Jump to content
Sunday 25 August 2019
Blixt_

Mercruiser 5.0 mpi stendöd..

Recommended Posts

Hej gott folk. Har för några veckor sedan införskaffat ny båt där det sitter en mercruiser 5.0 mpi -03. 

Var ute en sväng i igår och då gick bra. Skulle ut en sväng idag och då är den stendöd. När jag vrider på tändningen så händer ingenting inga mätare hoppar igång nada.. motorn och mätarna är helt sten döda men allt annat i båten funkar så som motorfläkt, trim och allt annat. Laddat batteriet utan resultat. Någon som har förslag på vad det kan vara? 

Mvh Dennis 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minuter sedan skrev Blixt_:

Hej gott folk. Har för några veckor sedan införskaffat ny båt där det sitter en mercruiser 5.0 mpi -03. 

Var ute en sväng i igår och då gick bra. Skulle ut en sväng idag och då är den stendöd. När jag vrider på tändningen så händer ingenting inga mätare hoppar igång nada.. motorn och mätarna är helt sten döda men allt annat i båten funkar så som motorfläkt, trim och allt annat. Laddat batteriet utan resultat. Någon som har förslag på vad det kan vara? 

Mvh Dennis 

Jar ni skilt startbatteri? Skild huvudströmbrytare till motorn?

Annars,  tja huvudsäkring till panelen? Tändningslåset glapp? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jupp har skilt huvudbatteri. ska kolla säkringen till panel och tändningslåset imorgon👍🏻

Share this post


Link to post
Share on other sites

Står reglaget rakt upp mitt i friläge så att förreglingen inte är bruten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja det ska det göra men kan ju var glapp där kanske. Tack för tipset ska ner lite senare och kolla det också 👍🏻

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Jag fick in en båt en gång som hade en Mercruiser som var helt död. Efter mycket letande hittade jag en hängsäkring, gömd bakom en panel i taket. Den var till matningen av instrumentpanelen. Figur a är tändningslås. Figur b säkring.

 

IMG_20190708_0004.jpg

Edited by Rollen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack och bock för svaren👍🏻 Kom precis från båten. Blev ett nytt batteri men funkade ändå inte. Kontrollerade tändningslåset och det funkade. Hittade en kabel på 50 amp säkringen (  circuit break) på motorn som hade gått av.. lagade kabeln och kopplade tillbaka den och allt funkar nu som ska det. 😃

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 timmar sedan skrev Rollen:

Jag fick in en båt en gång som hade en Mercruiser som var helt död. Efter mycket letande hittade jag en hängsäkring, gömd bakom en panel i taket. Den var till matningen av instrumentpanelen. Figur a är tändningslås. Figur b säkring.

 

IMG_20190708_0004.jpg

 

Dina inlägg är guld värda Rollen!!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.









×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy