Jump to content
Monday 27 May 2024

kawa

Medlemmar
 • Content Count

  334
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kawa

 1. En båtgranne köpte ny lucka i Danmark för sådär 10 år sen, var 1500:- billigare där. Goggla och se om du kan hitta nåt där.
 2. Än en gång tack för all info. Kul att läsa om dina eskapader 👍
 3. Har funderat lite och har en fråga till: Laddas batterierna ändå om man använder tex kylen på förbrukaruttaget?
 4. Tack alla för bra info, visste väl att jag skulle kunna få hjälp här 😃 😃.
 5. Tack för ytterligare info, nu fick jag reda på att förbrukaruttaget ger spänning från batterierna på kvällen/natten 😃.
 6. Tack för bra info, nu klarnar det i min tröga skalle 😃.
 7. Ojdå, har du käkat taggtråd idag? Läs mitt inlägg så ser du att jag även ställde en fråga: "Någon som har en likadan och kan förklara vad alla inställning är till?" Trodde forumet var till för att kunna ställa "dumma" och vettiga frågor samt ge tips/råd till de som behöver det men har väl missuppfattat det hela. Får be om ursäkt då om jag störde dig, ska försöka undvika det i fortsättningen.
 8. Har haft Geosafe i 6 år och är helnöjd än så länge.
 9. Jag har en sån här regulator till min 100W solcell. Har försökt förstå bruksanvisningen men det går inget vidare. Någon som har en likadan och kan förklara vad alla inställning är till? Den är kopplad: solcell på 1:a kontakten, batteri på 2:a kontakten, inget på den sista för jag vet inte vad jag ska koppla där. Jag kan läsa av volten i batterierna men inte hur mycket solcellen ger. Man ska även kunna se ah men det kan inte jag. Ska väl gå att ställa in hur mycket jag vill att den ska max ladda batterierna? Var/hur gör man det? Vad är den 3:de kontakten till (den med lampan). Nu visar den 12.6 volt i fullt solsken, jag mätar batteripoler och på kontakten där solcellen är kopplad och får samma värde, hur ser jag vad solcellen ger för den ska väl ge mer än så? Blir som sagt inte klok på den. (är lite trög när det gäller sånt här så en utförlig instruktion uppskattas :-).
 10. Jag hitta en del svårhittade delar på ebay för några år sedan. Köpte från usa.
 11. Om jag hittat rätt manual bör sidan 63 vara till din hjälp. https://www.hjertmans.se/Media/Articles/5360-907/5360-907_Manual_Svensk_Axiom.pdf
 12. Tidigare år har jag inte haft många snäckor på propellern, ca 10-15 st. Snäckorna jag hade i år stör ju inte när de sitter på muttern så jag kanske ska vara nöjd som det är och behålla anoden.
 13. Rodret är metall. Ingen anod på propeller eller axel. Sitter en kona på axeln som går ända till propellern så axeln syns ej under båten så det går inte att sätta en anod på den. Det är de intressanta frågorna jag skulle vilja ha svar på .
 14. Min offeranod är endast lätt oxiderad i år och jag har inga snäckor på min propeller (brons), endast på muttern som håller propellern. Anoden sitter på rodret. Tidigare år har den varit lätt anfrätt, har bytat vartannat år. Inga skador på propeller eller axel vad jag kan se. I hamnen har jag 5-6 platser på var sida där ingen använder landström, jag har använt landström väldigt mycket denna säsongen (har ingen varmvattenberedare). Olyckskorpar i hamnen hävdar att jag har problem med strömmar i axeln och propellern därför har jag inga snäckor. Någon som råkat ut för detta? Måste tillägga att jag skrapat hela botten och målat med Hempels Silicone om nu detta kan ha någon betydelse (använde Biltemas färg tidigare). Jag är lite orolig för att olyckskorparna har rätt. Någon som kan lätta på min oro.
 15. kawa

  Inget att visa

  Samma problem för mig .
 16. Jag har Halebop kontantkort till min. Tror det heter "Hallo". Kolla på deras sida.
 17. Aldrig fel att få veta vad man har och hur det fungerar även om det inte är något fel just nu :-). Misstänker att det är den som läcker men inte konstaterat det än.
 18. Ok, tack för info. Har lite vatten i kölsvinet därför undrar jag men det kan vara en läcka från motorn också så klart :-(.
 19. Ska fixa en bättre bild om ca 3 veckor när jag kommer hem, nu blir det segling med en god vän :-).
 20. Det är ingen kardanknut oljeslangen är kopplad till. Tackar för en utförlig förklaring :-).
 21. Väcker liv i min gamla tråd. Om tätningen läcker hur få den tät igen? (jag vet att bilden är liten men tänkte att det kanske är endast den sortens tätning som har oljebehållare och att någon vet något om den, Rollen tex)
 22. Håller med, så fick jag göra på min, behövde anslutning till rattpumpen. Köpte på Hydroscand.
 23. kawa

  Ändra mailadress

  Tack för hjälpen
 24. Denna prislista stämmer nog inte. Jag tvätta min 28 fotare hösten -17 och betala 500:- om jag minns rätt. Det var samma prislista då. Ring hamnkapeten i Limhamn och få pris. Jag är inte medlem i Limhamn.
 25. kawa

  Ändra mailadress

  Prova detta men får upp en ruta att jag inte är inloggad trots att jag är det. Provar jag logga in igen funkar inte det heller. Hitta en annan mailadress som jag provar nu. Hoppas det löser sig.
×
×
 • Create New...