Jump to content
Monday 15 April 2024

Aders

Medlemmar
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Aders

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

800 profile views
 1. Aders

  Kyller inte!

  Ingen som har något förslag?
 2. Aders

  Kyller inte!

  Hejsan Jag har en Honda 7,5 hk 4 takt från(antagligen) 1980. Köpte motorn i höstas och när han startade den i balja så kom det en stråle efter ca 30 sekunder. Han sa att det hade varit så så länge han hade haft den och att det inte varit något problem. Byte efter köpet till en ny impeller och efter det har den står under vintern. Sedan när jag startade den i våras kom det inget vatten alls. Körde först i tunna och sedan med spolmuff för att se om det blev bättre med tryck. Kopplade då vatten slangen direkt på kylröret och då kom det ut vatten uppe i motorn. Har gjort rent kanalerna både innan och efter impellern. Tog bort för att kolla termostaten, men det satt ingen där. Kan det verkligen vara det am är felet? Den ska väll bara stänga för vattnet?
 3. Jag hade valt Yamaha eller suzuki. Mest pågrund av kvalitén men också med tanke på garantin. Även andrahandsvärdet är bättre på dessa motorer än tex selvan. Jag hade nog rekommenderat en 50 hk då det är en tyngre motor som har mindre vrid.
 4. 1500 kanske det gäller nog mest att hitta någon med entusiasm för den
 5. Jag tror framförallt att man får ta hänsyn till ålder och att 4 takterna var såpas nya då och att det är större chans till fel sedan tror jag det är som med en bilmodell att förbrukning och utsläpp förbättras mycket efter ett par år
 6. Aders

  Byta motor

  Det kan vara en bra tanke. Det spelar även lite roll om du ska ha en 2 eller 4 takt. Jag hade vågat hänga på en 15 hk 2 takt på den men liknande 4 takt är i största laget. Sedan får man också fundera på om den blir baktung och får sämre sjöegenskaper. Om det är mer fart du är ute efter kan du testa med rorkultsförlängare.
 7. Jag antar att färgen inte är tänkt för marint bruk. Det kommer säkert gå men du får nog räkna med att det inte håller någon längre tid. Kanske kan vara vårt att lägga på lite extra om du vill få ett bra resultat speciellt om det är en nyare motor.
 8. Nej men tack för tipset
 9. Tack för all kloka ord. Har kollat runt efter ritningar och annat utan att finna något men ger inte upp så lätt. Någon som har en idé om var man kan hitta sådana? Hade också tänkt starta en ny tråd, där jag beskriver hur jag och lägger upp processens gång.
 10. Förstår att det är en ganska orimligt bygge. Var kanske lite otydlig i mitt första inlägg. Min tanke var att bygga mest för att det är kul. Det är ju bara ett plus om det blir en sjöduglig båt. Jag ska inte tävla eller åka långa sträckor med den utan kommer mer köra runt hamnen som är i lä bakom en ö. Om det blir såpas bra kanske man kan bygga en liknande som man mer tänker på skriv form o.s.v
 11. Hej! Har länge funderat lite till o från på att bygga en riktig racerbåt (se bild) och nu i vinter ska jag göra det. Den kommer inte att ligga i vattnet permanent, utan under en presenning. Därför har jag tänkt kanske vanlig plywood som plastas både inifrån och utifrån. Förstår att det bästa är att använd någon form av vattentålig plywood men tror inte att budgeten tillåter det. Något annat förslag på material i samma prisklass? Hur tjockt tycker ni att skrovet ska vara? Är det någon som har byggt något liknande som har tips på saker man ska tänka på? Har googlat runt lite men svårt att hitta ritningar på sådana båtar Är det någon som har det? All hjälp tas gärna emot!
 12. Tack för intressanta svar! låter inte bra Georg_Ohm. Ska nog sätta något tungt där bak så det inte tippar framåt.
 13. Hej! Har ett sådant motorstativ som klarar 80 kg. Jag har en 35 hästare på som väger ungefär 60 kg. Nu behöver jag starta motorn och har inte tillgång till att sätta den på båten. Klarar stativet en start på tomgång (tänker på vibrationer på en 2 takt) eller måste jag på något sätt förstärka stativet? Någon som har tips på hur man kan förstärka stativet på ett enkelt sätt? Tänker typ förstärka med spännband eller liknande.
 14. Har varit framme väldigt många gånger om att förbjuda dessa motorer. Tror redan att det var på 90 talet första gången. Tror ärligt inte att det kommer gå igenom. Även om det skulle gå igenom kommer det ta såpas lång tid att man enkelt hinner göra av sig med dom utan att sälja för kaffepengar.
×
×
 • Create New...