Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Nojjan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    123
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Nojjan

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

1 595 profilvisningar
  1. Inget fel på Biltemas skruvar. Inte för att hållfastheten är ett problem med vad du har utan efter en tid börjar rosten "krypa upp" till knapen och då ansätter den gelcaot och plast med hemska missfärgningar och/eller rinningar som sedan är besvärliga att få bort. Byt så snart du kan.
  2. Enda ursäkten värd att peka på vid en olycka är Force Majeure, allt annat är olika former av ansvar hos de inblandade. Av denna historia drar jag slutsatsen: Gå inte ut när hårt väder råder eller är att väntas med okänd båt! Det är klart att folk får haverier vid milt väder med välkänd båt men sannolikheten och konsekvenserna minskar givetvis...
  3. Som noterat i rubriken: Sjöbod - går inte att editera eller skapa för en ny användare. Ny användare - blir hela tiden utsparkad och enda sättet att logga in är att byta lösenord. Statistiken på användare fungerar inte, det är fel i antal inlogg, trådar, kommentarer, etc. Det verkar inte gå att avsluta en användare så man kan starta om, en mejl adress är för alltid förbrukad. Detta har pågått till och från under mer än ett år. Allt detta är extremt irriterande och jag fortsätter inte mycket längre. Måste jag hitta något annat forum att prata båtar på? Gör något åt problemen och meddela en åtgärdsplan!
  4. Att limma kök i hus, eller i båt för den delen, så går nog silikon utmärkt. Jag borde varit mer explicit i min fråga/beskrivning, jag menade glasfiberlaminat och framförallt i skrovet. Att limma/täta mot en laminat-köksbänk är nog inte så märkvärdigt, dessa slänger man bort när man renoverar. Däremot så verkar plastbåtar leva så länge någon bryr sig. Jag fick rådet att undvika silikon vid ett besök på ett företag som bland annat laminerar klaffarna till JAS . . . kanske lite överkurs för båtbranschen men jag håller mig fortfarande till denna regel. Jag använder normalt Sikaflex men funderar på MSP och dess egenskaper.
  5. Eftersom Botved har fått ett svar hen är nöjd med så hijackar jag tråden med en följdfråga: Jag har lärt mig att aldrig använda silikon för att limma något mot laminat på en båt. Orsaken ska vara att silikon har så låg ytspänning att det kryper via kapilärkrafter in i laminatet och är nästan omöjligt att få bort vilket underminerar vidare fogningsjobb. Man behöver i stort sett skära bort närområdet för att text laminera igen ett hål där tätningen varit gjord med silikon. Nu undrar jag vad MSP har för egenskaper. Om det är bra på att limma misstänker jag att det också har låg ytspänning och kanske är bra på att "kapilär-krypa", stämmer det?
  6. Tänkte (låta) svetsa om räcket fram, komplettera med hajfenor så att jag har två saker att hålla i vid ombordstigning + omklädning av dynor.
  7. Jag håller med du Rascal. Även om en ritning kan uppbringa så behövs alltid lite justeringar, gör som Rascal sa 😉
  8. Nojjan

    Uttern 6200AC

    Hej har någon en bättre upplöst bild på bifogad (kan du läsa)? Hittad på SökBåt.se.
  9. Uttern. Har försökt med deras kontaktformulär men allt man får tillbaka är ett försök att kränga en ny båt vilket jag inte är intresserad av. Finns det någon som sitter på gamla kataloger så letar jag efter 6200AC!
  10. Hej, förmodligen död tråd men jag få försöka: hur får man tag i gamla broschyrer eller manualer?
  11. I all välmening så tänk igen eller ännu bättre prova! Jag menar att de vagnar du funderar på inte duger till en snipa utan att du antingen dränker vagnen eller att du lastar med kran. Kan du hitta någon som låter dig testa på deras vagn så du får erfara att lasta en snipa. Mitt råd är följande: alternativ 1 använd den du har och kör i "30" det är kanske bara två ggr per år så ingen stor uppoffring, alternativ 2 ha is i magen och leta efter en begagnad Bålsta självjusterande (helst för kölbåt) men de andra funkar också. Du blir mycket gladare med 1 eller 2 istället för de enkla vagnarna. Lycka till / Nojjan
  12. Använd ISO-polyester, CSM-matta och riktigt armerat spackel. Slipa och tvätta alla fästytor noga så får du en stark och tät installation. Följ instruktionen från tillverkaren. Jag köper mina grejor på Jara-plast i Göteborg, mycket bra firma med stort urval av Reicholds sortiment.
  13. Coronet 21DC har jag lite svårt för, båtarna har ju kultstatus vilket gör att priset inte matchar vad man får, dessutom så är inte utrymmet bättre än min nuvarande båt. Prestige är inte min grej så då kan jag lika gärna välja en Ockelbo, Nora eller liknande till lägre pris.
  14. Draco gillar jag även om de är DC-modeller speciellt dom som har den stora dörren till främre utrymmet som i öppet läge liknar Flipper 600DC !
  15. Gamla Flipper är mest HT eller Kabin så de faller också för yxan. Dock så kan jag erkänna att den senaste Flipper 600DC är riktigt trevlig, jag gillar ytan i förhållande till längden och ingen irriterande vägg/dörr till främre bädden. Riktig kanonlösning tycker jag men jag har ju inte dom pengarna . . .
×
×
  • Skapa nytt...