till jätte billig aluminium men ingen svets. Båten jag tänkt att bygga är en s.k flatbottnad takbåt på cirka 50-60kg och 3,5m lång.
  12. Okej då vet jag. Jag hade faktiskt tänkt att täcka hela båten med epoxy för den är ändå inte så stor (3,5-1,20). Men om jag vill ha en lite mörkare trä färg på båten hur gör jag då? Kan man betsa båten innan man epoxy behandlar den? Eller får man helt enkelt leva med att man inte kan göra färgen mörkare eftersom man måste lägga epoxy på rent trä?
  13. Jag ska bygga en plywood båt och ska måla skrovet innan jag lackar den tänkte jag men vad ska man ha för lack efter att man målat den? Fernissa eller båtlack, vad är det för skillnad egentligen? Jag är mycket okunnig och skulle vara tacksam för alla bra tips och råd.
  14. Okej jag tackar för tipset. Jag har en fråga till och det är om man vill exempelvis vill måla skrovet svart efter man man byggt båten i plywood, ska man måla efter eller före man epoxar med lim? Min tanke var att man epoxar först målar sedan och lackar med båtlack efteråt, rätt eller fel?
×
×
  • Skapa nytt...