Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

M__G

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 349
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    3

Allt postat av M__G

  1. Det är ganska enkelt att skaffa utökad behörighet för b-kort. Kallas b96. Kolla upp det, det löser nog ditt problem..
  2. Min åsikt. Uttern betydligt bättre som båt, mera välbyggd. Själv väljer jag utombordare alla dagar i veckan. Lättare motor, bränslesnålare, lättskruvat, står på en pall vid sidan om. I regel betydligt mindre underhåll än inombordare, jämfört med kompisarna som har inombordare med drev.Ger ofta betydligt bättre stuvutrymmen ombord då motorn inte är där. Lättare komma in i grunda vikar och stränder i och med att motorn kan komma upp helt ur vattnet. Minus är ju lättare att stjäla. Sämre badbrygga. Men jag skulle vilja ha insprutning oavsett inom eller utombordare. En gång i tiden var jag väldigt sugen på sådan uttern men stöp just på att det var inombordare.
  3. Hej. 880 kg på b-kort, då blir det olovliga körning om släpet har totalvikt 890 kg. Tips, kolla om utökad b-behlrigjet hjälper dig, kod B96. Då får bil och släpa sammanlagda totalvikter uppgå till 4250 kg
  4. Trevligt, klart bidragande till att du upplever din styrning så bra.
  5. Inte så att den rent av har elektronisk servostyrning? finns ju till lite större utombordare. Sitter som en separat enhet, kanske inne i skrovet. Tycker det blir väldigt trevlig styring med det. Tyvärr för dyrt för att jag ens ska överväga. Sen är väl min motor i minsta laget för den lyxen. Inte heller trådskaparen behöver servostyrning, men trevligt. https://www.comstedt.se/produkt/seastar-power-assist-1224v
  6. Den hittade inte jag. Det hade varit billigare för själva aluminiumplattan slits ju inte.
  7. Det var en komplett från Wallas. Men man får bara med ena aluminiumplattan, fast det ser ut om man får med båda på bilderna. Så plattan med motor och fläkt byter man.
  8. Bytt fläkt. Nu med ny vekcylinder, ny glödtråd och ny fläktmotor startar den enkelt på första försöket. Inte ens om jag släcker i ruffen ser jag gnistor, än mindre rök från motorn så den mådde uppenbarligen inte heller bra. Tack för tipsen, de sparade säkert mycket pengar jämfört med att lämna in den. Ska se om jag hittar modellbeteckning på elmotorn, ser ut att vara en enkel simpel sak. Kanske kan spara pengar åt någon annan. För 1100 kr för fläktmotorn är nog snudd på ocker. Ja även de andra delarna var ju löjligt dyra.
  9. Bara tanken. Byter du till ny vajer och rattväxeln så köp nfb-styrning. Då svänger inte motorn av sitt egna vridmoment när du kör. Den håller kursen, mycket trevligare men speciellt är det säkrare. Den har säkert det orginal. Trevligast och bekvämast är hydraulisk styrning. Och håller kursen. Välj då av god kvalitet. Finns trådar där någon valt enklare och billigare modell men inte blivit bra.
  10. Om du tittar så ser du att motorn är skruvad på akterspegelns utsida. Fästet är L-format. Antagligen ligger inte ens den övre delen av fästet mot mot övre delen av akterspegeln. Hålls helt på plats av skruvarna. Lossar du skruvarna ramlar motorn ner.
  11. Hm, synd jag inte kommer ihåg hur jag gjorde, minns ju att jag hade samma problem och funderingar, hittade lösningen men minnet.... Nja, du kanske kan skjuva motorn men bultarna till motorn är nog ivägen, vissa båtar sitter dessa i akterspegeln, andra lösa, men med tätningsmedel. Hur som så hänger motorn inte som en blomlåda på akterspegeln så lossar du skruvarna så ramlar den av. Små motorer hänger och sen skruvar man fast för hand.
  12. Har du lossat styrarmen? Går det lossa gavlarna på styrningen och därmedfå mera spel så det går vinkla lite mera på den del som styrarmen sitter på för att sen kunna föra den mot hålet i motorbrunnen?
  13. Misstänkte det var en uttern. Hade en 5102 där jag bytte vajer men det är många år sedan. Jag lyckades utan att hänga av motorn efter en hel del huvudbry och trixande men minns i nuläget inte hur jag gjorde. Får fundera och se om jag kommer på det, men borde väl vara ungefär samma förutsättningar tänker jag. Hade också hålet fel mot rak linje.
  14. Nä, lite ser man ju på andra motorer men här kom det till och med lite rök ur den så jag har beställt en ny för säkerhets skull.
  15. Körde wallasen igår ansluten till båten men inte nedsänkt i sitt hål, startade efter att den tickat frenetiskt och lite så men startade sen snällt. Det är rätt mörkt i ruffen och såg att det blixtrade en del i elmotorn till fläkten. Stängde av. Startade igen efter en liten stund. Startade snällt igen men blixtar till och från i elmotorn. Testade idag igen och nu blixtar det i fläkten så jag avbröt starten. Någon som varit med om detta fenomen? Antar det bara är att ta loss och köpa ny fläktmotor.... också.
  16. Tack för tipsen såhär långt. Dina bilder och förklaringar var lösningen på förstå den. Köpte servicesatsen, plockade ur wallasen ur båten. Hejdlöst mycket sot, smuts å vad det nu är. Cylindern satt väldigt hårt. Men hylsa på 15 mm löste det. Däremot så är sladdarna till glödspiralen väldigt dåliga, delvis av. Så får köpa ny glödspiral med. Däremot var sladdarna till den 4 mm2 så det var ju bra.
  17. Ja säg det. Kanske kan få bättre bilder? En klausul om att köpet hävs och att du får tillbaks handpenningen om det inte är pga luftbubblor? Styrbord ser ju ut som luftbubblor men ser också ut vara annan nyans nedanför men kan ju lika gärna vara bilden. Vad säger säljaren ?
  18. Du tror det är så enkelt? Är det vad det innebär med service eller mera man när göra samtidigt?
  19. Först var jag benägen att hålla med, men tittar man noga ser det ut som olika nyanser intill. Om det är ljuset som lurar eller om det är spacklat tidigare är svårt se på bild, så ts, kolla om det finns tecken på att det spacklats tidigare runt där.
  20. Tanken har slagit mig men då borde knappen blinkat för underspänning tänker jag och det gör den inte. Det har man ju råkat ut för många gånger när batteriet inte varit på topp. Men generellt funderat på byta kablarna för att få bort lite spänningsfall.
  21. Hej alla. Har en walls 800. Den är inte helt kurant i år. Startar inte förens efter flera försök. Hör att boffar under startförsöken, blir knappt ljummen sen kallnar. Försöker igen så några gånger, så startar den. Vet vi någon firma runt Göteborg som är duktiga och seriös med vettig prisnivå föt rep av Wallas? Eller är det rent av någon som vet vad det kan vara för fel så jag kan fixa själv? Inte låg spänning för laddaren är påkopplad. Batteriet fulladdat.
  22. Testade t-röd, torkade rent, blev ännu kladdigare, ungefär som t-röden löste upp ytan lite. Torkade rent med tvål och rikliga mängder vatten. Något bedrövad för att det blev värre. Men idag var det helt ok faktiskt. Snudd på helt bra. Så det får vara som det är så länge, frånse hur länge det varar bara. Så om någon hittar på något bra så skriv gärna.
  23. M__G

    Klibbigt gunni

    Hej på er. Jag har en kylväska med ett öppningshandtag som är gummerat. Det har börjat bli klibbigt. Någon som kommit på hur man kan få bort klibbigheten?
  24. Intressant, tack för klippet. Gäller få tag på medlet. Får googla, eller var köper man sådant?
×
×
  • Skapa nytt...