Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2024-03-01 på alla områden

  1. 1 poäng
    Tja har en liten fråga är väldigt sugen på att utbilda mig till marintekniker och sedan starta eget, men hittar extremt lite i hur det är att driva företag som marintekniker . undrar om någon här som har lite koll eller kanske kör eget så som skulle kunna förklara lite angående med jobb och hur man ska tänka Kommer inte ha tillgång till någon verkstad eller varv så min plan blir ju lite att köra service Kanske har skrivit i helt fel forum nu men ger det en chans!
  2. 1 poäng
    Vad gäller motorerna med det antal timmar så är de nyss inkörda. Dieselmotorer som får sin vård slits inte som på land, många av de dieslar som sitter i marinmiljö är industrimotorer och skapta för att jobba mycket hårt och varmt samt i mycket skitiga miljöer. Öppnade nyss en gammal ford 6a från 1984 som enligt uppgift gått närmare 7000 h. Fanns inga fel i lopp eller topp, loppen såg nyhonade ut, däremot var spridarna rätt trötta så de byts ut. Vi har en turistbåt som går här på sjön sommartid, elverket i fartyget är av märket ford, går hela somrarna och förra året var motorn uppe i 17800 timmar inget gjort förutom service. En så pass stor motor sliter du inte ut för de timmar du använder den. Att motorer rasar beror till 90% på den mänskliga faktorn, dvs vanvård. Resten beror på andra faktorer. Jag skulle inte oroa mig ett dugg med de timmarna på motorerna, se till att ge dem den kärlek de behöver så tar de dig dit du ska åka och hem igen.
  3. 1 poäng
    Jag förstår Din tanke, men jag tror nog att den tanken ställer till det för Dig. Det är väl lite knepigt att köpa en båt som någon annan förväntas, eller tros, vilja ha om ett antal år? Att köpa en båt under sådana premisser är nog som att försöka hitta svaret i en kristallkula som aldrig har vårdats av en putsduk. Hur marknaden ser ut i framtiden är det absolut ingen som har någon som helst vetskap om. Det är en hel hoper av förutsättningar som kan ha ändrats innan dess, både för Dig och för oss övriga båtlivsnjutare. Är det inte ärligare mot Er själva att Ni köper den båt som Ni vill ha?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...