Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Kulingvind

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    94
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kulingvind

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Båten har legat på land i 5år nu, alltså är plasten riktigt torr och fin. Därför tänkte jag passa på att epoxibehhandla botten. Vilken epoxi är det som är bäst? Kontaktade denna Epotex och dem rekomenderade detta: http://shop.epotex.se/nm-boldsparr-fs-023-sats-om-8-kg.html Finns några andra alternativ? Jag vill ha hög kvalitet såklart men det får gärna vara billigt för den sakens skull.
  2. Hej, Använder ni brons eller mässing i genomföringar? Eller något annat? Vad är att föredra?
  3. Det finns trådlösa givare till ipad som gör att man kan se motordata. Finns någon Kinavariant på detta att köpa från nätet till en bråkdel av priset?
  4. Vad kul att få höra från Er som har seglat Vindö 32. Kan jag snälla få lite mer kött på benan av Er vore det väldigt roligt för mig att höra. Jag håller på att renovera en 32:an V indil, har lagt om teakdäck och rufftak, ny mahognysarg, ny motor, nya relingslister, skrapad och betsad med ny fernissa på allt trä, ny sprayhoodbåge, epoxybehandlad botten, alla genomföringar bytta till brons.... Passar på att bytaröstjärnen också till nästan dubbelt så kraftiga doningar. Borde jag byta förpiksluckan till en modern skylight? Tycker det är stilbrott men säger ni att det behövs så...? Jag vore väldigt tacksam om ni skrev av er lite mer! Senast ändrad av Kulingvind | 09 januari 2012 | 01:05
  5. Jo jag tänkte göra på det viset som ni säger, att kunna suga kylvatten från kölsvinet. Frågan är väl bara om det är effektivt? Hur mycket suger en 16hk inombordare ungefär? Har köpt ny motor så jag har inte testat den ännu. Tanken var att en dedikerad remdriven pump skulle kunna ha väldigt mycket högre kapacitet.
  6. Tack för din input, men den där förhindrar inte att någon lägger i sand eller något annat i bränslet. Varför finns det inga låsbara påfyllningshål eller har jag bara missat dem?
  7. Finns det någon låsbar filling cap till båt, inom rimliga priser? Har letat men inte funnit något. Den ska se ut som på bilden fast med nyckel alltså. Alternativt något mer komplicerat mönster för att öppna. http://www.vetus-shop.com/images/CAPF38S.png Senast ändrad av Kulingvind | 04 januari 2012 | 16:51
  8. Vad har ni för anordningar för länspumpning ombord? Jag har en manuell pump och en liten elektrisk pump med nivåvakt. Läste på en annan sida att man kan använda inombordaren för att med remdrift driva en kraftig länspump. Någon som testat detta?
  9. Hej. Solara:s M-serie är fina grejor, halvflexibla paneler av väldigt hög kvalitet. Köpte min från en firma i Tyskland pga det lägre priset där. Solaras M-serie känns verkligen solid, enligt dom själva ska det vara väldigt hög kvalitet på cellerna också.
  10. Finns det någon fråga som aldrig blivit ställd? Vad är vitsen med ett forum?
  11. Men herregud, om man ska söka hela nätet innan man får ställa en fråga kan man lika gärna lägga ner forumen eller läsa en bok i ämnet i fråga.. alltid gnällig attityd här på maringuiden..
  12. Hej, Hur har du kopplat denna? Kan du tex se all inkommande ström till batteriet, tex vid motorgång och/eller när solpanelen laddar.
  13. Kommer ha en förbrukarbank och ett litet startbatteri till motorn. Laddning sker med motorns generator samt med två solceller och i framtiden ev. en vindgenerator. Vill nu ha en sådan batteritankmätare som kan ge info om batteribankens status. Vad rekomenderas? Finns det någon mätare där man kan se statusen på två banker samtidigt?
  14. Är det någon här som känner till Vindö 32, är det en båt man kan segla obegränsat med eller har den allvarliga svagheter som utgör fara vid hårt väder? Någon som seglat Vindö 32 som kan uttala sig om den lämpar sig i hårt väder?
×
×
  • Skapa nytt...