Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Stream

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    242
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Stream

  • Placering
    Kommendörkapten
  1. Hur fäster ni era spinnbomshölster på storbommen? Jag har tidigare fäst i travare i storbommens ränna, men funderar på att skruva fast grejjerna istället.
  2. Borde man inte kunna använda rostfria ringar istället för block?
  3. Tja Mackey, du borde kunna hitta en Harken Magicbox på eBay. Som denna t.ex.
  4. Ge dig nu för fan ntica. Tror du att du kommer sälja många vindroder efter det här? Jackass! Senast ändrad av Stream | 30 november 2011 | 18:00
  5. Kontroller: Det har aldrig skett och kommer förmodligen aldrig ske. En resursfråga. Coppercoat (epoxyfärg): jag har hört att man måste slipa den varje år för att den ska funka effektivt, samt att den är svår att få superslät eftersom den är mycket hård och därför svårslipad. Blir du missnöjd med färgen är den extremt svår att få bort från skrovet.
  6. Stenhård färg med mycket koppar ser ut att bli 2012 års bottenfärgstrend.
  7. Motorn har gått 15 timmar alltså är oljan enligt mitt förmenande fortfarande färsk. Jag byter vanligtvis olja på hösten men nu blev det på våren av anledningar som jag inte tänker gå in på. Kan jag hoppa över olje- och oljefilterbyte i höst eller sabbar jag motorn då?
  8. Ska bränsleförfiltret placeras på något speciellt sätt i höjdled i förhållande till motorn, eller kan man placera det hur som helst?
  9. Jag bytte olja och oljefilter i maj. Sedan dess har motorn varit igång i ca 15 timmar. Bör jag byta olja och filter på nytt i samband med upptagningen om några veckor eller kan jag köra vidare ett tag till? Filtret och oljan klarar ju ett par hundra timmar utan problem, men det kan finnas andra negativa effekter som jag missat. Motorn ifråga är en gammal sjövattenkyld Volvo Penta MD11C.
  10. Beställ Coppercoat från England. Du behöver bara måla var 15:e år. Färgen är hård och snabb. http://www.coppercoat.com/
  11. Freed, jag skulle satsa på Maxi 77:an om jag var du. När du väl får lite kläm på seglingen kommer du uppskatta de bättre seglingsegenskaperna. Maxi 68:an driver lika fort sidledes som den rör sig framåt på kryssen. Det är inte roligt oavsett om man kappseglar eller cruisar.
  12. Standardbåtar/seriebyggen är mycket välkomna.
  13. Stream

    Halvtonnare

    Jag har snöat in på gamla halvtonnare och har lagt upp en sajt som båttypen med lite info. Man kan också registrera sin båt. Tanken är att skapa ett publijkt register över svenska halvtonnare. http://www.halvtonnare.se/
  14. OK, tack för snabb info. Jag snackar med OpenCPN:s support, vi får se vad de kommer fram till.
×
×
  • Skapa nytt...