Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

alfken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    232
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om alfken

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Att Bavaria skulle vara minst dubbelt så bra som Hanse gällande kvalite stämmer helt enkelt inte. Dessutom så seglar Hanse överlag bra mycke bättre.
  2. alfken

    Skepparintyg.

    En snubbe ( som jag inte känner ) påstod att ,man utan någon som helst nautisk kompetens får framföra i princip hur stora båtar som helst ( Birka princess typ ) bara det inte är i komersiellt syfte. Han var helt övertygad om detta. Jag påstod att man måste ha minst skepparn för att framföra fritidsbåtar på 12 x 4 m och uppåt. Han var så övertygad så att jag blev osäker. PS. Jag mår nog bättre än han idag;)
  3. Tack! Nja, det tog nästan en hel period på Blocket, det var 6 st som tittade, den sista slog till direkt. Smidigt. Det var väl ca 30 mail, 2 som bestämde träff, men som inte dök upp. Men det får man tydligen räkna med.
  4. Var o hämtade nyinköpt båt i Helsingfors i helgen. Självklart så var det sv vindar hela tiden. Då vi inte hade tid att kryssa, så blev det en hel del motorgång. Vi gick inomskärs nästan hela tiden. 2 första dygnen var det ca 7 timmars segling. Överfarten från Rödhamn gick på ett ben ner till Yxland via Söderarm, sen var det stopp. Motor igen, segling från Kanholmsfjärden till Dalarö, då vinden vridit mer till sso. Kan konstatera att den Finska o Åländska skärgården är en höjdare, inte helt olik den vi har.
  5. Använde förra säs en ekolgisk färg. Resulterade i full beväxtning av snäckor. Snacka om knottrig Forgus 31. Lys ca 1,0. Har bytt färg, räknar då med att nå upp till gällande Lys. Lägger i nu på Lördag. Vanlig locktite skall enligt uppgift funka.
  6. 1,16-1,17 har hittat båda. Vilket som gäller vet jag dock inte.
  7. Coppercoat, är det något som du har erfarenhet av? Kollade på hemsidan men kunde inte öppna infon.
  8. alfken

    Svedea

    Någon som vet mer om bolaget., verkar vara ganska bra priser i alla fall.
  9. Kanske sprickan syns bättre om man köper tidningen.
  10. Hej! Tänk på att tamparna som sitter på seglet ska vara så pass svaga att de går av innan seglet skörar. Speciellt om seglet har några år på nacken. Detta hände mig förra sommaren. Det blåste mellan 10-16m/s. Alternativt, använd inte tamparna alls.
  11. Hej! En slags hängmatta är säkert bra. Vi provade det med våran minsting när hon var ca 6 mån. Hon somnade och sov som en stock. Problem uppstod när vi efter ca 4 veckor återvände till hemmet och den lilles säng. Där blev det ett elände att få henne att somna, om man inte gungade hennes säng tills hon slockna, hon vaknade efter en stund då sängen stod stilla.Det tog många sömnlösa nätter innan det lilla livet hade anpassat sig. Därmed inte sagt att det blir så för alla.
  12. Bra att man har lite olika syn på saker o ting, annars skulle trådarna dö ganska tidigt. Nu tror jag och hoppas att jag har rätt, att felet med HR är en engångsföretelse. Det stora problemet, om man nu ser det från köparens sida, ( enda sida jag hört ) är HR:s uppträdande. Jag tror ändå att jag skulle våga köpa en HR, om pengarna fanns. Därmed inte sagt att det är ett första val.
  13. Jo så kan det vara. Men nu vet du att modellen kan vara behäftad med detta fel. Att alla andra märken där felet inte uppstått oxå ska kollas, är lite långsökt. Då skulle man få kolla upp alla båtar så fort det dyker upp ett problem med ett märke (modell). Det är väl som att lämna in sin bil, tex Volvo bara för att en BMW har ett bromsfel. Eller?
×
×
  • Skapa nytt...