Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

StigH

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    482
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av StigH

  1. Jag har sett Lamon flera gånger i sommar. Det räcker bra
  2. Jag har skrivit detta tidigare, jag skriver igen: Tillåt endast fiskare med licens att fiska hummer.
  3. Skulle det ha någon betydelse varifrån man kommer?
  4. Vansinnigt av föräldrarna att släppa iväg henne. Dessutom är ensamsegling jorden runt mot sjävägsreglerna. Där står bland annat att man måste hålla ständig utkik!
  5. Fick 8 st den 1/6 vid Flatholmen utanför Lysekil. En bekant fick en hel back på kort stund utanför Fridhems varv vid Lysekil. Vid norra o södra hamnens pontonbryggor drar man makrill för det vilda.
  6. Konstigt att din båt inte driver i väg med vinden som alla andra båtar gör.
  7. Har under ett par år haft en liten dragg inköpt på biltema som jag kastar iland. Det fungerar utmärkt om berget iland är lite skrovligt eller har lite sprickor. Fungerar sämre på Bohusläns finslipade hällar i ytterskärgården. Där använder jag mig av TOAENs metod. Låter stäven ta i berget och går iland medan växeln ligger i.
  8. Jag har Tele 2, det fungerar alldeles utmärkt utefter hela kusten. T.om i Strömstad! Hur långt ut vet jag inte, men när jag var en god bit väst om Hållö ringde frugan mig förra sommaren helt utan problem.
  9. Risken att jag skall få en mört är nog väldigt liten eftersom jag fiskar i Skagerack. Vad jag vänder mig mot är riktat fiske mot en fisk som inte är en matfisk. Jag fiskar enbart efter makril med dörj eller pilk. En o annan torsk(sällan) eller horngädda kan hugga ibland, det har även hänt att jag fått havsöring. Dessa konsumerar jag också. Har jag fått 4 makrillar slutar jag fiska eftersom det är lagom för mig o min hustru att äta till middag.
  10. Jag är defintivt motståndare till det som kallas sportfiske. Den fisk jag tar, den äter jag också.
  11. Yttre Gullmarn öppnar sig alltmer. Min båt är rörlig i hamnen i Lysekil. Väster om StångeHuvud är det öppet.
  12. Horngädda får man ganska ofta när man dörjer efter makrill. Den är god att äta trots att benen är gröna. I Öresund fiskar man den gärna på vårarna.
  13. I mitt hem såväl som i min båt är bananer totalförbjudna. Det beror på att jag jobbat i bananbåtar. Med andra ord har jag vistas alldeles för intimt med dessa saker.
  14. Jag seglar nästan alltid ensam, så det behövs inget ropande. Har jag någon rorsman med brukar jag säga fall eller lova. Det räcker bra.
  15. Min båt ligger kvar i sjön för andra året i rad. När jag var nere o inspekterade idag efter att ha varit ute o kört V/B Harry ett par timmar var det 16 grader varmt i ruffen o 9 grader kallt i luften. Vattnet höll någon plusgrad ca en meter ner. Båten är helt infryst och vilar så fint i sin isvagga. Det känns dock lite underligt stumt att gå ombord.
  16. Kurt Björklund med sin Golden Lady gjorde 3,5 varv runt jorden. Han hade en variant på storskotarret som man kan se på Råå Sjöfartsmuseum.
  17. För övriga båtar kommer den gamla regeln gälla, alltså, man får inte vara så berusad att man inte kan förväntas sköta sina uppgifter på ett säkert sätt. Detta enligt någon från Kustbevakning i radion. För övrigt anser jag inte att det sups mer nu än förr itiden. Min farfar o hans kamrater tog sig alltid rejält med dryck inombords när de begav sig ut på fiske. Min far även han fast i mindre mängd. Mina kamrater o jag for omkring stupfulla i små raseribåtar i min ungdom.( Det är nu så länge sedan så det är preskriberat.) Att det uppmärksammas nu är nog att KBV o polis har fått lite mer resurser för att stävja skiten.
  18. Jag har en viss erfarenhet av vattnen mellan Norra Gotland och Nynäshamn eftersom jag i 14 års tid varit befälhavare på en bogserbåt som minst en gång per månad trafikerat just dessa vatten. Mitt emellan har man tämligen långt till lä oavsett åt vilket håll man styr. 45 år i handelsflottan har jag lärt mig att inte ta några chanser. Med 100 hästkrafter blir en sådan båt inte duglig att trafikera öppet hav. Sjögången i Östersjön är inte att leka med.
  19. Många hamnar mellan Norra Gotland och Nynäshamn?????
  20. Båten får allt ligga kvar i sjön i vinter igen. Det kan bli fina dagar för segling i både december o januari.
  21. Men ändå fullständigt meningslös. En tråd för en viss klick att hacka på o mästra varandra.
  22. Det funkar väldigt bra med frugans hårfön också.
  23. Borde inte denna fullkomligt meningslösa tråd omedelbart förpassas till Dösnack?
  24. Seglar vidare när jag har lust. Båten tas på land på sommaren en vecka eller så. I sanningens namn är jag väl inte ute så mycket mitt i vintern, men det går ju att sitta i båten och känna hur den rör sig.
×
×
  • Skapa nytt...