Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Kasjo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    53
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Trovärdig

Om Kasjo

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Uppdatering gällande ismaskinen som jag ville köra på min inverter, det gick inge vidare. 100w märkeffekt på ismaskinen och inverter på 300w med peak på 700w gick inte. Provade en annan inverter på 600w med peak på 1000w, även den överbelastar invertern. Ska försöka komma ihåg att mäta förbrukningen hemma. Sista fix inför semestern är på gång. Målade sidorna runt rutorna. Blev International perfection som jag använt på resten av insidan. Blev 2 lager som täckte till 90-95%. Kan fortfarande se lite svarta färgprickar bakom om man kollar noga. Mycket bättre än innan och får vara gott nog! När spritköket modifierades om till gasolkök tog jag bort spärren som håller ihop halvorna. För och undvika att den öppnar sig och skaver satte jag ditt lås från jobbet Roca. Skönt att slippa ha ett spännband runt.
  2. I utombordaren jag har Yamaha f115 går det att lossa vajrarna vid motorn och spruta in smörjmedel. Det är samma på mc går inte att ta ur vajern utan den behöver smörjas genom att ta loss änden och spruta wd-40 eller liknande tills det kommer ut på andra sidan. Till båten är crc 6-66 vettigt om ingen har bättre förslag. Likadant går att göra med vajern på båten. Känns onödigt jobbigt att byta ut en hel vajer som är okej istället för att bara smörja den. Inte för att vajern är dyr men drygt att byta.
  3. Jag köpte en wirwesmörjare. Kolla in tråden här. Varje eller vartannat år smorde jag kablarna när jag körde motorcykel på likande sätt för att underhålla dessa så plasten inte slits och metallhöljet veckas inuti. Gör man inte det kommer vajern inuti fransa sig tillslut. Ofta i anslutningarna.
  4. Jag körde grovrengöraren från biltema på en vinkelslip. Funkar bra för den är rätt mjuk. Gamla mattan tog jag bort med multimaskin och blad för mattborttagning. Tips är att ha skyddsdräkt, skyddsmask och tålamod. Köpte dräkt på Jula. Jag fick dammsuga och rengöra hela båten efteråt och hade limrester i skorna och håret.
  5. Målade en träskiva med de ijssel rolcoating och limmade fast skivan i ett ventilerat stuvfack. 6mm2 kabel på 1.5m. Var en utmaning att hitta ett bra utrymme. Lätt tryck för att hålla fast under härdningen av sikaflex. Vill ha möjlighet att kunna ladda eltandborste, dator, ismaskin, luftpump mm. Nu börjar är äntligen alla installationer komma på plats inför semestern.
  6. Har febrilt letat efter ett kompakt gasolkök med två brännare som går in i facket som tidigare spritbrännare var monterad i. Hittade tyvärr ingen som passade och köpte två små gasolbrännare på Jula. Borrade distanser och fick ta ur lite gods för att kunna fälla ner luckan. Kul att kunna återanvända orginal och uppdatera köket.
  7. Tack för tipset! Mina vajrar är troligen inte smorda på ett tag och hade en liknande när jag servade motorcykeln. Det brukar bli stor skillnad i respons/motstånd när man smort gasvajrarna. Beställde en direkt. 👍
  8. Häromdagen var det dags att fästa taklamporna och listen för att täcka skarven i taket. Det var så pass tunt tak att jag inte vågade skruva. Bakom listerna la jag epoxi och fäste skruv genom listen som sen härdade i epoxin. Lamporna la jag sikaflex bakom. Listen kommer från Seasea.
  9. Manualerna är i en helt egen liga 🤣. Testa detta för att manuellt fylla pumpen. Har samma display och gick bra.
  10. I veckan har jag fortsatt med att limma klart taket. Lite tryckmärken efter takstöttorna. Hoppas att det jämnar ut sig med tiden. Idag tog jag tag i att limma sidorna. Va inte optimalt med plats i fören. Perfekt placerade bultar för att slå i huvudet i taket från en knape. Då den blå isoleringen va mycket slätare än skrovet använde jag en mer fintandad limspackel från Bauhaus. Det är svårt att arbeta med generellt tycker jag. Resultatet blev okej. I taket ska en teaklist fästas mellan lamporna för att täcka skarven. Blev en skarv för elkabeln. Tidigare upplevde jag färgen runt rutorna som vit. Nu känns den ganska dassig. Antingen blir det till att sätta klädsel eller måla med International perfection pro. Behöver ju ha något att göra nästa år också.
  11. Jag hade liknande problem, när kompressorn på kylboxen satt igång fick jag pip i högtalarna. När kompressorn är av inget missljud. Satte ditt ett störningsfilter vid rcakontakterna mellan stereo och slutsteg. Försvann sen nästan helt. Helst skulle jag vilja åtgärda det som stör från kylboxen för att få bort det helt. Har sökt efter lösningar men inte hittat någon. Väldigt frustrerande.
  12. Mycket avklarat förra veckan och känns skönt att det går framåt. Idag passade jag på att börja limma skrovklädsel i taket. Kladdigt och frustrerande. Hjälper till att ha en limskrapa för att få ett jämnt lager. Det svåraste är att måtta och få det jämnt. Underlaget var inte perfekt. I kanterna tejpade jag för att hålla mattan på plats under härdning. Använde mig av cascoflex golvlim. Skönt att slippa ångorna och lätt att tvätta bort med vatten.
  13. Landströmsladdare på plats, valde att gå på Victron eftersom jag hittills varit nöjd med deras shunt och solcellsregulator. Dieselvärmaren testkörd och startade efter att pumpen primats. Låter lite mer än önskat samtidigt hade jag föreställt mig värre efter att ha läst många recensioner om dieselpumpens tickande. Nu återstår det att hitta en bra plats för dieseltanken. Ställde den bredvid batterierna när jag testade och är osäker på hur optimalt det är med evtuella risker som det kan medföra. Väldigt besviken på att eberspächer utblåset har rostat efter en säsong och inte ens kört dieselvärmaren. Förväntade mig mycket högre kvalitet.
  14. Testade tankrengöring och upplevde att det blev en beläggning efter tabletterna. Tog ur tanken och rengjorde. Tanken är från Diablo och helt omöjlig att öppna utan mitt vackra specialverktyg. Undrar hur det är tänkt att lyckas skruva på och av locket annars. Innan jag bytte till en modern pump pulserande vattnet ur kranen. Den nya behövs det ingen ackumulatortank för att få jämnt tryck.
  15. Antar att det ska gå att sätta på din skena men hittade ingen rostfri med kort varsel. Valde att ta upp hål, skruva och täta istället. Va extremt svårt att hitta en plats för landströmsintaget. Tillslut bestämde jag mig för det minst sämsta. Upplever att kvaliteten på Ratio är bra.
×
×
  • Skapa nytt...