Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

smedsbo106

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om smedsbo106

  • Placering
    Kadett
  1. Hej, jag har en neptune 2,6, som ska vara helt ny, endast provstartad enligt säljaren, som hängde med båten jag köpte. Den går bara på relativt högt gaspåslag men varvar inte ur, drar jag ner mot tomgång dör den. Kan det vara nåt lätt fel att åtgärda för nån som förstår sig på motorer, dvs inte för mej. Har ni nån ídé?
  2. Tack för svaren. Vi har en liten 21-fotare med fällbar köl (Venus21), som vi seglat på kortare turer i Mälaren, oftast en/två övernattningar, som längst en vecka. Egentligen är det väl jag och äldste sonen som seglar (eller försöker iallafall) medan min sambo tar hand om barnen, som är 8, 10, 11 o 13. Jag tycker 38 fot verkar stort, oerfaren av segelbåtar som jag är. Så tyckte jag i och för sig när vi köpte nuvarande båt, men nu ångrar jag att jag inte gick upp nån storlek på en gång. Budgeten ligger nånstans mellan 1-300.000. Jag betalar hellre lite mer för nåt bra. Vad tycker ni är viktigt på en båt. När vi var ute en vecka saknade vi verkligen kyla och ström.
  3. Hej, jag står i begrepp att köpa ny segelbåt. Mina önskemål är: sex kojplatser och plats för två vuxna och fyra barn, bra bobåt, komfort och trygghet framför snabbhet och design, segling mestadels i Mälaren men med sikte på skärgården och kanske korsa nåt hav i närheten. Ni som har tips på modeller och saker man bör tänka på får gärna skriva några rader.
  4. smedsbo106

    Venus 21

    Hej, jag har just köpt en Venus 21 och tänkte börja segla. Tyvärr vet jag inte så mycket om båtmodellen och det jag hittat på nätet är inte mycket att komma med, så nu står hoppet till er.
  5. Ok, tack! Då är jag lite klokare. Senast ändrad av smedsbo106 | 22 juni 2012 | 14:47
  6. smedsbo106

    deplacement

    Om det står deplacement 600 kg, kölvikt 250 kg, betyder det att båten väger 850 kilo, eller ingår kölvikten i de 600?
  7. smedsbo106

    campus

    Får man plats två vuxna fyra barn 7-12 i en fabola campus? Att sova blir väl trångt men går det att vistas sex personer på sjön i den. Det är få båtar som har tillräckligt många bäddar, då är de väldigt dyra, iallafall de jag sett. Är en campus en bra o säker nybörjarbåt? Jag behöver en trailbar eftersom vi har långt till vatten, finns bättre alternativ? Är det nåt särskilt man bör vara observant på vid köp av dessa båtar?
  8. Först måste jag berätta att jag inte vet nånting om segling. Där jag kommer ifrån är sjöarna inte större än en sjumannaplan så förutsättningarna är ju inte de bästa. Jag tror inte ens jag känner till nån som seglat... Förra sommaren köpte jag en liten jolle till barnen, egentligen var det väl till mig själv, men det berättade jag aldrig. Nu skulle jag vilja prova en större båt. Problemet är att jag har långt till närmsta större sjö och brist på tid, så jag tror inte det skulle bli av om vi gjorde oss till och skaffade båtplats. Därför undrar jag om en båt utan köl är ett alternativ. Vad är nackdelen med en sån båt? Är den mer svårseglad eller mindre stadig/säker? Är det tidsödande att masta på och förbereda för segling? Vi är en rätt stor familj, men är vana att trängas lite. Kan en båt som Fabola Campus eller Albin 57 vara nåt för oss? Finns andra alternativ? Kan man, som nån skrev här, bara dyka upp i hamnen och följa med på nån regatta, för att lära sej lite och se om det där med segling är nåt för en?
  9. smedsbo106

    lilltriss

    Idag seglade jag för första gången och det var precis så roligt som jag föreställt mej. Nu har jag en massa nya frågor, dumma antagligen. Hur används focken, den gjorde ingen nytta o jag tror inte jag satte upp den rätt. Varför gick det så sakta i medvind, fortast gick det i sne motvind för oss. Vad gör jag för fel? Hur lätt är det att välta, och vad gör man då, eller hur kanske jag ska säga. Ska masten bara stå i ett hål o bommen in i ett annat hål? Lämnar man mast bom och kanske seglet insnurrat runt bomen, eller bör allt tas ner?
  10. Rolig och bra sida. Jag som trodde att seglare var ett strå värre än hundägare och golfare (åsikter o regler för allt)
  11. Jag fick loss det med lite bultande, man vet ju inte vad sakerna tål. Tack
  12. smedsbo106

    lilltriss

    Hej, jag har precis köpt en liten segelbåt, lilltriss typ 1 tror jag, till mej o barnen. Jag har aldrig seglat och undrar lite hur man börjar. Dessutom har jag några andra problem. Jag kan inte få ner kölen, den sitter fast. Enligt säljaren var det inget fel, men han var inte heller seglare o visste inte. Skivan sitter liksom fast o jag vågar inte dra o slita för hårt. List till förvaringsutrymmet saknas, var får jag tag på sån? Återkommer säkert med fler frågor när jag fått båten i vattnet
×
×
  • Skapa nytt...