Jump to content
Thursday 30 March 2023

Aders

Medlemmar
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Aders

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

543 profile views
 1. Aders

  Byta motor

  Det kan vara en bra tanke. Det spelar även lite roll om du ska ha en 2 eller 4 takt. Jag hade vågat hänga på en 15 hk 2 takt på den men liknande 4 takt är i största laget. Sedan får man också fundera på om den blir baktung och får sämre sjöegenskaper. Om det är mer fart du är ute efter kan du testa med rorkultsförlängare.
 2. Jag antar att färgen inte är tänkt för marint bruk. Det kommer säkert gå men du får nog räkna med att det inte håller någon längre tid. Kanske kan vara vårt att lägga på lite extra om du vill få ett bra resultat speciellt om det är en nyare motor.
 3. Nej men tack för tipset
 4. Tack för all kloka ord. Har kollat runt efter ritningar och annat utan att finna något men ger inte upp så lätt. Någon som har en idé om var man kan hitta sådana? Hade också tänkt starta en ny tråd, där jag beskriver hur jag och lägger upp processens gång.
 5. Förstår att det är en ganska orimligt bygge. Var kanske lite otydlig i mitt första inlägg. Min tanke var att bygga mest för att det är kul. Det är ju bara ett plus om det blir en sjöduglig båt. Jag ska inte tävla eller åka långa sträckor med den utan kommer mer köra runt hamnen som är i lä bakom en ö. Om det blir såpas bra kanske man kan bygga en liknande som man mer tänker på skriv form o.s.v
 6. Hej! Har länge funderat lite till o från på att bygga en riktig racerbåt (se bild) och nu i vinter ska jag göra det. Den kommer inte att ligga i vattnet permanent, utan under en presenning. Därför har jag tänkt kanske vanlig plywood som plastas både inifrån och utifrån. Förstår att det bästa är att använd någon form av vattentålig plywood men tror inte att budgeten tillåter det. Något annat förslag på material i samma prisklass? Hur tjockt tycker ni att skrovet ska vara? Är det någon som har byggt något liknande som har tips på saker man ska tänka på? Har googlat runt lite men svårt att hitta ritningar på sådana båtar Är det någon som har det? All hjälp tas gärna emot!
 7. Tack för intressanta svar! låter inte bra Georg_Ohm. Ska nog sätta något tungt där bak så det inte tippar framåt.
 8. Hej! Har ett sådant motorstativ som klarar 80 kg. Jag har en 35 hästare på som väger ungefär 60 kg. Nu behöver jag starta motorn och har inte tillgång till att sätta den på båten. Klarar stativet en start på tomgång (tänker på vibrationer på en 2 takt) eller måste jag på något sätt förstärka stativet? Någon som har tips på hur man kan förstärka stativet på ett enkelt sätt? Tänker typ förstärka med spännband eller liknande.
 9. Har varit framme väldigt många gånger om att förbjuda dessa motorer. Tror redan att det var på 90 talet första gången. Tror ärligt inte att det kommer gå igenom. Även om det skulle gå igenom kommer det ta såpas lång tid att man enkelt hinner göra av sig med dom utan att sälja för kaffepengar.
 10. Aders

  GOD JUL

  God jul och gött nytt år
 11. Hade nog volt 225 hk pågrund av att båten är max hk 225. Kan bli svårt och dyrt att hitta ett försäkringsbolag annars. Hade båten varit godkänt för 250 hade den varit ett självklart val pga vikten. En 225 väger 263 kg och en 250 väger 226 kg och den har även 0,4 liter större cylindrar.
 12. Tryck in tryckluft där vattnet skulle kommit ut.
 13. Har du kollat att termostaten öppnar sig? Kan även vara så att det sitter något skit i kylvatten kanalerna. Om det är så så pröva att köra med tryckluft isåfall.
 14. Hej Har en Ryds 465r med en 9,9. Har fått den att plana med två pers. En väldigt trevlig båttyp, ska gå i 18 knop med en 15 ( min går i 11 med en pers). Om man är flera så tappar den inte mycket fart, åkte 5 pers och lite packning 7 knop. Ska vara långrigg också.
 15. Aders

  Evinrude kamrem

  Du kan nog också mätta och leta efter en med samma längd, tjocklek och bredd om du inte hittar något
×
×
 • Create New...