Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Dirken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    250
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dirken

  • Placering
    Kommendörkapten
  1. Ärtsoppa, öl och kaffe funkar hela sommaren i snabbseglaren.
  2. Prova med 6 till 8 graders vinkel från båtens centrumlinje räknat.
  3. Man ska akta sig för ambassadpersonal! En av ryssarna strikade tre taxibilar i helgen. Smällen var så kraftig att det var risk för liv och lem. Ryssen satt lugnt kvar och ringde sina polare om hjälp att bli utlöst från situationen utan att bry sig om någon gjort sig illa. Polisen fick acceptera lögnen om smitning fast ingen smitit.
  4. Varför? Det finns ju både för och nackdelar.
  5. Hej igen! Låter lite som om du fått ett ointresserat bemötande. Det finns andra allternativ än en fix och färdig bygel. Det är ju svårt att föreslå en lösning när man inte vet detaljerna. Kanske det går att leda ut fallet (med eller utan det beslag du har nu) uppåt genom en chikan via ett block som du monterar ovanför. Riggverkstaden ska ha råkoll på sånt. Det är ingen stor sak att lösa.
  6. Ta med ett foto eller hela masten och visa problemet för Skogis. Det går ju att lösa på olika vis. Det som kan ställa till det är om du måste ta hänsyn till någon klassregel. Jag vet ju inte om du använder strumpa till spinnen. Kombinationen rulle och strumpa brukar kräva att man från början anpassar delarna till varandra. Ballast vore väl att fiolstaga toppen och topphissa alla undanvindssegel.
  7. Jag tycker nya lagen är kanonbra! Fritidsflottan har förändrats till större och snabbare båtar. Det är uppenbart att många saknar tillräcklig erfarenhet att framföra dessa båtar. Gäller lika för segel och motor. Eftersom jag tror denna utveckling fortgår är det nog bra att sätta gränser på ett ganska tidigt stadium. Samtidigt är det humor att lagen riktas på ett sätt att en tydlig grupp hängs ut. Jag är även för ett ordentligt båtkörkort.
  8. Hej! Du kan kanske använda befintliga hål för att skruva fast en ny ögla.
  9. Hej jag försöker få tag på sprut greger... Jag känner Greger mycket väl... Han är som en bror för mig. OBS han stavar med stor bokstav.
  10. Är nog en rulle för genaker eller kanske liten fock. Säkert bra att ha.
  11. Aceton är inte så himla bra fettlösare. Riktigt grov gammal skit löses bra med lacknafta/målartvätt. Därefter är aceton kanon.
  12. Ja noga skare va! Tipps: Det kan räcka med en talja med två haländor. Billigare och LÄTTARE.
  13. Hej! Jag har lika som på bilden. Fyra mm dynema i biten till halshornet och fyra mm till haländan med 6-8 gångers utvxl brukar funka fint till båtar i din båts storlek. Värt att tänka på är att det kan vara knappt med utrymme för ett block bakom förstaget. Blocket måste kunna bryta linan på samma linje som vid vanlig halsning. Jag känner ju inte båten på bilden men spontant ser det ut som om blocket sitter för långt från förstaget. En annan lösning kan vara ett hål i däck med block på undersidan. Lycka till! Det är ett jättelyft för båten.
  14. Största anledningen till att MH anses starkare är de gjorts brutalt kraftiga. 7/8 med raka spridare och backstag är i grunden en MH rigg fast med toppsegel. Eftersom det är en stark konstruktion går man oftast åt andra hållet och sparar vikt för trevliga segelegenskaper. Smaragd har sådan rigg ihop med självslående fock. I mitt tycke en dröm i enkelhet att hantera. Backstag är varken tungt eller svårt att hantera. Stagen berikar seglingen eftersom seglen funkar i ett större register.
×
×
  • Skapa nytt...