Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

trucker1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    344
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av trucker1

  1. Länge sedan jag skrev något i tråden,Silverlinen ligger kvar i garaget då jag börjat renovering av stugan.Så flipper får agera fraktbåt och gör det med bravur,fraktar lätt 300kg plank på ena sidan. Men nu till dagens fundering,hittade en gammal kompass i stugan och tänkte direkt på Silvern,frågan är ju om det kommer att funka då den tydligen har sin historia från gamla engelska plan typ Spitfire. Den behöver ju en helrenovering,fast o andra sidan är den ju bara "original" en gång. Tankar på detta
  2. Det första jag gör vid motorproblem är att "läsa" tändstiften, det går att få ut så mycket info om hur maskinen mår då.
  3. Nu var det ju inte biltema jag gick in på,åkte ju till en firma som säljer slang och i mitt fall så beställde jag bensinslang som falerade. Och när det gäller stålomspunnen så köpte jag dessa en gång på 80talet ,aldrig mer.
  4. När jag renoverade min Silverline så inköptes slangar på hydroscand efter 3månader så hade dessa svällt till dubbel storlek.Var dock inga problem att få nya och dessa har funkat bra. Är nog ett lotteri detta med gummi eller avsaknaden av detta nu är det mest skitplast från gamla petflaskor i allt som tillverkas.
  5. Jag har en Merc raksexa 115-85/86 på en 19fot Silverline båten är runt 6met. Har också en Flipper 600 mittpulpet med en Merc 150-2017 båten är 610. Upplever dessa motorer ganska lika fyrtakten med ett bättre bottenvrid men saknar klippet som 2taktaren har vid högre farter. En sak som är ganska anmärkningsvärt är att raksexan har snudd på hälften av volymen på den nyare på 3liter. Toppfart raksexa 42,5 Toppfart 150 runt 44 dock med betydligt mindre förbrukning.
  6. Innan du börjar plocka sönder hela motorn så ta o plocka ur stiften och läs av ansiktena. Sätter en femma på att den inte går på alla,sen har du nog tjuvluft. En 8a ska utan problem kunna gå på 400rpm om den är kry. Ett enkelt sätt är att starta från kall låt den gå30-40 sek stäng av o jämför värmen på stiften med fingertopparna.
  7. Har inte kollat så noga än men pro xs är ju möjligt,men är nog inte så många hp det ger. Kommer nog att byta prop först då den bara varvar 5100.
  8. Nu har jag hinnit med några turer med Flippern och är nöjd med båt och motor. Inga problem att hoppa upp i plan,men nog saknar jag klippet från raksexan. Motorn går tyst o fint och det märks på gången att det är en 3liters. Har som mest kört 43knop som förövrigt var helt odramatiskt vilket borgar för ett bra skrov. Vid dryga 30 knop ligger den på 3900rpm,ev kan man finlira med prop och höjd men i dagsläget sitter jag nöjd,ev skulle vara om jag gör en uppdatering på boxen i vinter.
  9. Vilket skräp,är övertygad att problemen är borta med nya kittet.
  10. Ser ut att vara för dåligt flöde när du kör den med borrmaskin,så något är galet med impeller,hus,
  11. Måste ge en eloge till Merc när man möts av detta under kåpan,annars brukar det vara ajabaja inte röra.Scanna med mobilen så får du film på det mesta.
  12. Äntligen efter 80mil står den i carporten,blir lite tvätt o service framöver. Supernöjd med bumsen som drog 0.54 ner och 0,82 hem med 1500kg på kroken. Kommer mer bilder framöver
  13. Flytskum,fukt,vatten osv spelar ingen roll,detta ska plasten klara under lång tid. Kan inte se något annat än att detta är ett fabrikationsfel. Hursom lider jag med dig
  14. Blev en flipper kommer lite bilder när jag hämtat den.
  15. Har äntligen hittat en båt,kommer info när den är hämtad. Så sugen att få hem den men väntar på fin väder 🚤
  16. Jag har handlat av dessa under många år,helnöjd både med pris och leverans. autobatterienbilliger.de
  17. Synd på båtarna att dom ser ut som skit,var själv på jakt efter en cross men efter att ha tittat på några så skippar jag nog dessa med grå innerliner. Tror även dom blir svårsålda för vem vill köpa problem?
  18. Var och tittade på en Yamarin Cross i helgen,båten skulle vara fin men i mina ögon var den riktigt misskött.Den hade även drabbats av den flammighet som är så vanligt på crossen med grå innerliner. En sak som retade mig var alla sprickor vid beslag och genomföringar,jag menar man kan inte kalla sig premiummärke om man inte bemödar sig att fasa borrningar,tar ju typ 1sekund per hål. Är det någon som kört Finnmaster S6,ser ut som en trevlig båt.
  19. Rätt skötta går dom många timmar samt att dom tål varv bra,och jag tar nog en utan oljeautomatik då jag vet att vissa hade plastdrev,fast dom är nog redan borta. Vet en i USA som kört runt 2000tim med sin. Men vilken som är bäst handlar nog mest om viken tur man har,själv gillar jag raksexorna bäst men är sugen på en fin 200/225
  20. Dom lite större skroven har Jim Wynne ritat typ 19 och upp. Han ritade många skrov åt bla Carver, Chris-Craft, Cobalt, Cruisers, Inc., Donzi, Grady-White, Hatteras, Larson, Stamas and Trojan,Silverline Han tog hem World Offshore Championship in 1964 and 1966 med sin Ghost Raider som toppade +86mph
  21. Haha får hasa mig framåt med raksexan så länge,men visst skulle det vara najs o testa en black max.
  22. Bra där Mange,XL är ju strax över 6 på den senaste versionen,fast skrovet är nog lika men förlängd med trevliga badsteg, men båda ser bra i skrovet. Samtidigt är ju crossen billigare,men båda är nog bra båtar. Har även kollat på Silver som hyllas i fiskeforum men dom känns lite simplare än ovanstående?
  23. Har full span på blocket efter en trevlig båt men tycker utbud är lite klent. Har fastnat lite för Yamarin 57 crossen men undrar hur den går i vattnet,även kikat på lite nyare buster tex xl som ser riktigt bra ut. Skicka på om ni har någon info om dessa,,,
  24. Lilluttern blev såld på 5min på blocket,behöll kärran så när ryggen är fixad o rätt båt dyker upp är jag redo.Väntar nu på MR röntgen och hoppas den visar vad som strular,riktigt frustrerande med bad back.
  25. Seal Savern fungerade utmärkt och motorn har inte rört sig på snart 2 månader. Båtåkandet får dock stryka på foten i år då dödsboet kommer ta all min lediga tid,o som inte det vore nog så har mina diskar kollapsat totalt,synd att det är jobbigare o laga kroppen än båten. Detta blir första året i mitt liv utan båt så ångesten är stor.
×
×
  • Skapa nytt...