Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

3kgt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om 3kgt

  • Placering
    Kadett
  1. Lånar tråden lite. Har en HT båt 5.5m som jag nyligen köpt. Märkte idag att det vart mycket kondens och fukt inne i båten som sitter på en trailer i gården. (Har regnat så klart mycket). Men jag hittar ingen ventilation/ventilgaller i båten. Det hade även samlats några liter vatten. Kondensen samlas på tak, fönster m.m och droppar vatten lite överallt. Sen kan ju kapellen vara problem med då dem har några år på nacken, men jag tänkte impignera dem med biltemas spray. Har ni mer kunniga några tips? Skall jag köpa till solcells ventilator? Eller en biltema modell på sidorna? Eller ventilgaller?
  2. Snyggt. Tror mig ligga lågt med mobilen/plattan till navigation just nu med eniro. Alternativ köpa Garmin CV62.
  3. Tack för info Gick in igen nu. Och kan säga att jag ser endast 3 val. En premination för 939 kr per år. Eller köpa Del av Sverige kortet för 18 Euro (Sorry ej 135 som jag skrev tidigare och hade blandat upp) Sen finns det ännu dyrare alternativ med premium m.m Som du var inne på så kan det vara så att du har en äldre billigare prenumeration Om jag förstod dig rätt, tycker du att Eniros har bättre/enklare läsning av kartorna? Egentligen så en platta som t.ex Samsung active 3 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5566879 är ju så klart dyr, och man missar ekolod funktionen. Men å andra sidan så får du mer värde för pengarna och kan använda plattan för annat också. Behöver man en ny platta så kan man slå 2 flugor i en smäll. (Men ej nåt för mig tyvärr)
  4. Tack åter. Kan uppdatera med lite info. 1: Var inne på Seasea där butikschefen avrådde skarpt ifrån Raymarine Dragon Pro. Enligt honom (Nybörjare nivå, för enkelt, buggig m.m) Visade mig Simrad. Men en 7tum för 5000 kr + 1800 sjökort landar jag på 6800 och då har den endast gamla versionens chrip. Så simrad hade jag inget intresse för. Sen dem enda alternativen som han tyckte vart bra (Förutom Element 7 som landade på 7000 kr) Vart Gramin Echomap 62CV UHD ink sjö + lod för 8500 Eller Garmin Echomap 72CVB UHD + lod + kort =10000 kr. Bägge känns för tok för dyrt för första båt som är 35 år gammal för att testa båtlivet med. Men å andra sidan så verkar det vara dem priserna som gäller ifall man vill ha nåt bra. Garmin gillar jag mer än RayM Element 7. Garminm 62an hade ingen touch. Och 72an med touch. Han tyckte att 72an vart bättre. Men vet ej hur pålitligt det är med touch och vatten. Fördelen med ett fysiskt lod är man kan använda den utan mobilen och fristående + måste inte betala årliga avgifter. Garmin har Mycket bättre snabbt fäste än idiotiska raymarine elemnt 7 som är super jobbig att sätta dit och bort. 2: Testat nu flera mobil appar. Där fördelen är man slipper betala för ny hårdvara. Men nackdelen är inget lod, ej lika pålitligt, måste använda mobil/surfplatta och måste betala årliga avgifter. Eniro kostar ca 350 kr per år. Navionics kostar 135 Euro billigaste kortet C-Map 380 kr per år Navshin 150 kr / år Priserna kan man överleva med. Men är osäker på prestanda, kvalité, kartor m.m vs en ren plotter. (Ibland är det inget rolig att vara en Tech nörd som jag är). Mobilens skärm känns liten då måste jag ta med en padda, Och den är ej vattentät eller ens stänktålig.
  5. Tack för svaren. Element 7 kikade jag på med. En polare skaffade den, men den har en extrem dum kabel hantering på baksidan (vår tycke), sen så kostar den nu ca 6000 kr + sjökort på hjertmans s finns den för 6000 kr ink sjökort. Men var där i bromma i helgen och dem sade att den har tagit slut med sjökort. Så måste köpa till kort och det är too much Båten min är rätt så gammal, och tänkt att ha den som första båt. Än så länge lagt ner många timmar och mycket pengar på tillbehör, målning m.m utan att ens sjösatt den. Så för min användning och båt så lär det nog räcka med en billigare. Tack för tipsen om blocket. Sjökorten är lite tuffa att få tag på, men skall kika där med. Edit: Man måste köpa till kort +givare. Glömde givare delen. Så element är inget för mig tyvärr.
  6. Har köpt mitt första motorbåt där jag jagar en plotter med lod och gps av enklare modellerna för budget under 5000 kr, men Max 6000 kr. Det jag har hittat är Raymarine Dragonfly 5PRO 3590 kr ink givare Raymarine Dragonfly 7PRO 4390 kr ink givare Kikat även på Garmin Echoplus 42 CV som kostar 3790 med givare. Men den har endats en 4tums skärm och färre funktioner i jämförelse. Nu undrar jag vad ni har för tips och vart jag kan hitta billigaste sjökorten till dessa modeller. Bor i Stockholm Tips om modellerna? Någon som har dem och kan dela med sig?
×
×
  • Skapa nytt...