Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Jsen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    40
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jsen

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Till alla pessimister där ute!!! För ett tag sedan ställde jag en frågan/undran på bryggsnack vad ni trodde jag kunde få för min båt. Dom flesta trodde runt 60-90 tusen. Blev ett hett ämne kändes det som, dom flesta var helt övertygade om att det mer eller mindre omöjligt att sälja båtar i dagens läge, dom som blir sålda ger man bort mer eller mindre. Jag var helt övertygad om att så kan det inte vara, så här kommer en uppmaning till alla som går i säljartankar, det går att sälja!! jag fick till och med mer än vad jag begärde, det var två som budade om den tillslut. Tipps! Ha god tid på er, stressa inte. Ta riktigt bra bilder. Väl komponerad text till annonsen. Ha all papper i ordning/snyggt och prydlig i en pärm. PS. min båt gick för 134 000:- nu i helg, det hela handlar om rätt tillfällen…det kommer.
  2. 1500:- För en dragig lada utanför utanför Lidköping
  3. För några år sedan köpte jag en båt i 200 000:- klassen, enligt annonsen så skulle båten vara i toppskick, jag åkte dit och kollade och allt verkade vara i sin ordning, gjorde en allmän besiktning på båten och tyckte att att allt var i sin ordning, ska väl tilläggas att jag är väl mer den typen sätt i nyckel så ska allt funka ingen meckare...säljare verkade seriös. Ska även tillägga att båten stod på land och säljaren garantera att allt var i ok. Vi gjorde affär och jag var lycklig båtägare, efter ha lagt i båten börja vatten komma in, visa sig att bälgarna var slut och mycket mycket mer, det hela sluta med en faktura på dryga 35 000:- Något som jag har lärt mig är att skriva ett tydligt kontrakt, i vårt kontrakt stod det att allt var i sin ordning och säljaren garantera att det inte fanns några brister på båten. Ringde upp säljare och frågade till vilken adress fakturan skulle gå till? Vadå frågande ha, precis som att han var helt ovetande. Svara han med att det står klart och tydlig i kontraktet att allt är i sin ordning och det är det ju inte, du får två val sa, betala, annars dra jag detta vidare och då får du betala fakturan + rättegångskostnader för jag vet att jag har rätten på min sida. Tre dagar efter detta var fakturan betald. De jag vill säga är, se till att skriva ett kontrakt som är till DIN fördel. Lycka till!
  4. Hett ämne känns det som, många av er har säkert rätt. Man ska vet att det finns lika många blocket detektiver som det finns stjärnor på himlen, alltså folk som hela tiden letar efter saker som är billiga, jag skulle kalla dessa folk för vanliga Svensson det man glömmerbort är faktiskt dom personer som fortfarande har gott om pengar och kanske inte värderar själva priset högst, kostar båten 100 000:- eller 120 000:- det gör det samma. De jag vill säga är, är man lite kall och har is imagen tror jag att man kan kanske få ute det man vill ha, som i alla typer av affärer är det ofta tillfället som gör det. Det farliga är om man MÅSTE sälja, då är man illa ute, men tar man det bara lite varsamt så kommer alla att bli nöjda tillslut.
  5. 80-100 000:- låter sjukt billigt, men du har säkert rätt, under 100´ skulle jag aldrig gå, då kan den lika gärna stå i garaget och samla damm. Jag tror på hoppet, det kommer att vända någon gång.
  6. Helt ärligt nu, vad tror ni att jag kan få för min båt? Tänkte försöka sälja min båt till våren och köpa något större, men man får ju inget för båtar längre känns det som, kollar man på blocket så ger folk mer eller mindre bort sina båtar. Jag har en Sea Ray 200 overnighter -91 som är i gott skick för sin ålder, har renoverat den för nästa 40 000:- dom senaste 2 åren, det som ska bytas är bytt, klätt om lite dynor etc. En bra boggikärra följer med. Så vad tror ni är rimligt?, själklart vill jag ha så mycket som möjligt men hur mycket kan man hoppas på?
  7. Behöver tips på mirakelmedel för att göra rent dynor och sätena till min båt. Har precis i dagarna lämnat in mitt soldäck på min Sea Ray 200 för en omklädsel som var lite sliten och hade spuckit i summarna efter många soliga dagar på sjön. Nu när jag kommer att få tillbaka ett nästan helt nytt soldäck som är vitt och fräscht vore det ju trevligt om stolarna och övriga dynor fick sig en uppfräschning, inget fel på dom, men har ju blivit lite solkiga efter snart 20 år. Är det någon som har tips på bra meddel som kan fräscha upp dom?
  8. 440 000:- årsmodell -06, finns på blocket.
  9. Sea Ray 200 med mercruiser 4,3 l och bravo drev
  10. Hej, Tänkte kolla vad era båtmekare tar för en vanlig höstservice, dvs byte av olja i motor och drev, bränslefilter, glykolkörning och konservering en allmän översyn? Min brukar ta 3000-3500:- billig eller dyrt? Senast ändrad av Jsen | 21 augusti 2012 | 14:15
  11. Jag har alltid lämnat in min båt för service inför höst och vinter, jag är verkligen ingen mekare och kan egentligen inget när det gäller mortorer, det ska bara att vrida på nykel och köra. Inför varje höst och vinter har det alltid varit något som behöver fixat, inte bara konservering, men i år har den gått som en klocka hela sommaren och jag kan inte komma på något som behöver fixats iordning. Nu till min fråga, måste jag byta olja om jag endast har varit ute 10 timmar i år?, det tror jag inte att jag rår mig på nämligen, men en glykolkörning ska jag nog fixa. Vore så skönt att slippa lämna in båten och betala skjorta för att någon ska köra igenom lite glykol.
  12. Kollar man på deras hemsida verka det inte som att dom säljer några proppar nu mera, tack för tipset ändå Håkan.
×
×
  • Skapa nytt...