Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

KingIsland

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av KingIsland

  1. Du skriver att motorn varvar upp först och att sedan är det "stopp". Hur låter motorn när farten inte ökar fastän du drar på mer? Ökar motorvarvtalet? Och sen, vid vilken hastighet tar det stopp? Hade det varit dålig soppa så tror jag att den snarare hade gått mer ojämt än orkeslöst. Och eftersom du säger att den går klockrent på backen, kan du backa snabbare än vad du kan åka framåt?(Både varvtalsmässigt och fartmässigt?)
  2. Om du köper den på Boatstuff, glöm inte att ta bilder sen och visa hur det blev Jag väntar med nyfikenhet!
  3. Att den klarar att mäta likström 0-120 volt och upp till 100 ampere i förbrukning
  4. Jämförde min Xperia Z2 Tablet med Garmin-plottern i våras med båda skärmstyrkorna på max. Plottern var något ljusstarkare. Plattans problem var egentligen alla reflektioner som uppkom i direkt solljus. Har man den skyddad så var det inga problem. Jag kan tänka mig att en matt anti-glare skyddsplast skulle göra underverk. Då är det svårt att motivera ett köp av en riktig plotter i samma storlek.
  5. Tack för era svar! Aluminiumprofilen på solpanelen som man fäster fästet i är endast 1mm tjock. Om det då börjar korrodera så kan det gå igenom ganska fort. Nylonbrickor letade jag faktiskt efter förra veckan men hittade inga som skulle passa. Det är också genomgående bult som jag har tänkt mig. Jag beställer nog aluminiumbultarna och provar. I strl M8 så bör de klara sig ett tag åtminstone.
  6. Hej! Våren börjar närma sig och årets båtprojekt har initieras. Ett av projekten är att montera solpanel på ett NOA-stativ. http://www.seasea.se/Article.aspx?ArticleNo=70219 http://www.seasea.se/Article.aspx?ArticleNo=6561 Dessa är båda gjorda av aluminium. Men vilken skruv använder jag för att fästa solpanelen till NOAs fästen? Eftersom det inte finns några hål på fästet så måste jag borra egna. Då försvinner eventuell anodisering. Vågar man verkligen använda syrafasta A4-skruvar för att montera ihop dessa? Eller skall jag gå på säkert kort och beställa aluminiumskruvar? Hittade aluminiumskruvar på http://carbix.se/product.html/aluminiumskruv-insex Skall ha en brottgräns på 560mpa(Att jämföras med A4-70 som har 700mpa, om nu siffrorna stämmer) Skall man låta solpanelerna flyga av utav utmattning eller korrosion?
  7. Jämförde min Sony Tablet Z2 med Garmin Gpsmap 421. Ljusstyrkan skiljer sig inte nämnvärt mellan dessa båda inställda på högsta ljusstyrka. Dock så har plattan en blank skärm. Det gör att allt speglar sig. Finns säkert matta filmer att köpa och lägga på om man ser det som ett problem. Annars är det inga stora svårigheter att se bilden bilden. Den är klar och fin! bilder finns för intresserade!
  8. Kul att du har kommit till detta forum för att svara på frågor! Utan med avsikt att kapa hela tråden, jag målade om min vattenlinje och maxirand i våras. Vattenlinjen blev perfekt, men i maxiranden så bubblade det upp och kom ut någon gul sörja som luktade fränt. Såg nästan ut som kåda. Vad skulle detta kunna vara?
  9. Till framtida läsare så kan jag meddela att dessa brickor inte passar. "Packningen" är smalare(och stenhård) och passar antagligen bara deras egentillverkade rutor.
  10. Hej Sofia! Vad väger hunden? En flytväst med handtag kanske skulle kunna vara något? Sen om hunden låter dig lyfta honom i flytvästen är en annan sak.
  11. En burk(1kg) kostar runt 600 och täcker 1m2 / 0.1kg. Färgen bör sedan (förutom grundfärgen) rollas 3 gånger. (Grundfärgen rekommenderas 2 stykningar. Så en burk räcker till ca. 3-4 m2 beroende på kulör. Jag beställde dock min färg från Nederländerna och non-paint-store.nl. Extremt billig frakt(€20 för ett ~10kg paket), och snabb service. Även målartillbehören var billiga =). På så vis sparade jag nästan in 30-40% av priset mot den svenska agenten. Länge leve den fria rörligheten!
  12. Hej igen! Jag tänkte på en grej nyss. Vore det inte intressant att ha en mätare under antal inlägg på varje medlem som visar hur många gånger medlemmens totala inlägg har blivit gillade? Har sett att vissa forum har detta. Kul att se vilka det är som hjälper andra medlemmar m.m.
  13. Det finns ett don att köpa enligt tillverkarens prisguide ( http://www.victronenergy.com/upload/pricelists/WEB_Pricelist_2013_Q4_C_Euro.pdf ). Art. nr är SHP301604000 och finns bl.a på följade sidor inom EU: http://www.stroomenledwinkel.nl/contents/nl/p1416.html http://www.thepowerstore.co.uk/product.asp?ID=2251 http://www.oc3an.com/shp301604000.html Den översta verkar ha billigast frakt. Annars bör du också höra med Watski om de kan ta hem, även med http://www.tl-industriteknik.se som även säljer Victron i Sverige
  14. Prova att ladda ner Google Chrome som webbläsare och se om problemet försvinner. Kan vara så att din webbläsare är utvecklad av tillverkaren av din läsplatta och innehåller problem. För i Android som fungerar det klockrent för mig!
  15. Vore lättare om du berättade vad exakt du hade köpt så slipper vi chansa
  16. http://www.maxisidorna.com/maxibatarna/tillverkningsar.jsp Där skall du kunna söka på tillverkningsår utifrån segelnummer
  17. Den omvända ordningen var ju valfri förut och det tänkte jag nog att den skulle vara nu också. Vissa trivs med ditt och andra med datt. Om jag läst en tråd tidigare så tycker jag det är smidigt att se de senaste inläggen först så att jag slipper bläddra ner, jag har ju då läst alla tidigare inlägg utom de sista. Jag håller med om att det är en dålig funktion med omvänd visning när man läser en tråd man inte läst tidigare. Då ökar risken för otroligt korkade svar utan hänsyn till vad som tidigare skrivits i tråden. Mackey Då är jag med! Det borde finnas stöd för att se vilket inlägg som en användare senast har läst och därigenom automatiskt scrolla ner till det nyaste inlägget. Hur hårdkodat det är vet jag inte, det får Stavhammar svara på, men visst hade det varit bra!
  18. Nej, någon vänd ordning vill jag inte ha. Jag tyckte det var extremt störande nu i slutet på gamla forumet Varför vill du komma till sista inlägget?
  19. Jag får ta tillbaka problemet med storleken, måste vara någonting med min stationära dator. På laptopen ser det bra ut. Tycker dock fortfarande att det finns mycket döutrymme. Jag laddade upp en bild för att visa. Vissa forumsbeskrivningar blir också väldigt långa vilket även det medför att startsidan blir väldigt lång. Kanske går det att istället lägga beskrivningar i en hover när man har musen över respektive forum? Annars vore det bra att försöka korta ner dessa. Annars så tycker jag ni har gjort ett bra jobb med det nya forumet. Men återigen, Tapatalk!
  20. Kan lägga upp när jag kommer hem! En sak till är att återimplementera Tapatalk. Jag tror det kan bli bra på sikt
  21. Antagligen i motordelen. Spricker bultarna till pumphuset så borde axeln komma på en gång. Om den nu har kommit 1 cm så borde den komma nu. Banka rakt ner så ni inte börjar bända och liknande i horisontalled. Vore tråkigt om axeln blir sne och börjar kasta!
  22. KingIsland

    Storlek

    Hej! Kul att plattformen äntligen är igång Jag tycker fortfarande teckensnittet är för stort. Även på startsidan så kan teckenstorleken förminskas och eventuellt kan även döutrymme tas bort för att göra rum till mer text på skärmen. Vad tycker ni övriga?
  23. MIn båt är 2.4m och jag har 3 meter mellan stolparna, det är perfekt. Då slipper du smeka båtgrannen om hans båt också fyller ut hela platsen.
×
×
  • Skapa nytt...