Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Leonardo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    98
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Trovärdig

Om Leonardo

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

1 215 profilvisningar
  1. Rössy kapell på Smögen är snabba och väldigt bra. Kanske inte billigast, men som sagt bra. Börjar väl bli lite tajt nu också eftersom säsongen närmar sig med stormsteg.
  2. Det är ju trolltider nu, så man vet ju aldrig….😊
  3. Har kört många år med en md5 + 110s med den billigare varianten som Marinexpress säljer. Fungerar alldeles utmärkt!
  4. Tack för ditt svar. Är inte så sugen på att byta hela belysningen, så jag försöker nog byta insatsen trots allt.
  5. Leonardo

    Däcksljus

    Hej, Jag har en däcksbelysning som ser ut som på bilden. Det är LED-lampor typ inbyggda i glaset. Den glappar lite så jag tänkte byta den. Vet nån om det går att ”öppna” på nåt vis, så man kan byta glaset och lamporna?
  6. Här kan du läsa om vad som finns. Jag kör Lighthouse och det fungerar bra. https://www.raymarine.se/elektroniska-kartorna/
  7. Det skulle kunna vara nån bränsleslang som är otät, så att det kommer in luft. Det brukar bli ungefär ett sånt beteende. Spridare som Peter säger, är också en trolig orsak. En annan grej är att det kan vara nån ventil som inte tätar ordentligt så att kompressionen sjunker, då får du också ett liknande beteende. Igensatt luftfilter skulle det också kunna vara, men det är kanske inte så troligt. Du kan ju plocka bort luftfiltret och se om det blir nån skillnad. Det är ju snabbt gjort. Ja, det är bara att prova sig fram.
  8. OK, funderade på det, men vågade inte. 😄 Men nu är det definitivt ett alternativ.
  9. Jag tänkte byta mina instrument och behöver byta givare till ekolodet och dess genomföring. Genomföringens botten på utsidan hamnar lite utanför skrovets V-form, så då tänkte jag plasta upp lite där så att det blir tätt och fint. Jag tänkte använda en gammal genomföring, (exakt likadan) som mall att plasta efter. Min fundering är hur jag ska få loss genomföringen efter plastning, vill ju inte att den ska fastna i hålet. Funderade på tejp eller nåt, men det känns lite tveksamt. Är det någon här som gjort nåt liknande och har idéer? Det är redan hål i skrovet så någon invändig montering är inte aktuell. Bifogar bild på den genomföring som ska användas som mall. Som ni ser har jag testat lite men vågade inte vänta tills det härdat.... ;-)
  10. Det är kanske inte så dumt att kratsa ur dem lite, och lägga på lite gelcoatspackel, så slipper du få in vatten i dem. I övrigt är det inget att oroa sig för.
  11. Jag valde att montera en Sunbeam 78w med 50 mm breda kardborreband från Biltema. Har funkat perfekt i tre år i vindar upp emot 30m/s. Perfekt om man behöver plocka bort dem. Nu är ytan under panelen slät (livflotte) men jag inbillar mig att det borde funka på skrovligt också. Jag tror att det är lätt att ta bort tejpen den undre tejpen och bara tvätta med T-röd så bör det mesta vara borta, om man skulle vilja ta bort eller flytta panelerna. Det är en svart panel som har samma verkningsgrad som de andra, så ingen anledning till oro över färgen.
  12. Om du väljer att lägga båten i Vänern, kanske Vänersborgs Marina kan vara ett alternativ. Ligger tio minuter från Trollhättan-Vänersborgs flygplats.
  13. Tömde i Grebbestad igår. Pumpen fungerade alldeles ypperligt, men vi hade fyllt lite för mycket och hade därmed lite tryck underifrån när jag öppnade locket....... Inte så trevligt.... Ska sätta in en mätare i vinter. Dock är det lite pyssligt att hitta stationen, den ligger långt in mellan två flytbryggor. Det är heller inte så lätt att ta sig in och ut där. Men ett stort plus är att den ligger vid en sjömack och man får hjälp med tilläggningen. Förra tömningen var vid Mollösund som hade en lätttillgänglig men väldigt trött pump, som tog god tid på sig och som nog inte orkade få ur allt. Min tank ligger djupt nere under durken, så det krävs lite sug för att tömma.. Mollösund tillhör Orust kommun som nog har rekord i värdelösa sugtömningar, det är dom som har praktanläggningen på Gullholmen med den trasiga slangen. Den är dessutom gömd bakom en container....
×
×
  • Skapa nytt...