Jump to content
Saturday 22 June 2024

filuren

Medlemmar
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About filuren

 • Rank
  Fänrik
 1. filuren

  Greta

  Flyger endel i jobbet. Blir fint om resepolicyn ändras till att segla till möten 🙂
 2. WTF what the f__k funkar inte, förstår inte
 3. Söker båtplats i vår, april-maj på västkusten, Varberg-Göteborg. Segelbåt, 12m lång, 2,2m djup. Är gästhamnarna öppna? Nån som har alternativ till dagsprising?
 4. Hur många försäkringsärenden måste det vara för att vara en fördel?
 5. En fördel är att slippa 2 skrovgenomföringar
 6. filuren

  Medelhavet?

  Fenicierna seglade från Libanon gjenom hela Medelhavet till Cadiz för 5,000 år sen, så du blir inte den första som sätter kurs :-). Men jag vet inte om ett område som kommer i närheten på kombon natur&kultur. Efter vad jeg läser ser det ut som myndigheterna i Grekland och Kroatien går in för att mjölka besökande båtar. Fint då att det är så många andra land att besöka.
 7. filuren

  Ro-iland-jolle

  Tackar Ormen för god rapport. Siktar på en sån nästa sommar. Vanlig gummibåt är för klumpig.
 8. Tackar för ideer. Malta funkar inte, Gibraltar är tveksamt (var innom i sommar men gick över till Smir i Marokko för att vara säker). Albanien är ok, om man skal den vägen. Men Tunisien ligger lagom för nästa sommars segling.
 9. Ville varit för enkelt? Norge har haft gräns på å 6 månader. Den blev ändrad i 2011. Menar den är 12 månader, med möjlighet om att söka om 24 månader. Bäst att kontakta tolldirektoratet.no om du planlägger en långtur.
 10. Inget krav om tid, men "bevis" om att man varit ute, typ stämpel i passet och hamnavgiftskvitto. Motsvarande gäller Svensk båt i Norge.
 11. Norsk båt. Om vi blir längre en 18 månader i EU vatten i ett sträck skall vi betala moms til landet vi är i, i tillägg till norsk moms.
 12. Har tänkt en sväng innom Tunisien nästa sommar för att nolla moms-klockan. Nån som har varit på besök? Hur är det med säkerheten och byråkratien?
 13. Test av bombromsar ligger på: http://www.yachtingworld.com/yachts-and-gear/tested-boom-brakes-and-preventers-65517 Själv har jag Walder, fungerar mycket bra också vid kontrollerad gipp. En broms bromsar, preventern låser.
 14. filuren

  På seglad

  Hade en liknande upplevelse i Skagen för några år sen. Vi låg med akterankare mot bryggan och en klant gikk rätt in i vår akter, med skador på pushpit och stävbeslag. Juridiskt skall din försäkring täcka skadan. På sjön gäller subjektivt ansvar, i motsättning til bilförsäkring som har objektivt ansvar. Du kan kanske få han personligen att betala, f.ex. din självrisk, men hans försäkringsbolag vill hänvisa till ditt försäkringsbolag. Man kan bli frustrerad!
×
×
 • Create New...