Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

jorgenkarls

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    59
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jorgenkarls

  • Placering
    Löjtnant
  1. Om ni kör runt med tunga ekipage med B-körkort bör ni kika på hur mycket ni får dra med er bil. 2,5 tons släp med B-kort....nja då är det olagligt. Jag har en Audi A6 , den får dra 1150 kg med B-kort och 1900 kg med E-kort. Det spelar ingen roll om det är ett godkänt 30 släp , vikten får ej överstiga 3,5 ton totalt på släp dragbil tillsammans.
  2. Då provar jag igen. Någon annan som kan tänkas ha stöttor / stolpar till trailer som ni vill sälja ? Så kallade Boat Guides. Tveka inte att höra av er i så fall.
  3. Är det mineralolja som rekommenderas ? I så fall skulle jag använt det.
  4. Diskutioner kring oljor och dess kvalité har diskuterats i mängder på detta forumet. Du kan läsa massvis om det här. Många tycker och tänker utan att veta. En kollega till mig har jobbat ( utveckling& konstruktion ) mycket med oljor etc....och det är en vetenskap. Kunskaper som de flesta inte här besitter. Många vill gärna hitta en bättre olja, men byter du varje säsong så finns ingen anledning att inte använda den rekommenderade oljan. Senast ändrad av jorgenkarls | 07 maj 2009 | 09:15
  5. Hej , Någon som har tips på bra sjösättningsramp i Grebbestad med omnejd ? Jag använde den intill kranen på Ica-hamnplanen förra året och tyckte den var lite jobbig , den slutade över vattenytan och sluttade brant mot vattnet ( svårt att förklara) . Jag föredrar en ramp som slutar ner i vattnet och båten kan flyta upp eller med lite hjälp knuffas av trailern. Var även hyffsat kämpigt att vincha upp båten ( väger 1200kg) . Såg precis att Saltviks Camping har en betongramp. Någon som provat den ? Alltså en bra ramp i Grebbestad efterlyses ! I övrigt saknar jag en bra sajt där alla ramper kan ses. Finns många bra sjöar där man vill åka men inte vet var rampen finns eller om det finns någon överhuvudtaget. Tips ? Senast ändrad av jorgenkarls | 06 maj 2009 | 14:25 Senast ändrad av jorgenkarls | 06 maj 2009 | 14:25
  6. Använd det som rekommenderas. Då vet du att du får rätt kvalité och slipper fundera mer på det.
  7. Hej igen, Jag är intresserad men får inte tag på dig ?
  8. Ok tack. Jo det är ingen svår konstruktion men har ingen tillgång till verkstad tyvärr. Iof bocka två rör och fixa klämmor går väl att ordna.
  9. Har ringt runt lite hos olika firmor men det verkar vara svårt att få tag i dem i Sverige. Ingen som har tips ?
  10. Hej, Är på jakt efter stöttor & stolpar till trailern som syns på bilden. Någon som vet var dessa kan köpas ? Är vanligt på USA trailer. Tack på förhand.
  11. jorgenkarls

    Oljebyte

    Hej I höstas så byttes motorolja filter. Byter ni olja igen nu på våren , med risk för att fukt etc gått in i oljan ? Eller är man överambitiös då ? Det är ju inga stora pengar eller mycket jobb det handlar om. Jag själv byter nog gärna då jag vet med gott samvete att det är fräscht. Hur gör ni ?
  12. Ska konservera motor med insprutning. Funkar det som med förgasare ? Alltså ta bort filtret och spruta i konserveringsspray ? Tack för svar. Senast ändrad av jorgenkarls | 16 september 2008 | 14:12
  13. Hej på er , Har en Mercruiser 4,3 MPI. Har lite funderingar runt motorkonservering. Biltemas konservering......bra ? Är det bara att lossa luftfiltret och spruta i ? Läste att man bör byta stift efter , blir de så dränkta att de skulle fungera sämre eller är det bara en rekomendation ?
  14. Jobbat på Volvo , konstruktion och utveckling av transmission och oljor i 4 år . Han är väldigt insatt i oljor , minst sagt.
×
×
  • Skapa nytt...