Jump to content
Tuesday 16 August 2022

K_Haddock

Medlemmar
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Expert

About K_Haddock

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan inte ge något svar på just de frågorna om fukt. Däremot är det bra om den relativa luftfuktigheten inne i båten ligger under 70%, så slipper man mögelpåväxt.
 2. Väl underhållna och med sötvattenkylning är de i princip outslitliga.
 3. Själv har jag, bland andra, en Evinrude Fisherman, 6 hk, årsmodell 1970. Sammanlagd reparationskostnad hos verkstad genom åren, ungefär 6000kr.
 4. Går den att dra runt? Om så, byt impeller.
 5. Så här ser min skylt ut. Och då är det F längst ner till höger som anger årsmodell; i det här fallet 1989. Se: Yamaha utombordare - Hitta motornumret - Marinshopen och https://www.marinshopen.se/motorguiden/faststall-arsmodell/yamaha Yamaha_50deto.pdf
 6. Värt att notera är att de spänningsvärden som ovanstående "skylt" redovisar förutsätter att batteriet har varit helt bortkopplat från last i minst tre timmar; ännu hellre ett dygn. Om nu batteriet mäter 11.38V direkt efter att batterivakten kopplat ifrån last, gör den troligen det jobb den ska göra på ett tillfredsställande sätt.
 7. Jula har inte fel. STARTA:s Alkylat 2T kan användas för både luft- och vattenkylda 2T-motorer, enligt spec.
 8. Tack! Det verkar till och med som att det finns en 2T-pump här där jag bor.
 9. Enligt STARTA:s webbsida och spec, nämns inte någon annan skillnad på Alkylat 2T 2% och 2.5% än just att det är 2.5% istället för 2%. STARTA Alkylatbensin 2-T 2.5% : Starta (startaprodukter.se)
 10. Tack! Då tänker jag nog prova det, om inte någon annan har argument för att inte.
 11. Okay, tack för tipset! På startas webbsida nämns dock följande: "STARTA 2-takt Alkylatbensin är en ren alkylatbensin avsedd för alla luft och vattenkylda 2-taktsmotorer" "Oljan uppfyller kvalitetskraven för API TC+, JASO FD, ISO-L-EGD". (STARTA Alkylatbensin 2-T : Starta (startaprodukter.se). Nu kan jag absolut inget alls om oljekvalité-standarder.
 12. Har ett par Evinrude 6hk 2-takt från 1970. Tänker börja köra dem på alkylatbensin. Någon som vet om Julas alkylat kan vara något? Alkylatbensin | För trädgårdsmaskiner | STARTA | Jula
 13. Jag har själv två stycken Evenrude 6hk från 1970. Ingen av dem har eller har haft zinkanod. Man har den uppfälld när den inte körs. Vad tycker du själv? Har din rigg blivit allvarligt anfrätt sedan 1976?
 14. Tips för er som har förarbevis, kustskepparintyg eller annan högre nautisk kompetens. Kravet om att inneha förarbevis för vattenskoter träder ikraft 1 maj 2022. För 200 Kronor kan man få ett förarbevis för vattenskoter efter ansökan hos Transportstyrelen, fram till och med 2023-04-30. Vattenskoter - Transportstyrelsen Efter 2023-04-30 får man ta ett förarbevis för vattenskoter som vilken femtonåring som helst, om man nu önskar ett sådant.
 15. Om du låter den ligga kvar måste du skotta ur snö/ösa regn kontinuerligt. Är isen tjock? Jag skulle nog ha försökt få loss den med yxa/motorsåg och dra upp den med bil.
×
×
 • Create New...