Gå till innehåll
söndag 28 april 2024
Abrahamsson27

Vinterförvaring

Rekommendera Poster

Hej! Äger en Ryds 550GTS med ny mercury motor 100hk Fourstroke, 0 gångtimmar. Just nu står den på trailer inomhus i kallförråd,blir aldrig minusgrader. Men jag har en fundering. Det är inbyggd 80L tank med ca 4liter kvar. Vad ska man göra? Behöver man fylla upp? Ska man fylla upp och kompensera med speciell tillsats? Tacksam för svar! Mvh Emil

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du behöver inte göra något. Risken för att det bildas kondens i tanken är ofta överdriven. Det lilla kondens som eventuellt bildas löses lätt upp av de ca 4 liter etanol som tillförs om du tankar fullt med 95 oktan i vår. 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Däremot kan du i fortsättningen, precis innan du trailar upp den ur sjön, ha motorn igång och koppla bort bränsleslangen från motorn. Motorn kommer då att gå en stund till innan den dör. På så vis blir du av med bensinen som annars står kvar i slangar, förgasare eller insprutning osv.

 

Om du nu har 4 liter kvar i en 80l tank, tanka fullt innan du gör något startförsök till våren, så är nog risken minimal att den gamla bensinen ställer till det för dig.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag svarade bara på frågan om tanken, naturligtvis måste du göra motorn klar för vintern, men den verkar vara fabriksny aldrig startad och då bör den klara sig utan åtgärd. Kolla med säljaren.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...