Gå till innehåll
måndag 21 januari 2019

kawa

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  325
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

20 Expert

Om kawa

 • Placering
  Kommendör

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. kawa

  Svårhittad reservdel

  Jag hitta en del svårhittade delar på ebay för några år sedan. Köpte från usa.
 2. kawa

  Ställa in djup i meter Raymarine Axiom?

  Om jag hittat rätt manual bör sidan 63 vara till din hjälp. https://www.hjertmans.se/Media/Articles/5360-907/5360-907_Manual_Svensk_Axiom.pdf
 3. kawa

  Lätt oxiderad offeranod

  Tidigare år har jag inte haft många snäckor på propellern, ca 10-15 st. Snäckorna jag hade i år stör ju inte när de sitter på muttern så jag kanske ska vara nöjd som det är och behålla anoden.
 4. kawa

  Lätt oxiderad offeranod

  Rodret är metall. Ingen anod på propeller eller axel. Sitter en kona på axeln som går ända till propellern så axeln syns ej under båten så det går inte att sätta en anod på den. Det är de intressanta frågorna jag skulle vilja ha svar på .
 5. kawa

  Lätt oxiderad offeranod

  Min offeranod är endast lätt oxiderad i år och jag har inga snäckor på min propeller (brons), endast på muttern som håller propellern. Anoden sitter på rodret. Tidigare år har den varit lätt anfrätt, har bytat vartannat år. Inga skador på propeller eller axel vad jag kan se. I hamnen har jag 5-6 platser på var sida där ingen använder landström, jag har använt landström väldigt mycket denna säsongen (har ingen varmvattenberedare). Olyckskorpar i hamnen hävdar att jag har problem med strömmar i axeln och propellern därför har jag inga snäckor. Någon som råkat ut för detta? Måste tillägga att jag skrapat hela botten och målat med Hempels Silicone om nu detta kan ha någon betydelse (använde Biltemas färg tidigare). Jag är lite orolig för att olyckskorparna har rätt. Någon som kan lätta på min oro.
 6. kawa

  Inget att visa

  Samma problem för mig .
 7. kawa

  Abonnemang till GPS-tracker?

  Jag har Halebop kontantkort till min. Tror det heter "Hallo". Kolla på deras sida.
 8. kawa

  Propelleraxelkoppling

  Aldrig fel att få veta vad man har och hur det fungerar även om det inte är något fel just nu :-). Misstänker att det är den som läcker men inte konstaterat det än.
 9. kawa

  Propelleraxelkoppling

  Ok, tack för info. Har lite vatten i kölsvinet därför undrar jag men det kan vara en läcka från motorn också så klart :-(.
 10. kawa

  Propelleraxelkoppling

  Ska fixa en bättre bild om ca 3 veckor när jag kommer hem, nu blir det segling med en god vän :-).
 11. kawa

  Propelleraxelkoppling

  Det är ingen kardanknut oljeslangen är kopplad till. Tackar för en utförlig förklaring :-).
 12. kawa

  Propelleraxelkoppling

  Väcker liv i min gamla tråd. Om tätningen läcker hur få den tät igen? (jag vet att bilden är liten men tänkte att det kanske är endast den sortens tätning som har oljebehållare och att någon vet något om den, Rollen tex)
 13. kawa

  hyudralstyrning - montering - problem

  Håller med, så fick jag göra på min, behövde anslutning till rattpumpen. Köpte på Hydroscand.
 14. kawa

  Ändra mailadress

  Tack för hjälpen
 15. Denna prislista stämmer nog inte. Jag tvätta min 28 fotare hösten -17 och betala 500:- om jag minns rätt. Det var samma prislista då. Ring hamnkapeten i Limhamn och få pris. Jag är inte medlem i Limhamn.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy