Jump to content
Wednesday 07 June 2023

Paijanen123

Medlemmar
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Paijanen123

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har fått till det, pinionen hade hamnat lite snett
 2. Okej då förstår jag, hur kan man få till det? Eller blir det att lämna till någon kunnig
 3. stort tack, fick inte ihop serienumret med årtal riktigt.:) Får fortfarande inte till drivaxeln, förstår verkligen inte vad som hänt, har skruvat av själva motorn ifrån riggen och kollat hålet där drivaxeln går upp i, drivaxeln går ju så långt in som det går båda uppe och nere i växelhuset, så det är som om drivaxeln är för lång men det kan den ju inte vara.. när jag kollar lite på sprängskisser nu så ser jag nummer 10, FÖRSEGLING, nån sån har jag inte(kanske slarvat bort den) men å andra sidan borde väl inte den påverka problemet.?
 4. Ok får byta den, hur tar man egentligen reda på vad det är för modell/årsmodell på motorn? Så jag får rätt grejer.
 5. Kan ha vänt något fel, tror inte det men får kolla, svänghjulet råka jag vrida lite på, om det kan ha någon betydelse
 6. Heter kanske drivaxel, den grova iaf, är som att den inte går att få enda upp, skulle behöft gå 1-2cm till för att få ihop allt.
 7. Kollade impellern, tror den verkar ok, ka kske något torr, fick problem när jag skulle sätta till baks växelhuset och växelstången, (tror jag den heter) Har förut kollat och fått dit stången som den ska sitta men nu har jag försökt med allt och får inte fast den...?
 8. sen om någon har tipps på någon bra, helst svensk sida som säljer delar till min motor:)
 9. T Tjena är iprincip helt okunnig om motorer men har en gammal evinrude 2hk som jag har lite frågor om och info om motorn, ålder mm. skrev i en tidigare tråd om info men hittar inte tråden. serienummret är, 2802R B 11503 1. vad borde man göra för service på den här?(växelhusolja har jag bytt när jag tog in motorn för vintern) 2. i instruktionsboken står det hur man byter drivpinne, har bara hört talas om brytpinne, antar att det är samma sak? det är väl är det pinnen som går igenom Navet?, kollade min och den var rostig och krökt. tycker motorn inte varit så fullt effektiv som jag trodde den skulle va, kan det vara pga krökt pinne? 3. haft litet problem med att tomgångskruv suttit väldigt löst så bara man råka nudda den kunde den skruva, satt tom så löst att den har börjat skruva ut sig. såg att nålventilen satt väldigt löst så har skruvat åt den lite, hur hårt ska nålventilen sitta? 4. då tomgångsskruven/ lågfartsskruven? är ur så har jag ingen aning hur många varv den satt, någon som har nån aning ungefär hur den ska vara? + finns det nåt bra knep när man ska ställa in förgasaren? 6. hört så mycket olika om hur länge bensinen håller, (tror jag har 95 oktan) egen blandat i tanken, tankade nån dunk i kanske augusti eller september, så hur länge håller bensinen? kan jag få problem till våren när jag ska starta så jag borte tömma tanken och tanka i akylatbensin? Ska tillägga att motor stått i en lada i säkert 10-20 år, kanske varit körd nån gång den tiden vet inte, lämnade på service/repartion i vintras.
 10. Hur ska snöret lindas på? Ska apparaten snurras så att linan rullar på av sig självt
 11. Fick till det tillslut innan. ska mara linda in startsnöret, åt vilket håll blir det?
 12. Jo info plåt finns, kan kolla snart + bild
 13. Vet du vilka år dessa tillverkades? Och något enkelt som kännetecknar ungefärlig årsmodell. Tillägger att jag nyss fått till fjädern, tack för hjälpen👍
 14. Nåt tips när det se ut så här? Svårt att pricka i apparaten så den ligger rätt när man väl har rullat ihop fjädern
×
×
 • Create New...